Enorme donatie voor project Kwispellezen

Gepubliceerd op: 8 februari 2019 14:37

Stichting Hulphond Nederland heeft een donatie van maar liefst 428.227 euro van de VriendenLoterij ontvangen voor het project Kwispellezen. Dit project is een samenwerking tussen de Bibliotheek Midden-Brabant en Stichting Hulphond Nederland. Kwispellezen is een succesvolle methode voor kinderen die moeite hebben met lezen. Het voorlezen aan een hond bezorgt de kinderen een succeservaring. De individuele voorleessessies vergroten hun zelfvertrouwen en de motivatie om te lezen, met als gevolg dat ook hun leesvaardigheid toeneemt.

Over Kwispellezen

Kwispellezen wordt sinds 2017 bij verschillende Bibliotheken in en rondom Waalwijk aangeboden. Dankzij deze donatie kunnen Stichting Hulphond Nederland en de Bibliotheek Midden-Brabant het project landelijk gaan uitrollen. De komende jaren willen we 700 kinderen gaan helpen.

Bij Kwispellezen lezen kinderen uit groep 3 en 4 voor aan een speciaal opgeleide hond. Het gaat onder andere om zwakke lezers of kinderen met autisme, hoogbegaafdheid, ADHD, gedragsproblemen, faalangst of een zeer laag zelfvertrouwen. Deelnemende kinderen volgen een programma van acht individuele voorleessessies waarbij ook een pedagogisch begeleider en een leesconsulent betrokken zijn. De deelnemende honden zijn door Hulphond Nederland speciaal opgeleid om met kinderen te werken.