Gratis hulp in de bibliotheek bij juridische problemen

Gepubliceerd op: 18 september 2019 16:30

Ga je scheiden, heb je een product gekocht waaraan van alles mankeert, heb je een probleem met de gemeente of ruzie met je verhuurder of met je buren? Met al dit soort vragen kun je nu terecht in de Bibliotheek LocHal.

Rechtwijzer

Samen met de gemeente Tilburg, Rechtswinkel Tilburg, Juridische Hogeschool Avans & Fontys, het Juridisch Loket en de Raad voor Rechtsbijstand is Rechtwijzer opgezet. Daarmee willen we mensen met juridische vragen en problemen op tijd helpen zodat de problemen niet erger worden.

Gratis spreekuur

Iedere woensdagmiddag is er in de Bibliotheek LocHal een gratis spreekuur van 14.00 tot 16.00 uur. Daarnaast kunnen mensen ook terecht voor informatie en advies op de bijbehorende website www.rechtwijzer.nl. Om gebruikers wegwijs te maken op die website is er donderdag 31 oktober van 10.00 tot 12.00 uur een workshop. Ook daar kunnen alle vragen gesteld worden en problemen worden voorgelegd aan deskundigen. Vervolgens wordt stap voor stap de website doorgelopen. Rechtwijzer geeft informatie en verwijst door naar waar je moet zijn om je problemen op te lossen.