Doe mee aan Out-of-the-bieb en win een reisbeurs

Gepubliceerd op: 13 januari 2015 10:02

Ben je kunstenaar of ontwerper? Dan zijn we op zoek naar jouw onorthodoxe visie, ideeën en onverwachte invalshoeken rond de bibliotheek van de toekomst. We dagen je uit ze te vangen in beelden van overal ter wereld.

Het vraagstuk
De bibliotheek verkeert in een overgangsfase. Van het uitlenen van boeken naar het delen van kennis. Een plek die je in beweging zet, die je vooruit brengt. De vraag is wel welke functies een bibliotheek in de toekomst nodig heeft. Wat kun je daar als bezoeker halen, ondergaan of toevoegen? Laten we in de toekomst via drones onze boeken bezorgen? Of stappen we een bieb binnen om mensen te lenen voor een goed gesprek? Verdringen papieren boeken de e-books om een nu onwaarschijnlijke reden? En kun je ze via een app delen met gelijkgestemden in een straal van 10 kilometer? De missie is om inspiratie uit het buitenland te halen en te vertalen in beeld & tekst. Een mooie kans voor jou?

Jouw reisplan
Wat moet je doen? Stuur jouw gemotiveerde reisplan op. Waar wil je naartoe op deze wereld? Waarom daar en wat heeft deze plek te maken met de functies van de bibliotheek van de toekomst? Stuur een begroting mee (van maximaal € 6.000,- inclusief btw) voor een reis die je wilt maken in de periode maart-juni 2015. Uiterste inleverdatum van je reisplan: 1 maart 2015. De jury selecteert begin maart de vijf winnende voorstellen. Winnaars pakken gelijk hun koffer en gaan op reis.

Interesse?
Meer informatie kun je vinden in de spelregels en de achtergrondinformatie. Zorg dat je de startbijeenkomst niet mist op 20 januari 2015 in de Kennismakerij te Tilburg. We starten om 19.30 uur. Bibliotheekdirecteuren Hans Derks en Peter Kok voorzien je van kennis uit de bibliotheeksector, de inspirerende sprekers Farid Tabarki en Rob Bruijnzeels komen en er komt uitleg over de spelregels.

Je kunt je voor de startbijeenkomst aanmelden door een e-mail te sturen aan outofthebieb@bibliotheekmb.nl, onder vermelding van 'Startbijeenkomst'. Je ontvangt een bevestiging met het programma en de routebeschrijving. Inschrijven kan tot uiterlijk 6 januari 2015.

Out-of-the-bieb is een samenwerking tussen BKKC, Cubiss en de bibliotheken Midden-Brabant en Den Bosch. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant.