Nu ook gratis juridisch spreekuur in Het Verhalenhuis aan Wagnerplein in Tilburg-Noord

Gepubliceerd op: 4 november 2019 16:00

Iedereen met een juridische vraag kan vanaf nu ook terecht in Het Verhalenhuis bij de Bibliotheek aan het Wagnerplein in Tilburg-Noord. Daar is op vrijdagochtend in de oneven weken het gratis juridisch spreekuur Rechtwijzer. In de Bibliotheek LocHal vindt het spreekuur al langer plaats op woensdagmiddag.

Tijdens de spreekuren is iedereen welkom met vragen over uiteenlopende onderwerpen. Het kan bijvoorbeeld gaan over scheiden, het aanvechten van een beslissing van de gemeente over een uitkering of over een conflict op het werk. De studenten van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys staan klaar om te helpen met advies en informatie.Het gratis juridisch inloopspreekuur Rechtwijzer in Het Verhalenhuis aan het Wagnerplein in Tilburg-Noord is op vrijdagen in de oneven weken van 10.30 tot 12.00 uur.

Iedere woensdagmiddag is er ook een gratis juridisch inloopspreekuur ‘Rechtwijzer’ in de Bibliotheek LocHal van 14.00 tot 16.00 uur bij het informatiepunt op de begane grond.

Samenwerking

Het gratis juridisch spreekuur is een initiatief van de Bibliotheek Midden-Brabant, gemeente Tilburg, Rechtswinkel Tilburg, Juridische Hogeschool Avans & Fontys, het Juridisch Loket en de Raad voor Rechtsbijstand. Deze partijen werken samen om mensen met juridische vragen op weg te helpen.

Rechtwijzer geeft informatie en wijst de weg

Naast het spreekuur biedt ook de website www.rechtwijzer.nl informatie en wijst de weg bij de meest voorkomende onderwerpen: uit elkaar gaan, werk, schulden, overheid, wonen en consumenten. Op deze website kunt u ook het ‘Rechtwijzer EHBO’ invullen. Deze online tool biedt Eerste Hulp Bij Oplossingen en geeft u overzicht en inzicht in uw uw huidige situatie en hoe u deze zelf kunt aanpakken om te op te lossen.