Vier leuke kinderactiviteiten in de vakantie

Gepubliceerd op: 18 juli 2019 12:30

De zomervakantie is alweer bijna voorbij. Maak er een leuke laatste week van door naar één van de kinderactiviteiten bij de Bibliotheek Midden-Brabant te gaan. Er is voor ieder wat wils, bekijk op de website welke activiteit leuk is voor jouw kind.

14 augustus - Ga op yogareis met Kikker, Egel en Elske

In de laatste week van de vakantie kunnen je kinderen op avontuur met Egel en Kikker. Zij gaan samen op reis en rijden over hoge bergen en langs mooie bloemenvelden. Kom samen met je kinderen meedoen met de yogales, gebaseerd op het prachtige boek van Guido van Genechten, en laat je meenemen op de bijzondere reis van Egel en Kikker. Een leuke belevenis voor zowel ouder als kind!. De activiteit is gratis en is geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar.

14 augustus - Game samen met je leeftijdsgenoten

Is je kind dol op spelletjes en gamen? Dan is de Roblox-middag op 14 augustus in Bibliotheek ’t Sant misschien wel iets voor hem of haar! Roblox is een gratis online spel met daarin allemaal mini-games. Alle spellen op Roblox zijn zelf gemaakt door miljoenen mensen en hebben verschillende categorieën, zoals avontuur, bouwen, komedie, vechten, first person shooters, horror, middeleeuws, role playing games, science fiction, sporten en nog veel meer.

15 augustus - Bouw de toekomst van Tilburg in Minecraft

Je hebt je kind misschien al hele bouwwerken zien creëren met Minecraft, maar in het DigiLab in de LocHal gaan we deze zomer nog een stapje verder. We gaan namelijk de toekomstvisie van Tilburg in Minecraft bouwen! Hoe zou Tilburg eruit zien over 50 jaar? Misschien zijn er vliegende auto’s, of drijvende gebouwen? Staat de stad vol wolkenkrabbers, of gaan we terug naar de natuur en wordt de binnenstad een groot park? Samen laten we onze fantasie de vrije loop gaan om zo de vetste dingen te bouwen.

16 augustus - Ontdek de wereld van Open Source

Is jouw kind geinteresseerd in de online wereld? Dan kun je iedere woensdag-, vrijdag-, en zaterdagmiddag terecht bij de Open Source Space in het DigiLab in de LocHal. Hier maakt je kind kennis met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kan je kind meedoen met leuke projecten waarin ze zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.