Schrijvers te gast

360º boeken met collectioneur Leonoor

Je kent onze collectioneur Leonoor misschien wel van haar leuke leestips op Instagram. Maar wist je dat ze ook het boekenprogramma '360º Boeken' maakt op Omroep Tilburg? Hierin interviewt ze al je favoriete schrijvers. Bekijk de afleveringen hieronder.

360° boeken met Annet Schaap

Ze illustreerde ruim tweehonderd kinderboeken, waaronder de ‘Hoe overleef ik’-serie van Francine Oomen. In 2017 publiceerde ze haar eerste eigen kinderboek, Lampje. In de vierde aflevering van ‘360º boeken’ praat Leonoor met kinderboekschrijfster Annet Schaap over het succes van ‘Lampje’. Annet Schaap vertelt ook waarom ze pas debuteerde als schrijfster op latere leeftijd.

360º boeken met Rodgairo Dalnoot

Hij is vader, dichter, spoken word-artiest, rapper, radiomaker en jongerenwerker. En, de nieuwe stadsdichter van Tilburg. In de derde aflevering van ‘360º boeken’ ontvangt Leonoor de kersverse Tilburgse stadsdichter Rodgairo Dalnoot. Het gesprek gaat over Tilburg, spoken word, inspiratiebronnen en zijn plannen als stadsdichter.

360º boeken met Aimée de Jongh

Graphic novelist Aimée de Jongh is ontzettend populair en beroemd in Frankrijk, maar krijgt sinds het verschijnen haar nieuwste graphic novel ‘Dagen van Zand’ ook in Nederland steeds meer erkenning voor haar werk. In deze aflevering vertelt ze over haar nieuwe graphic novel, haar research-reis door Oklahoma en Californië en waarom ze juist dit verhaal zo graag wilde vertellen.

360º boeken met Nick J. Swarth

Nick J. Swarth is dichter, performer, muzikant en schrijver. In november 2020 verschijnt zijn debuutroman ‘1980 – de plasserparadox’. In deze aflevering van het Boekenprogramma ‘360o boeken’ praat collectioneur Leonoor van Dam met Nick J. Swarth over de stad als bron van inspiratie, het vangen van de tijdgeest en zijn voorliefde voor rebellen en buitenbeentjes.

360º boeken met Tommy Wieringa

Tweestrijd; het thema van de Boekenweek 2021.In het Boekenprogramma ‘360o boeken’ praat Leonoor van Dam, collectioneur bij de Bibliotheek Midden-Brabant, met schrijver en columnist Tommy Wieringa over het boekenweekthema. Of toch niet? Want de schrijver stelt aan het begin van het interview: “Ik heb het niet zo op die thema’s”.