Lenen en meedoen aan activiteiten kan, werken in de bieb even niet 

Gepubliceerd op: 29 september 2020 20:16

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het kabinet gisterenavond nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd. Bibliotheken mogen openblijven voor iedereen die wil komen lenen. Je kunt in al onze 15 bibliotheekvestigingen dus gewoon binnenlopen om boeken te lenen, verlengen of in te inleveren. Ook activiteiten en cursussen tot 30 deelnemers kunnen doorgaan. Van de werk- en studieplekken in onze Bibliotheken kun je de komende 3 weken helaas geen gebruik maken.

Rustig lenen, ook voor risicogroepen

De openingstijden van alle bibliotheekvestigingen blijven ongewijzigd.* Een tip voor wie hoort bij de risicogroep: bezoek de Bibliotheek tijdens rustige uren. In dit overzicht zie je wat de meest rustige tijden zijn per bibliotheekvestiging. Zo kun je zelf zien op welk moment het doorgaans rustig is en zorgen we er samen voor dat iedereen kan blijven lezen en lenen. Lees voor je bezoek ook even onze huisregels

Draag een mondkapje (vanaf 13 jaar)

Op advies van de overheid vragen we onze bezoekers om een mondkapje te dragen in al onze vestigingen. 

Werkplekken komende weken buiten gebruik

Premier Mark Rutte riep iedereen gisteren op thuis te werken, tenzij het niet anders kan. Vanwege die dringende oproep en het beperkt aantal mensen dat nu in één ruimte mag verblijven, kun je in ieder geval tot en met 20 oktober helaas geen gebruikmaken van de werk- en studieplekken in onze Bibliotheken. Ook de leestafels én computers zijn niet beschikbaar. Kopieer- en printapparaten zijn wel in gebruik.

Reserveren voor activiteiten

Bij activiteiten en cursussen in de Bibliotheek mogen we maximaal 30 bezoekers (incl. kinderen) ontvangen. Een enkele activiteit moet om die reden worden aangepast. Als je je hiervoor had aangemeld, ontvangt je hierover bericht. Van tevoren aanmelden voor een activiteit is wel verplicht. Had je dat nog niet gedaan, ga dan nu naar onze online agenda en kijk hoe je je alsnog kunt aanmelden. 

Wil je naar een inloopspreekuur komen? Dan kun je gewoon binnenlopen, je hoeft je hiervoor niet van tevoren aan te melden. We moeten bezoekers van spreekuren wel vragen om hun hun naam en telefoonnummer te noteren.  

Kijk ook voordat je een activiteit bezoekt even naar onze huisregels.

Iets eten & drinken?

In een aantal van onze Bibliotheekgebouwen is ook horeca gevestigd. Ook hier blijf je van harte welkom als bezoeker. Hier geldt wel een maximum van 30 personen en wordt bezoekers gevraagd hun naam en telefoonnummer te noteren.  
 
Wil je weten of je ook van tevoren kan reserveren voor een kopje koffie of een lunch? Bel dan even of kijk voor meer informatie op de website van het gebouw waarin de Bibliotheek gevestigd is.

Blijf op de hoogte

Heb je nog vragen? Kijk dan ook even bij de veelgestelde vragen op deze website. Ook via deze website, onze nieuwsbrief (aanmelden) en social media houden we je op de hoogte.  
 
Voor meer informatie en het laatste nieuws over het coronavirus verwijzen wij je graag door naar de website van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/coronavirus  

* Voor de Bibliotheek Hilvarenbeek geldt een kleine uitzondering: vanwege de regels voor horeca moet Cultureel Centrum Elckerlyc om 22.00 uur sluiten. Daarom sluit op werkdagen ook de Bibliotheek Hilvarenbeek om 22.00 uur i.p.v. 23.00 uur.