Opening expo Out-of-the-bieb

Gepubliceerd op: 3 september 2015 15:01

Op donderdag 1 oktober opent gedeputeerde Henri Swinkels de tentoonstelling Out-of-the-Bieb in de Kennismakerij. De afgelopen maanden gingen negen kunstenaars en ontwerpers in opdracht van de Bibliotheken Den Bosch en Midden-Brabant, bkkc en Cubiss op reis.

De opdracht die ze meekregen: hun onorthodoxe visie, ideeën en onverwachte invalshoeken rond de Bibliotheek van de toekomst te vangen in beelden van overal ter wereld. De beelden die ze mee terug namen uit Europa, Azië of de VS zijn door Kinkorn uit Tilburg verwerkt in een mobiele expositie. Vanaf vrijdag 2 oktober is de expositie dagelijks te bezichtigen in de Kennismakerij.

Programma
13.30 uur Welkom en introductie door Peter Kok, directeur/bestuurder van de Bibliotheek Midden-Brabant
13.35 uur Korte kennismaking met de kunstenaars
14.00 uur Officiële opening tentoonstelling Out-of-the-Bieb door Henri Swinkels, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant
14.30 uur Inhoudelijke discussie
15.40 uur Voordracht door Stadsdichter Martin Beversluis
15.45 uur Afsluiting

Out-of-the-bieb is een project van de Bibliotheken Den Bosch en Midden-Brabant, bkkc en Cubiss. In mei en juni reisden een aantal kunstenaars en ontwerpers rond de wereld om hun onorthodoxe visie, ideeën en onverwachte invalshoeken rond de Bibliotheek van de toekomst te vangen in beelden.