Volop voorleesinspiratie voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten

Gepubliceerd op: 17 januari 2022 11:54

Tijdens een goedbezochte online inspiratiebijeenkomst op dinsdag 11 januari deden professionals uit de kinderopvang en het (kleuter)onderwijs nieuwe voorleesinspiratie op. Hiermee kunnen ze komende maand tijdens de ‘Nationale Voorleesdagen’ volop aan de slag in de kinderopvang of op school. Dat de inspiratiebijeenkomst dit jaar online plaatsvond, mocht de (voor)leespret niet drukken. Want voorlezen is niet alleen goed voor de taalontwikkeling: samen lezen is vooral ook heel gezellig!

De online avond voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten begon met een lezing over diversiteit in jeugdliteratuur door Eline Rottier, oprichter van Boekwijzer.com. Daarna volgden de deelnemers online workshops over meertaligheid, media & prentenboeken en muziek & drama.

Uit de Prentenboek Top10 koos de Bibliotheek Midden-Brabant dit jaar het boek Vos gaat een stukje rijden. Bij dit boek ontwikkelden onze lees- en mediaconsulenten diverse (online) activiteiten en tips, voor zowel professionals als ouders. En natuurlijk wordt dit prentenboek komende maand tijdens de Nationale Voorleesdagen ook voorgelezen door een bijzondere gast!