Wijziging openingstijden, activiteiten gaan door

Gepubliceerd op: 14 oktober 2020 22:01

Het kabinet heeft de landelijke coronamaatregelen verder aangescherpt met ingang van 14 oktober 2020. In al onze 15 Bibliotheken kun je gewoon blijven binnenlopen om boeken te lenen of in te leveren. Om bezoekers en medewerkers ook in coronatijd een veilige omgeving te bieden, is het in een aantal Bibliotheken wel nodig om de openingstijden aan te passen. Daarnaast vragen we aan iedereen boven de 13 jaar om een mondkapje te dragen.

In deze vestigingen moeten we ’s avonds iets eerder sluiten en/of komen de zelfservice-uren te vervallen. Er moet namelijk altijd iemand aanwezig zijn die zicht houdt op het aantal bezoekers. Zo zorgen we ervoor dat er tijdens openingstijden nooit meer mensen in de Bibliotheek zijn, dan we tegelijkertijd mogen ontvangen als ‘doorstroomlocatie’. 

Zijn de openingstijden veranderd voor jouw Bibliotheek?

Horeca gesloten

Vanwege de nieuwe maatregelen sluit ook de horeca in onze Bibliotheken, zoals in de LocHal het Stadscafé. Ook de koffieautomaten mogen niet meer gebruikt worden. 

De werk- en studieplekken, leestafels en computers zijn op dit moment helaas ook niet beschikbaar. 

Activiteiten en cursussen gaan door

In onze agenda vind je veel online activiteiten. Ook kleinschalige activiteiten en cursussen in de Bibliotheek gaan door. Hierbij mogen we maximaal 30 personen (inclusief kinderen en medewerkers) ontvangen. Een enkele geplande activiteit moet om die reden worden aangepast. Als je je hiervoor had aangemeld, ontvang je hierover bericht. 

Wil je naar een inloopspreekuur komen? Dan kun je gewoon binnenlopen, je hoeft je niet van tevoren aan te melden. We moeten bezoekers van spreekuren wel vragen om hun naam en telefoonnummer te noteren. Tip: check voordat je naar een activiteit komt voor de zekerheid dit overzicht van geannuleerde activiteiten.

Blijf op de hoogte

Heb je nog vragen? Kijk dan ook even bij de veelgestelde vragen op deze website. Ook via deze website, onze nieuwsbrief (aanmelden) en social media houden we je op de hoogte.

Voor meer informatie en het laatste nieuws over het coronavirus verwijzen wij je graag door naar de website van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/coronavirus