Populariteit bibliotheek groeit: oerdegelijk én zeer vernieuwend imago

Gepubliceerd op: 8 oktober 2018 14:09

De populariteit van de Bibliotheek groeit, zo blijkt uit het Boekensector Merkenonderzoek. In dit onderzoek worden naamsbekendheid en imago in kaart gebracht van organisaties uit de Nederlandse boekensector. Dit jaar stond de Bibliotheek voor het eerst in de top 10 van sterkste merken, met alleen de organisatiemerken bol.com en Bruna boven zich. Een opvallende conclusie: de Bibliotheek heeft niet alleen het degelijkste imago van de boekensector, maar – na bol.com – ook het meest vernieuwende.

Uit het onderzoeksrapport:

“Na een succesvolle samenvoeging van alle openbare bibliotheken onder één naam blijkt de reputatie van de organisatie flink te groeien. Dit ondanks het oerdegelijke imago. De motor van de reputatiegroei is de omslag die alle openbare bibliotheken doormaken van traditionele boekenuitlener naar
ontmoetingsplaats met veel nieuwe functies, zoals cursussen, studie- en werkplek en advies bij het invullen van het belastingformulier. Opmerkelijk genoeg blijkt de Bibliotheek niet alleen het degelijkste imago van de boekensector te hebben, maar – na bol.com – ook het meest vernieuwende."

Over het onderzoek

Het Boekensector Merkenonderzoek is in 2010 ontwikkeld door Hendrik Beerda Brand Consultancy in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Het onderzoek wordt sindsdien iedere twee jaar opnieuw uitgevoerd.

Verdere conclusies uit het Boekensector Merkenonderzoek 2018 lees je op de website van Hendrik Beerda Brand Consultancy.