Agenda | in de bieb & online

• wo 14 dec Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ in Wijkcentrum Spijkerbeemden Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Elke week | Wijkcentrum De Spijkerbeemden

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Heb je een vraag over het aanvragen van zorgtoeslag? Inburgering? Een rijbewijs verlengen? Studiefinanciering aanvragen? Of een afspraak maken bij de gemeente? Loop dan eens binnen bij het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid. Speciaal opgeleide medewerkers helpen je de juiste informatie te vinden, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

• wo 14 dec Voorleeshalfuurtje in Berkel-Enschot Bekijk details

Van 10:00 tot 10:30 | de Bibliotheek Berkel-Enschot

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Eens per maand op woensdag is er in de Bibliotheek Berkel-Enschot een voorleeshalfuurtje voor peuters. Kom je ook luisteren?

• wo 14 dec Digi-spreekuur de Bibliotheek Wagnerplein Bekijk details

Van 10:00 tot 11:30 | de Bibliotheek Wagnerplein

Elke tweede woensdag van de maand zijn in de Bibliotheek Wagnerplein digi-spreekuren. Voor iedereen, die al enige computerervaring heeft, maar graag geholpen wil worden met praktische vragen op digitaal gebied of met de app van de online Bibliotheek.

• wo 14 dec Klik & Tik-inloopspreekuur 't Sant Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek 't Sant

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik & Tik-training en het Klik & Tik-inloopspreekuur.

• wo 14 dec Klik & Tik-training 't Sant Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek 't Sant

• wo 14 dec Voorleeshalfuurtje in Goirle Bekijk details

Van 10:30 tot 11:00 | de Bibliotheek Goirle

Er was eens… een plek voor peuters en kleuters waar ze komen luisteren naar mooie, spannende en grappige verhalen. Samen met hun moeder, vader, opa of oma zijn de kinderen welkom om op avontuur te gaan vanuit een boek. Voorlezen is niet alleen gezellig, maar het is ook belangrijk voor de taalontwikkeling van het kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Kom je ook gezellig luisteren en na afloop rondsnuffelen tussen de boeken?

• wo 14 dec Inloopspreekuur COC Bekijk details

Van 11:00 tot 13:00 | Elke week | Workshopruimte (Bibliotheek LocHal)

Vrijwilligers van het COC zijn iedere woensdag beschikbaar voor het beantwoorden van vragen over genderidentiteit en seksuele oriëntatie. Daarnaast bieden zij een luisterend oor of gewoon wat inclusieve en diverse gezelligheid. Iedereen is welkom.

• wo 14 dec Open Source Space Bekijk details

Van 13:00 tot 17:00 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere woensdag kennis maken met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kun je meedoen met leuke projecten waarin je zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.

• wo 14 dec In de Werkplaats: design je eigen gamelevels Bekijk details

Van 13:30 tot 15:00 | de Bibliotheek Udenhout

Met Mega Man Maker kun je je eigen game levels maken met platformen, robots, diepe afgronden en zelfs eindbazen op woensdag 14 december. Als je wel eens Mario Maker hebt gespeeld weet je precies hoe dit werkt. In deze editie van de Werkplaats leer je precies hoe je een goed gamelevel kunt ontwerpen dat er mooi uitziet en niet te moeilijk of te makkelijk is. En nadat je level af is moet je hem natuurlijk ook goed uittesten!

• wo 14 dec Digicafé in Tilburg West Bekijk details

Van 13:30 tot 15:30 | Elke week | Wij West (de Bibliotheek 't Sant)

Heb je vragen over de mobiele telefoon, tablet, iPad, laptop, computer en de toepassingen ervan? Of heb je bijv. een smartphone of iPad cadeau gekregen en kom je er zelf niet uit? Geen vraag is te gek voor onze vrijwilligers. Zij helpen je graag verder elke woensdagmiddag.

Paginanavigatie