Vakantielezen

Lezen in de zomervakantie

Kinderen die in de zomervakantie lezen, behouden hun leesniveau of gaan zelfs vooruit. Dus voorkom de zomer-lees-dip! Ga samen met je kind naar de Bibliotheek en zoek een stapel boeken uit; je kind kan gratis lid worden. 

Download de gratis Vakantiebieb-app en lees kinderboeken op een tablet of telefoon. Óf speel spelletjes waarbij je kind moet lezen, zoals Scrabble Junior, Boggle of kwartet. Lezen kun je overal.

Activiteiten tijdens de zomervakantie

Bekijk alle activiteiten

VakantieLeesTips van leesconsulent Michelle

Je kind laten lezen in de vakantie is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom geeft onze leesconsulent Michelle Oolders je zes praktische tips waarmee je je kind meer kan laten lezen. Zelfs als hij of zij niet van lezen houdt.

Lees onderstaand artikel en vul je koffer met boeken, zodat zowel jij als je kind lekker tijdens de vakantie kunnen lezen. 

Video: Kletskous Luuk over vakantielezen + VakantieLeestips


Video: de Vakantiebieb-app

De Vakantiebieb

Lezen in de vakantie? Met de Vakantiebieb-app neem je ruim 50 e-books overal met je mee. Er is voor elk wat wils: spanning, chicklit, literatuur en non-fictie.

De Vakantiebieb is nu open met 30 e-books voor kinderen en jongeren. Op 1 juli komen de e-books voor volwassenen erbij.

Nu in de Vakantiebieb voor kinderen en jongeren

Leestip voor 6 t/m 9 jaar

Ik ben een Zeemeermin – Sabine Wisman

Zodra Mare in zee of in een bad met zout water gaat, beginnen haar benen te kriebelen en veranderen ze in een staart. Niemand weet het. Zelfs haar moeder niet.

Mare vindt het geweldig om zeemeermin te zijn, maar zo’n groot geheim hebben, dat is niet altijd even leuk.

Leestip voor 9 t/m 12 jaar

Level 13, Game over – Esther van Lieshout

Mats is gek op de game Zombie Zooi, een spel waarin je moet zien te overleven in een wereld die geplaagd wordt door zombies. Hij heeft maar 1 doel: level 13 bereiken. Dat is nog nooit iemand gelukt.

Als Mats eindelijk het level bereikt, verdwijnt hij plotseling in het spel. In het echt blijkt de game veel minder leuk. Samen met twee andere gamers probeert hij terug te keren naar de echte wereld.

 

Leestip voor 12 t/m 15 jaar

Made by Indira – Martine Letterie & Caja Cazemier

Verhaal over kinderarbeid in de kledingindustrie, om beurten verteld door een Nederlands en een Indiaas meisje.

Terra is gek op shoppen. Hoe goedkoper hoe beter. De Indiase Indira werkt in een spinnerij om de schulden van haar familie af te lossen. Op reis naar India ontdekt Terra het verhaal van Indira: het verhaal achter de goedkope kleren die ze koopt.


Benieuwd naar de volledige lijst?

Bekijk alle e-books voor volwassenen   |    Bekijk alle e-books voor jeugd