Bibliotheek viert Kinderboekenweek met uitgebreid programma

Gepubliceerd op: 30 september 2019 16:30

Tijdens de Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober is er in de vijftien vestigingen van Bibliotheek Midden-Brabant extra veel te beleven. Er zijn workshops en voorstellingen en schrijvers komen op bezoek om voor te lezen. Het thema van het tien dagen durende leesfeest voor kinderen is dit jaar ‘Reis Mee!’ en alles staat in het teken van voertuigen. Het totaaloverzicht van alle activiteiten en locaties is te vinden op www.bibliotheekmb.nl/kinderboekenweek. Om een idee te geven van het programma lichten we hieronder een aantal activiteiten uit.

Ter land, ter zee en in de lucht

De Kinderboekenweek start op 2 oktober om 14.30 in de Bibliotheek LocHal met de avontuurlijke interactieve dansvoorstelling ‘Ter land, ter zee en in de lucht!’. Alle kinderen zijn welkom om mee te komen dansen en samen een reis te maken door de LocHal. In de Bibliotheek Kaatsheuvel is op datzelfde moment de voorstelling ‘De grote zoekreis van Anemoon, de lieve zeeheks’. Beide voorstellingen zijn gratis.

Kinderboekenweekspektakel

Op donderdag 3 oktober staat de Fiepbus voor de bibliotheek in Udenhout. In die bus, ter ere van illustrator Fiep Westendorp bekend van onder meer Pluk van de Petteflet, kan natuurlijk getekend worden, maar je kunt er ook allerlei spelletjes spelen en een grappige selfie maken. Op vrijdag 4 oktober staat de bus voor de Bibliotheek Heyhoef in Reeshof. Het Kinderboekenweekspektakel daar begint om 18.00. Schrijfster Manon Sikkel opent het feest en leest later op de avond ook voor. Er is van alles te doen voor jong én oud. Een reis langs lekkere hapjes laat de kinderen tijdens het Kinderboekenweekspektakel proeven van verschillende landen.

André Kuipers komt 9 oktober voorlezen in de LocHal

Astronaut André Kuipers schreef dit jaar speciaal voor de Kinderboekenweek het prentenboek André het Astronautje. Op zoek naar Laika. Op woensdag 9 oktober komt hij in de Bibliotheek LocHal voorlezen uit zijn eigen boek. Na afloop mogen de kinderen hem alles vragen over de ruimte en zijn reizen. Het programma is gratis en begint om 11.15. Om 14.00 neemt dans- en yogadocente Elske van Beurden de kinderen mee op een bijzondere ruimtereis door de LocHal gebaseerd op André het Astronautje.
Tijdens het afsluitende weekend van de Kinderboekenweek is er uiteraard ook nog van alles te beleven in de LocHal, maar bijvoorbeeld ook in de Bibliotheek Udenhout en de Bibliotheek Wagnerplein. Daar is op zaterdag 12 oktober om 10.30 en 13.30 de voorstelling Het Astronautje te zien. Deze voorstelling is ook gebaseerd op het prentenboek van André Kuipers.

Meer informatie

De meeste activiteiten tijdens de Kinderboekenweek zijn gratis, maar soms is vooraf aanmelden wel noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er voor iedereen een plekje is. In het overzicht op de website van Bibliotheek Midden-Brabant is per activiteit alle informatie te vinden.
www.bibliotheekmb.nl/kinderboekenweek