Online leesclub Leeshonger op 15 oktober van start!

Gepubliceerd op: 2 oktober 2018 15:34

Vraag jij je nu al af hoe je in vredesnaam al die boeken voor je literatuurlijst gaat lezen? En hoe je eenmaal gelezen niet alles alweer vergeten bent als je eenmaal dat mondeling hebt? Sluit je dan aan bij de gratis online leesclub Leeshonger! Samen zorgen we ervoor dat je literatuurlijst een feestje wordt. Ook geschikt voor boekenwurmen die zonder enige moeite stapels boeken verslinden.

Wat is Leeshonger precies?

Leeshonger is een online leesclub voor mensen tussen de 14 en 18 jaar waarbij we gezamenlijk iedere twee maanden een boek
lezen. In een Facebookgroep bespreken we tussendoor wat we van het boek vinden en wat iedereen is opgevallen. Dat vullen we aan met bijpassende filmpjes,
muziek, weetjes et cetera. Ook geven we tips en tricks waarop je moet letten tijdens je mondeling, zodat je niet met je mond vol tanden staat. Op deze
manier heb je een stok achter de deur om op tijd je boeken te lezen én onthoud je de inhoud beter, omdat je er over praat met andere mensen.

Dan lezen we zeker alleen de taaie kost?

Nee hoor! Onze expert heeft de hele literatuurlijst doorgespit en juist de boeken uitgekozen die leuk zijn om te lezen in plaats van saai en langdradig. Licht
verteerbaar dus. Hoef je daar zelf ook niet mee over na te denken.

Hoe kom ik dan aan dat boek?

Heel simpel: je kan gratis lid worden van de Bibliotheek Midden-Brabant en daar het e-book downloaden en lezen op je tablet of e-reader. Ben je meer van het papieren boek? Dan kun je deze lenen in één van de vestigingen van de bibliotheek.

Hoe word ik lid van Leeshonger?

Je gaat naar www.bit.ly/leesclubleeshonger en dan kom je vanzelf terecht bij de Facebookgroep. Klik op ‘lid worden’ en klaar is kees! In de groep zie je vanzelf welk boek we die maand lezen en hoe je een Bibliotheek-abonnement kan afsluiten. Het enige wat van je verwachten is dat je in twee maanden tijd een boek leest én dat je reageert op de vragen die gesteld worden in de groep.

Hoe word ik lid van de Bibliotheek?

Je gaat naar de pagina jongerenabonnement en vult je gegevens in. Vervolgens ga je naar de Bibliotheek bij jou in de buurt en haalt je pasje op. Vanaf dat moment kun je zowel boeken in de bieb lenen als e-books.

Hoe leen ik een e-book?

Maar hoe leen je nou een e-book? Dat staat allemaal uitgelegd op deze pagina