Geen verplicht mondkapje en afstand, wel respect voor elkaar

Gepubliceerd op: 23 februari 2022 16:00

Nederland is weer open! Ook in de Bibliotheek nemen we afscheid van de laatste coronamaatregelen. Vanaf vrijdag 25 februari kun je weer een activiteit bezoeken, tussen de boeken snuffelen of een kopje koffie komen drinken zonder mondkapje. Ook anderhalve meter afstand houden is niet meer verplicht. Uiteraard respecteren we bezoekers die dit wel nog willen doen. De Bibliotheek is er voor iedereen.

Wat verandert er voor mij als bibliotheekbezoeker?

Vanaf vrijdag 25 februari nemen we afscheid van:

  • het dragen van een mondkapje in de Bibliotheek en in de horeca
  • de verplichte anderhalve meter afstand en
  • het coronatoegangsbewijs (CTG) in de horeca

Een veilige en prettige plek voor iedereen
Samen zorgen we ervoor dat de Bibliotheek een veilige en prettige plek is voor jou, andere bezoekers en medewerkers. Vergeet daarom de basisregel niet: blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt. Ook vragen we je de keuze van anderen om wel een mondkapje te dragen of afstand te bewaren te respecteren. Houd vooral rekening met elkaar!

Bekijk hier de actuele openingstijden van jouw Bibliotheek

Bezoek je ons het liefst als het niet te druk is? Kijk dan hier op welke dagen/tijden het normaal gesproken in onze bibliotheekvestigingen wat rustiger is.


Activiteiten, cursussen en spreekuren
Onze agenda vult zich weer met mooie activiteiten, cursussen en spreekuren. Ook kun je tijdens service-uren terecht bij ons Informatiepunt Digitale Overheid voor één op één hulp bij digitale zaken.

Bekijk de activiteitenagenda

Werk- en studieplekken
Je kunt gebruikmaken van de werk- en studieplekken in onze bibliotheekvestigingen. Van tevoren reserveren is niet nodig, behalve wanneer je in de Bibliotheek LocHal een studiecabine of werkplek met computer wil gebruiken; deze moet je wel van tevoren reserveren. 


Blijf op de hoogte!

Heb je nog vragen? Kijk dan bij de veelgestelde vragen op deze website. Ook via onze nieuwsbrief (aanmelden) en social media houden we je op de hoogte.

Voor meer informatie en het laatste nieuws over het coronavirus verwijzen we je graag naar de website van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/coronavirus .