Agenda | in de bieb & online

• Minecraft Werkplaats Online Bekijk details

17 december 2021 | online(*)

Speel jij thuis Minecraft op de computer, smartphone of tablet? Dan hebben we goed nieuws het DigiLab-team van de Bibliotheek Midden-Brabant heeft tijdens de lockdown een Minecraftserver en -livestream opgezet. Hier kun je één keer per week een middag meebouwen in onze 'Minecraft Werkplaats'.

• Letters & Liedjes Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | de Bibliotheek Berkel-Enschot

Met een mooi, spannend of grappig prentenboek duiken we in leuke verhalen en maken we gezellige muziek. Samen lezen, liedjes zingen en bewegen wie wil dat niet. Voorlezen en muziek maken met kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen en muziek maken hebben namelijk een grotere woordenschat. Kom je ook luisteren en meedoen?

• Mamalistisch: Ruim je huis (& hoofd) op! Bekijk details

Van 10:00 tot 11:30 | de Bibliotheek Heyhoef

Mamalistisch is er voor (alleenstaande) ouders met schoolgaande kinderen die het ouderschap een boost willen geven. Een fijne methode om op een praktische en sterke manier je ouderschap onder controle te krijgen. Tijdens schooltijd, genietend van een kopje thee/koffie ontmoet je meteen andere ouders uit je wijk.

• Voorleeshalfuurtje in Oisterwijk Bekijk details

Van 10:00 tot 10:30 | de Bibliotheek Oisterwijk

Kom je ook luisteren naar een mooi verhaal in de Bibliotheek elke maand op vrijdagochtend? Onze vrijwilligers maken er een gezellig half uurtje van.

• Belasting inloopspreekuur Oisterwijk Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | de Bibliotheek Oisterwijk

Voor iedereen die te maken heeft met de Belastingdienst en vragen heeft over belastingzaken, is er iedere maand een gratis Belasting spreekuur in de Bibliotheek Oisterwijk op vrijdagochtend. Heb je behoefte om even te sparren over de toeslagen of de inkomstenbelasting? Ervaar je problemen met de Belastingdienst of begrijp je de brieven niet zo goed? Wees welkom op het gratis inloopspreekuur.

vr 17 dec

• Hulp bij websites overheid; spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid Bekijk details

Van 15:30 tot 16:30 | Elke week | de Bibliotheek Waalwijk

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Heb je een vraag over het aanvragen van zorgtoeslag? Inburgering? Een rijbewijs verlengen? Studiefinanciering aanvragen? Of een afspraak maken bij de gemeente? Loop dan eens binnen bij het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid. Speciaal opgeleide medewerkers helpen je de juiste informatie te vinden, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

Van 10:00 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek LocHal

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Heb je een vraag over het aanvragen van zorgtoeslag? Inburgering? Een rijbewijs verlengen? Studiefinanciering aanvragen? Of een afspraak maken bij de gemeente? Loop dan eens binnen bij het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid op maandag en zaterdagochtend. Speciaal opgeleide medewerkers helpen je de juiste informatie te vinden, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

• Taalcafé Oisterwijk Bekijk details

Van 11:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk, ingang Lindeplein

Voor iedereen die graag beter Nederlands wil leren spreken én Oisterwijkers die het leuk vinden om nieuwe inwoners hierbij op weg te helpen.

• Juridisch inloopspreekuur Bekijk details

Van 11:00 tot 13:00 | Elke week | Overlegruimte 0.4 (Bibliotheek LocHal)

Kun jij juridisch advies gebruiken? Tijdens het inloopspreekuur (elke zaterdag) in de Bibliotheek LocHal geven juristen van Jureka gratis juridische ondersteuning op allerlei vlakken.

Van 10:00 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek LocHal

ma 20 dec