Bibliotheken dicht t/m 19 januari, boeken afhalen wel mogelijk

Gepubliceerd op: 14 december 2020 22:15

Vanwege de harde lockdown die 15 december ingaat, zijn al onze Bibliotheken tot en met 19 januari 2021 gesloten. Geplande activiteiten in de Bibliotheek kunnen niet doorgaan; wel blijven we in de tussentijd online activiteiten organiseren. Als bibliotheeklid kun je online ook e-books en luisterboeken lenen. Wie liever van papier leest, kan terecht bij de Afhaalbieb: vraag een boekenpakket aan via de website en haal het af op bij één van onze afhaallocaties.

Een boekenpakket reserveren bij de Afhaalbieb

Heb je het liefst een fysiek boek in handen? Maak dan gebruik van de Afhaalbieb en reserveer een boekenpakket voor jezelf of je kinderen. Op basis van jouw voorkeuren stellen we dan een verrassingspakket samen. Dit kun je vervolgens ophalen bij één van onze afhaallocaties.

Reserveer een pakket bij de Afhaalbieb

Het is ook mogelijk om boeken te reserveren via onze website (na inloggen bij Mijn Menu). Als het boek voor je klaarstaat, krijg je via e-mail eerst een afhaalbericht. Daarna kun je via deze pagina zelf een afhaalafspraak inplannen voor het ophalen van je gereserveerde boek(en).

Maak een afhaalafspraak voor je reservering

Heb je nog boeken of andere materialen van de Bibliotheek in huis? De uitleentermijn wordt automatisch verlengd, totdat onze Bibliotheken weer open zijn. Wil je voor die tijd je boeken inleveren? Kijk hier of/hoe dit kan bij jouw Bibliotheek

Online e-books en luisterboeken lezen

Tijdens de lockdown kun je als bibliotheeklid ook weer gebruikmaken van de online Bibliotheek. Hier vind je meer dan 26.000 e-books voor je pc, mobiel, tablet of e-reader en 3.600 luisterboeken voor kinderen, jongeren en volwassenen.  

Ontdek de collectie van de online Bibliotheek

Activiteiten en cursussen tijdelijk alleen online

Activiteiten en cursussen die van 15 december 2020 tot en met 19 januari 2021 in de Bibliotheek zouden plaatsvinden, moeten we helaas annuleren. We bekijken of deze op een ander moment alsnog kunnen doorgaan. Wie al een kaartje had gekocht, ontvangt nog persoonlijk bericht. Ook deelnemers aan al onze cursussen ontvangen persoonlijk bericht wanneer de lessen starten of weer hervat worden. 

Al onze online activiteiten gaan komende weken gewoon door. Kijk deze week bijvoorbeeld naar de livestream met Teun van de Keuken, de kerstrecepten van het FoodLab of naar de Cultuurnacht Online, met o.a. de seizoensafsluiter van de KennisMakerijRevue Online (met o.a. Dennis Storm) en onze muzikale talkshow Notenkrakers. 

Bekijk hier het overzicht met:

Alle online activiteiten voor volwassenen

Alle online activiteiten voor jeugd

In de maand december kun je ook nog starten met één van de 28 gratis online trainingen van opleider Skillstown, zoals Frans in twee weken, Digitale fotografie, Haal meer uit je iPad en Effectief thuiswerken.

Volg één van de gratis online cursussen

Blijf op de hoogte

Via deze website, onze nieuwsbrief (aanmelden) en social media houden we je op de hoogte.  
Heb je nog vragen? Kijk dan ook even bij de veelgestelde vragen op deze website. 
 
Voor meer informatie en het laatste nieuws over het coronavirus verwijzen wij je graag door naar de website van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/coronavirus