Vakantie met de bieb

Kinderen die in de zomervakantie lekker blijven lezen, behouden hun leesniveau. Dus voorkom de zomerleesdip!

Hoe je als ouder het lezen in de vakantie extra leuk kunt maken?
Dat zie je in de korte videotips van lees- en mediaconsulent Michelle Oolders:

En kom naar de Bibliotheek deze zomervakantie!
Haal voor je kind een verrassingspakket, download onze e-books-app of meld je aan voor één van de leuke zomeractiviteiten - hieronder lees je er alles over.

 

Haal een VakantieVerrassingsPakket

Moeilijk om leuke, passende boeken te vinden voor je kind, zodat het tijdens de zomervakantie lekker kan doorlezen? Niet met het VakantieVerrassingsPakket!

Deze gratis kant-en-klare boekenpakketten staan nu klaar in al onze bibliotheekvestigingen (behalve in de Bibliotheek Waspik, waar ze vanaf 26 juli klaarstaan). 
Er zijn tasjes speciaal voor kinderen uit groep 3-4, 5-6 en 7-8. In elk pakket zitten vijf verrassende boeken rondom een bepaald thema, zoals school en vrienden, knuffeldieren en lekker griezelen. 

Een VakantieVerrassingsPakket mag, anders dan de gewone collectie, voor 6 weken mee naar huis (of naar de camping ;). Door extra lange uitleenperiode, kun je een VakantieVerrassingsPakket alleen lenen via de infobalie. Kom hiervoor dus even langs tijdens service-uren.

Zo leest je kind zonder zorgen lekker de hele vakantie door!

Ontdek onze e-books en luisterboeken

Beleef tijdens de zomervakantie de mooiste verhalen, gewoon op je telefoon of tablet. Met de gratis online Bibliotheek-app kun je kiezen uit duizenden e-books en luisterboeken. 

Als bibliotheeklid kun je het hele jaar door ook gebruikmaken van de app. Nog geen lid?

 • Van 1 juli t/m 31 augustus 2021 mag iedereen tussen de 0-18 jaar de online Bibliotheek-app gratis uitproberen. In deze actieperiode kun je 10 e-books en 10 luisterboeken lezen, ook als je nog géén lid bent van de Bibliotheek.
 • Wist je dat kinderen tot 18 jaar gratis lid kunnen worden van de Bibliotheek? Vraag nu een jeugdpas aan, dan kunnen jullie het hele jaar door ook e-books en luisterboeken lezen!

Zomeragenda | De leukste vakantieactiviteiten (7-12 jaar)

 • Voorlezen door voorleeskampioen Sam Wolfs

  Sam is dit jaar voorleeskampioen van Oisterwijk geworden en is daarna tot de landelijke finale gekomen. In de vakantie komt Sam in de Bibliotheek Oisterwijk vertellen hoe dat is gegaan en ze komt voorlezen!...

  woensdag 28 juli 2021, van 11:30 tot 12:30

  de Bibliotheek Oisterwijk

  Bekijk details van Voorlezen door voorleeskampioen Sam Wolfs

 • Minecraft Werkplaats Online

  Speel jij thuis Minecraft op de computer, smartphone of tablet? Dan hebben we goed nieuws het DigiLab-team van de Bibliotheek Midden-Brabant heeft tijdens de lockdown een Minecraftserver en -livestream...

  vrijdag 30 juli 2021, van 15:30 tot 17:00

  online(*)

  Bekijk details van Minecraft Werkplaats Online

 • Leen-je-VoorleesHut!

  Misschien blijven jullie dit jaar dichter bij huis of misschien gaan jullie wel helemaal niet weg? Gelukkig kun je veel doen in eigen land, maar ook…in je eigen tuin, zolder of slaapkamer. Wist je dat...

  24 juli 2021, 14:00 t/m 3 september 2021, 18:00

  de Bibliotheek Goirle

  Bekijk details van Leen-je-VoorleesHut!

 • Leen-je-tipi-tent!

  Misschien blijven jullie dit jaar dichter bij huis of misschien gaan jullie wel helemaal niet weg? Gelukkig kun je veel doen in eigen land, maar ook ….. in je eigen tuin, zolder of slaapkamer. Wist je...

  24 juli 2021, 14:00 t/m 3 september 2021, 17:30

  de Bibliotheek 't Sant

  Bekijk details van Leen-je-tipi-tent!

 • AR-BiebSafari

  Deze zomervakantie geen leesdip voor jou! Wist je al dat je in de Bibliotheek Heyhoef een te gekke game kunt komen spelen. We hebben voor jullie een AR-BiebSafari ontwikkeld met te gekke opdrachten, dit...

  24 juli 2021, 13:00 t/m 5 september 2021, 17:00

  de Bibliotheek Heyhoef

  Bekijk details van AR-BiebSafari

Bekijk alle activiteiten in de vakantie

Voorkom de zomerleesdip: 6 tips van Michelle

Zomervakantie! Voor kinderen een tijd om lekker te spelen en genieten van de zomer. Het is ook een tijd waarin ze vaak wat minder lezen. Als beginnende lezer kun je dan in de vakantie wel tot twee AVI-niveaus terugzakken.

Laat je kinderen lekker doorlezen in de zomervakantie, dan voorkom je die zomerleesdip.

Doe samen de Zomer-Lees-Bingo

Maak lezen extra leuk met de Zomer-Lees-Bingo: een bingokaart vol verrassende, gekke leesopdrachten die je samen met je kind kan doen. Heb je de kaart niet via school meegekregen? Download 'm dan hier en print ‘m zelf.

Zomerprogramma voor 0 tot 6-jarigen

Ook voor kinderen van 0 tot 6 jaar is er in de zomervakantie natuurlijk van alles te doen in de Bibliotheek!

Zomertips l E-books en luisterboeken 6-9 jaar

Nog meer e-books & luisterboeken

Vakantielezen met Eveline #1 | Letterbingo

Lees- en mediaconsulent Eveline Glorius gaf in een eerder gemaakte videoreeks Vakantielezen met Eveline leuke doe-opdrachtjes om je kind ook in de vakantie met taal bezig te laten zijn. In deze eerste video vertelt ze alles over 'Letterbingo'.

Vakantielezen met Eveline #2 | Een kaartje schrijven

Kinderen die in de zomervakantie lezen, behouden hun leesniveau of gaan zelfs vooruit. Dus voorkom de zomerlees-dip! Onze leesconsulent Eveline vertelt in deze video jullie alles over het schrijven van kaartjes.

Vakantielezen met Eveline #3 | Voorlezen

In deze video vertelt onze leesconsulent Eveline jullie alles over voorlezen! Voorlezen is niet alleen gezellig, maar het is ook belangrijk voor de taalontwikkeling van het kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat.