De leukste tips voor deze herfstvakantie

Gepubliceerd op: 7 oktober 2019 16:30

Nog op zoek naar leuke dingen om te doen tijdens de herfstvakantie? Kom naar de bibliotheek! We zetten hieronder onze leukste activiteiten die week voor je op een rijtje. De meeste zijn gratis, voor sommige moet je je wel even aanmelden.

Logeerpartijtje

Begin de herfstvakantie goed met een knuffelslaapfeest! Alle kinderen mogen vrijdagavond 11 oktober samen met hun knuffel komen luisteren naar een mooi verhaal in de Bibliotheek Goirle. De knuffels mogen zelfs blijven slapen! Als de kinderen ze zaterdagochtend op komen halen horen ze tijdens het voorleesontbijt welke fantastische avonturen hun knuffels die nacht hebben beleefd.
Deelname is gratis, maar meld je vooraf wel even aan via goirle@bibliotheekmb.nl.

Naar de sterren en de maan

Op zaterdag 12 oktober kunnen onze jonge bezoekers van 4 t/m 12 jaar alles te weten komen over sterren en de maan. Van 11.00 tot 14.00 uur is er in het FutureLab in de Bibliotheek LocHal een workshop van Curiosity World. Ontdek op welke planeet we nog meer kunnen wonen én hoe je daar dan kunt komen. Knutsel je eigen sterrenbeeld en speel de wetenschapsquiz. De entree is gratis, maar je moet je vooraf wel even aanmelden via ticketsbtc@bibliotheekmb.nl.

Programmeren kun je leren

Dinsdag 15 oktober kun je in het DigiLab je eigen website bouwen tijdens de Codemiddag. Via video's, quizzen en spelletjes worden de programmeertalen HTML en CSS aangeleerd. Deelname is gratis maar je moet je vooraf wel aanmelden via de volgende link: www.codeqube.nl/code-middag-tilburg/

Help ridder Rogier aan een kasteel

Wie van tekenen houdt kan woensdag 16 oktober zijn hart ophalen in de Bibliotheek Waalwijk. Voor kinderen tussen 8 en 10 jaar is er van 14.00 tot 15.00 uur een workshop waarin ze leren met verschillende technieken een kasteel op papier te toveren. Meld je vooraf even aan via waalwijk@bibliotheekmb.nl en teken mee!

Voorleeshalfuurtje

Onze allerjongste bezoekers zijn donderdag 17 oktober om 10.00 uur welkom in de Bibliotheek Wagnerplein voor het speciale voorleeshalfuurtje. Het boek waaruit wordt voorgelezen is nog een verrassing! Wat je wel zeker weet is dat het een spannend avontuur wordt want grappige handpoppen helpen mee om het verhaal te vertellen. Schuif gezellig aan en luister mee!

Net als in de film

Op zaterdag 19 oktober 2019 is er een beestachtig leuke filmmiddag in wijkcentrum 't Sant. De film Monkey gaat over de 11-jarige Frank die een aap in zijn huis vindt. Ze worden de beste vrienden en beleven de spannendste avonturen. En we gaan natuurlijk niet alleen film kijken die middag. Van 13.00 tot 16.30 uur is er die dag van alles te beleven. Deelname kost € 2,50 euro. Klik hier om je kaarten te kopen.

Lekker lezen, gamen of films kijken

Nog geen lid van de Bibliotheek? Iedereen tot 18 jaar is gratis abonnee! Sluit hier je abonnement.