De LocHal van... Marc Meeuwis

Gepubliceerd op: 7 januari 2019 06:15

De LocHal: een gebouw met een rijk verleden, waar de toekomst centraal staat. Om bij deze toekomst een beeld te schetsen vroegen we 6 mensen die allemaal op hun eigen manier betrokken zijn bij de LocHal, naar hun droombeeld. Zij vertellen wat de LocHal voor hen betekent en hoe zij de toekomst van het gebouw voor zich zien. Het volgende droombeeld is van Marc Meeuwis, directeur Citymarketing Tilburg.

Op welke manier ben je betrokken bij de LocHal?
„De LocHal is een etalagestuk van de stad, en ik wil dat als directeur van Citymarketing graag vertellen. Ik wil in de toekomst graag veel radio, TV, diverse bladen en influencers uitnodigen naar de LocHal te komen om erover te schrijven.

[interview gaat verder onder de video]

Mijn team en ik kunnen de LocHal goed vermarkten voor Tilburg en dat gaan we ook met veel plezier doen. Deze maand lanceren wij ons platform ‘Ticket to Tilburg’, en daarmee gaan we ook veel aandacht besteden aan de LocHal.”

Wat betekent de LocHal voor jou?
„Ik houd heel erg van lezen, dus ik vind de Bibliotheek een fijne/inspirerende plek. Daarnaast vind ik mensen ontmoeten, eten en drinken ook fijn dus wat dat betreft zou de LocHal ook de ‘Marc Meeuwis Hal’ kunnen gaan heten.

Ik zal met relaties die niet uit Tilburg komen straks regelmatig in de LocHal zijn. Dan neem ik ze mee de trap op naar boven, naar het stadsbalkon. Ik hoop dat er dan een fantastisch restaurant zit waar ik met mijn relaties uitgebreid kan gaan lunchen terwijl we uitkijken over de stad Tilburg.”

Wat zie je voor je wanneer je denkt aan de LocHal over 5 jaar?
„De LocHal is op dat moment een bruisend middelpunt van de Spoorzone waar iedereen door elkaar heen functioneert: studenten, bewoners, bedrijven. Mensen zijn daar om te werken, te ontspannen, te lachen, maar ook om serieus te zijn.

De Glazen Zaal gaat denk ik erg veel betekenen voor de LocHal en voor de stad. Deze ruimte is multifunctioneel dus ik denk dat er niet alleen lezingen zullen zijn, maar ook hele intieme concerten van grote talenten.

Ik denk dat mensen van alle leeftijden de weg naar de LocHal weten te vinden. Het is zo’n iconisch gebouw dat het ook mensen van buiten de stad Tilburg zal aantrekken. Deze mensen komen de hal bewonderen, om te zien waar het heden en verleden elkaar kruisen. Het zal een heel centraal punt worden voor Tilburg.”

Wat is de kracht van de LocHal en de Spoorzone?
„Het is een enorm, iconisch gebouw, dat prachtig gerenoveerd is; het is werkelijk imposant. In de LocHal is volop cultuur te vinden, mede dankzij de aanwezigheid van de Bibliotheek en Kunstloc Brabant. Dit zal inwoners van Tilburg en buiten de stad aantrekken, die de LocHal komen bekijken.

De LocHal is ook een verpersoonlijking van de transitie van de Spoorzone. We hebben het project van de Spoorzone met de stad opgepakt en er bloeit vanalles op. Over 5 jaar zal het helemaal klaar zijn. Dan hebben we een Bibliotheek die in een oud gebouw zit en toch heel modern is. In de Spoorzone hebben we dan straks verschillende horeca zitten, maar ook Fontys Hogeschool voor Journalistiek en MindLabs.”