Grenzeloos Tilburg en de Bibliotheek van de Toekomst

Gepubliceerd op: 25 juli 2014 13:35

Als er gevraagd wordt, ‘wat is dat nu eigenlijk de Bibliotheek van de Toekomst?’, dan is men meer geïnteresseerd in beelden en minder in concepten.

Daarom is Bibliotheek Midden-Brabant erg blij met het project 'Grenzeloos Tilburg 1914-1918' dat officieel 1 augustus a.s. van start gaat. Een voorbeeld van wat wij voor ogen hebben met de bibliotheek in de toekomst.

Grenzeloos Tilburg kent vele samenwerkingspartners, die allemaal een concrete bijdrage leveren vanuit hun eigen kennis en expertise. Door het project worden ze aan elkaar verbonden. De Bibliotheek speelt hierin haar rol als inspirator met haar collectie, biedt ruimte voor debat en daagt inwoners uit om te participeren door het vertellen van verhalen, die vastgelegd en geborgd worden.

Het project zet mensen aan tot interactie via de debatten en ook door de verhalen die zij willen vertellen. Het onderwerp en de verbinding met het heden zet aan tot het overdenken van het thema vluchtelingen, universeel en steeds helaas actueel. Het programma biedt de mogelijkheid om dit thema vanuit verschillende invalshoeken en bronnen te verkennen en met elkaar te delen. De fietstocht en de tentoonstelling zetten aan tot beleving, een beleving die begrip voor en verbondenheid met het thema versterkt.

Kom kijken, luisteren en vertellen en volg het project op www.grenzeloostilburg.nl.