Delegatie Europees Parlement bezoekt Kennismakerij

Gepubliceerd op: 27 oktober 2014 14:11

Op vrijdag 31 oktober bezoekt, onder anderen, Europees Parlementariër Marietje Schaake verschillende Nederlandse bibliotheekinitiatieven. Eén ervan is de Kennismakerij, de proeftuinbibliotheek in de Tilburgse Spoorzone. De Kennismakerij is een initiatief van de Bibliotheek Midden-Brabant.

De Bibliotheek van de Toekomst

De Europarlementariërs, onder wie Marietje Schaake D66, bezoeken de proeftuinbibliotheek in het kader van het project ‘EU Public Libraries 2020’. Aan het project werkt de Stichting Lezen & Schrijven in opdracht van de Bill & Melinda Gates Foundation. Het project is erop gericht om bewustwording te creëren over de innovatie van de Bibliotheek bij het Europees Parlement.

Maak kennis

Tijdens het bezoek van de afgevaardigde Europarlementariërs op 31 oktober om 16.00 uur verzorgt Henriëtte de Kok, directeur van de Bibliotheek Midden-Brabant, een rondleiding door de Kennismakerij en deelt zij haar visie op de toekomst van de bibliotheek en de manier waarop deze kan bijdragen aan een socialer, creatiever en slimmer Tilburg. De bijeenkomst is voor iedereen vrij toegankelijk. De Kennismakerij bevindt zich in Hal 79 in de Spoorzone. (Ingang via Hal 88.)

De Bibliotheek Midden-Brabant werkt aan de Bibliotheek van de Toekomst. Volg de ontwikkelingen op www.bibliotheekmb.nl/bieb2020.