Bibliotheken dicht tot nader order, boeken afhalen blijft mogelijk

Gepubliceerd op: 13 januari 2021 13:46

Vanwege het verlengen van de lockdown zijn al onze Bibliotheken gesloten tot nader order. Maar online blijven we open natuurlijk! Zo kun je via onze website een boekenpakket aanvragen, vanuit huis genieten van de mooiste e-books en luisterboeken of deelnemen aan een van de online activiteiten en cursussen. Of probeer nu onze nieuwste app, de TijdschriftenBieb. Hiermee lees je tijdelijk maar liefst 16 online tijdschriften gratis, zoals 'Margriet', 'Happinez', 'Vrij Nederland' en 'Autoweek'.

Een boekenpakket reserveren bij de Afhaalbieb

Heb je het liefst een fysiek boek in handen? Maak dan gebruik van de Afhaalbieb en reserveer een boekenpakket voor jezelf of je kinderen. Op basis van jouw voorkeuren stellen we dan een verrassingspakket samen. Dit kun je vervolgens ophalen bij één van onze afhaallocaties.

Het is ook mogelijk om boeken te reserveren via onze website (na inloggen bij Mijn Menu). Als het boek voor je klaarstaat, krijg je via e-mail eerst een afhaalbericht. Daarna kun je via deze pagina zelf een afhaalafspraak inplannen voor het ophalen van je gereserveerde boek(en).

Heb je nog boeken of andere materialen van de Bibliotheek in huis die in de periode voor 15 december zijn geleend met een inleverdatum tussen 15 december en 2 maart daarvan is de uitleentermijn automatisch verlengd. Over deze boeken en materialen wordt geen boete berekend. Wil je voor die tijd je boeken inleveren? Kijk hier of en hoe dit kan bij jouw Bibliotheek

Boeken en materialen die vóór 15 december hadden moeten zijn ingeleverd zijn niet verlengd. Hiervoor gelden de reguliere uitleentermijnen en ook boete-berekeningen. Voor 15 december was de Bibliotheek gewoon open om boeken en materialen in te leveren in de Bibliotheek en/of in de boekenbrievenbus buiten.

Nieuw: deze tijdschriften lees je gratis via onze app

Even lekker bladeren door de Margriet, Happinez, Vrij Nederland of Autoweek? Ontdek dan nu de nieuwe TijdschriftenBieb-app, die je als bibliotheeklid nu gratis kunt downloaden. In deze tijdelijke app vind je maar liefst 16 online tijdschriften over reizen, mode, politiek, kunst en psychologie. Lees ze op je telefoon of tablet, waar en wanneer je maar wilt. 

Online e-books en luisterboeken lezen

Tijdens de lockdown kun je als bibliotheeklid ook weer gebruikmaken van de online Bibliotheek. Hier vind je meer dan 26.000 e-books voor je pc, mobiel, tablet of e-reader en 3.600 luisterboeken voor kinderen, jongeren en volwassenen.  

Activiteiten en cursussen tijdelijk alleen online

Activiteiten en cursussen die t/m 2 maart 2021 in de Bibliotheek zouden plaatsvinden, moeten we helaas annuleren. We bekijken of deze op een ander moment alsnog kunnen doorgaan. Wie al een kaartje had gekocht, ontvangt nog persoonlijk bericht. Ook deelnemers aan al onze cursussen ontvangen persoonlijk bericht wanneer de lessen starten of weer hervat worden. 

Al onze online activiteiten gaan komende weken gewoon door. Kijk bijvoorbeeld naar de online talk over de invloed van social media op bewegingen als Black Lives Matter of schuif online aan bij het interview met historicus Maarten van Rossem. Of start met één van onze 28 gratis online cursussen, zoals Frans in twee weken, Digitale fotografie Gezond gewicht berekenen en The 15 piece wardrobe. 

Blijf op de hoogte

Via deze website, onze nieuwsbrief (aanmelden) en social media houden we je op de hoogte.  
Heb je nog vragen? Kijk dan ook even bij de veelgestelde vragen op deze website. 
 
Voor meer informatie en het laatste nieuws over het coronavirus verwijzen wij je graag naar de website van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/coronavirus