Vakantie met de bieb

Kinderen die in de zomervakantie lekker blijven lezen, behouden hun leesniveau. Dus voorkom de zomerleesdip!

Kom naar de Bibliotheek deze zomervakantie! Haal vanaf 1 juli voor je kind een verrassingspakket of meld je aan voor één van de leuke zomeractiviteiten - hieronder lees je er alles over.


Haal een VakantieVerrassingsPakket

Je kind lekker laten doorlezen deze zomervakantie? Dat is niet alleen leerzaam, maar ook leuk. En met de juiste, passende boeken wordt het nóg leuker. De Bibliotheek helpt je daarbij met het VakantieVerrassingsPakket!

Wat is een VakantieVerrassingsPakket?

Vakantielezen tijdens je zomervakantie

Online is er van alles te vinden om thuis aan de slag te gaan met letters en lezen. Ga mee op reis in avonturenland met Vakantielezen en ontdek samen met je kind dat je door te lezen kunt reizen naar andere landen.

Ga naar de speciale Vakantielezen pagina

Doe mee met de zomer-lees-expeditie

Klaar voor de zomer-lees-expeditie? Zit jouw kind in groep 5, 6, 7 of 8? Dan heeft de Bibliotheek een uitdaging! De ‘lees-vijf-boeken-challenge’! Ga met je kind de uitdaging aan om 5 boeken te lezen! Een leuk doeblad helpt daarbij. 

Download het doe-blad


Antileesdiptips voor kinderen via De Waanzinnige Podcast

Deze zomer verschijnen er vier podcastafleveringen met leestips voor kinderen. Podcastmaker Marije Ravelli (De Waanzinnige Podcast) belt vier kinderen op voor hun antileesdiptip. De tips van Lieve (11), Seth (7), Flore (8) en Adjeno (11) zijn vanaf 8 juli tweewekelijks te vinden in de podcast app. De antileesdiptip is een geestige tongbreker met een serieuze boodschap: blijf lezen de hele zomer door! Luister naar de afleveringen via Spotify, dewaanzinnigepodcast.nl of een andere podcast app.

Luister nu naar de eerste antileesdiptip van Lieve

Ontdek onze e-books en luisterboeken

Zomertips l E-books en luisterboeken 6-9 jaar

Nog meer e-books & luisterboeken

Beleef tijdens de zomervakantie de mooiste verhalen, gewoon op je telefoon of tablet. Met de gratis online Bibliotheek-app kun je kiezen uit duizenden e-books en luisterboeken.

Download de online Bibliotheek-app

Zomerprogramma voor 0 tot 6-jarigen

Ook voor kinderen van 0 tot 6 jaar is er in de zomervakantie natuurlijk van alles te doen in de Bibliotheek!

Bekijk ons zomerprogramma voor de allerkleinsten


Vakantielezen met Eveline

Vakantielezen met Eveline #1 | Letterbingo

Lees- en mediaconsulent Eveline Glorius gaf in een eerder gemaakte videoreeks Vakantielezen met Eveline leuke doe-opdrachtjes om je kind ook in de vakantie met taal bezig te laten zijn. In deze eerste video vertelt ze alles over 'Letterbingo'.

Vakantielezen met Eveline #2 | Een kaartje schrijven

Kinderen die in de zomervakantie lezen, behouden hun leesniveau of gaan zelfs vooruit. Dus voorkom de zomerlees-dip! Onze leesconsulent Eveline vertelt in deze video jullie alles over het schrijven van kaartjes.

Vakantielezen met Eveline #3 | Voorlezen

In deze video vertelt onze leesconsulent Eveline jullie alles over voorlezen! Voorlezen is niet alleen gezellig, maar het is ook belangrijk voor de taalontwikkeling van het kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat.