Nieuws - OOTB

• 'Toekomst' door Martin Beversluis

6 oktober 2015

Tilburgse stadsdichter Martin Beversluis verzorgde tijdens de openingsmiddag van de OUT-of-the-BIEB expo op donderdag 1 oktober 2015 in de Kennismakerij een literaire impressie.

Bekijk details van 'Toekomst' door Martin Beversluis

• Opening expo Out-of-the-bieb

3 september 2015

Op donderdag 1 oktober opent gedeputeerde Henri Swinkels de tentoonstelling Out-of-the-Bieb in de Kennismakerij. De afgelopen maanden gingen negen kunstenaars en ontwerpers in opdracht van de Bibliotheken Den Bosch en Midden-Brabant, bkkc en Cubiss op reis.

Bekijk details van Opening expo Out-of-the-bieb

• Presentatie reisvoorstellen Out-of-the-Bieb

31 maart 2015

Op donderdag 26 maart presenteerden de trotse winnaars van OUT-of-the-bieb wedstrijd hun reisplannen in de Kennismakerij.

Bekijk details van Presentatie reisvoorstellen Out-of-the-Bieb

• 5 winnende reisvoorstellen Out-of-the-bieb

19 maart 2015

In januari was de aftrap van het project Out-of-the-Bieb, een samenwerking van de Bibliotheken Den Bosch en Midden-Brabant, bkkc en Cubiss. We nodigden kunstenaars en ontwerpers uit om hun onorthodoxe visie, ideeën en onverwachte invalshoeken rond de Bibliotheek van de toekomst te vangen in beelden van overal ter wereld.

Bekijk details van 5 winnende reisvoorstellen Out-of-the-bieb

• 10 maart: Boekman Salon "Openbare bibliotheken als People’s Palaces"

11 februari 2015

Ter ere van het verschijnen van Boekman 102, met als thema de openbare bibliotheek als huis van de gemeenschap, organiseert de Boekmanstichting samen met de SSBA Salon in de Stadsschouwburg van Amsterdam op dinsdag 10 maart, van 17.00-18.30 uur een Boekman Salon.

Bekijk details van 10 maart: Boekman Salon "Openbare bibliotheken als People’s Palaces"

• Compilatie van Out-of-the-biebsessie

10 februari 2015

Trendwatcher Farid Tabarki en bibliotheekexpert Rob Bruijnzeels gaven op 20 januari een lezing in de Kennismakerij. Het was de officiële start van het 'Out-of-the-bieb'-project en ging over de rol van de bibliotheek in een razendsnel veranderende wereld. Wie er niet bij was en de indruk heeft iets gemist te hebben, kan hieronder de compilatie bekijken.

Bekijk details van Compilatie van Out-of-the-biebsessie

• Doe mee aan Out-of-the-bieb en win een reisbeurs

13 januari 2015

Ben je kunstenaar of ontwerper? Dan zijn we op zoek naar jouw onorthodoxe visie, ideeën en onverwachte invalshoeken rond de bibliotheek van de toekomst. We dagen je uit ze te vangen in beelden van overal ter wereld.

Bekijk details van Doe mee aan Out-of-the-bieb en win een reisbeurs