75 jaar vrijheid: Bibliotheek betrekt jong en oud

Gepubliceerd op: 15 november 2019 14:50

Dit najaar is het 75 jaar geleden dat Tilburg en omgeving werden bevrijd. In meerdere van onze Bibliotheken deelden we verhalen, herinneringen en toekomstdromen over ‘vrijheid’.

In de Bibliotheek Hilvarenbeek, Udenhout en in het TijdLab (Bibliotheek LocHal) waren foto-exposities te zien. In de LocHal kon je ook een kijkje nemen bij de expo De Verhalenbaret, waarbij je letterlijk in het hoofd kon kruipen van vijf oorlogsveteranen die hun verhaal delen.

Ook jonge talenten kregen een podium in Hilvarenbeek, waar met een uitgebreid programma 75 jaar vrijheid werd herdacht. De Bibliotheek was één van de samenwerkingspartners. Jong en oud werden bij het thema betrokken, met een schrijfwedstrijd en een rapworkshop over vrijheid: “Zonder het door te hebben, leren jongeren van alles over rijmschema’s, creatief met taal omgaan én geschiedenis.”

Van de verhalen die werden ingezonden voor de schrijfwedstrijd, is door de Bibliotheek Hilvarenbeek ook een e-book gemaakt: