Agenda | in de bieb & online

• Spreekuur rechtwijzer Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Workshopruimte (Bibliotheek LocHal)

Zit je in een lastige situatie thuis of met je werk en wil je weten wat je rechten en plichten zijn? Kom dan naar het spreekuur Rechtwijzer. De studenten van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys helpen je op weg naar een oplossing.

• Spreekuur Dementieconsulenten Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | de Bibliotheek LocHal

Het is heel normaal om zo nu en dan iets te vergeten. Dat doen we allemaal. Vergeetachtigheid kan echter ook een teken zijn van (beginnende) dementie. Of het gevolg van een andere hersenaandoening. Vergeetachtigheid brengt hierdoor vaak onzekerheid of angst met zich mee. Vooral als je wat ouder wordt. Heb je vragen over vergeetachtigheid, (beginnende) dementie) of zaken die hiermee te maken hebben? Dan ben je welkom bij het inloopspreekuur Dementieconsulenten.

• Klik & Tik-training Wagnerplein Bekijk details

Van 15:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Wagnerplein

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik en Tik-training.

• TaalcafĂ© voor kinderen Bekijk details

Van 15:30 tot 16:30 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk

Bij het Taalcafé voor kinderen op dinsdagmiddag wordt er op een ontspannen manier, spelenderwijs, met de Nederlandse taal geoefend.

di 21 dec

• Hulp bij websites overheid; spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid Bekijk details

Van 16:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Goirle

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Heb je een vraag over het aanvragen van zorgtoeslag? Inburgering? Een rijbewijs verlengen? Studiefinanciering aanvragen? Of een afspraak maken bij de gemeente? Loop dan eens binnen bij het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid op dinsdagavond. Speciaal opgeleide medewerkers helpen je de juiste informatie te vinden, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

• [tijdelijk geannuleerd] Amnesty International schrijft Bekijk details

Van 20:00 tot 22:00 | de Bibliotheek LocHal

Op de laatste dinsdag van de maand is er een schrijfavond van Amnesty International in de Bibliotheek LocHal. Iedereen die de mensenrechten een warm hart toedraagt, kan tijdens deze avond brieven schrijven voor mensen die onterecht gevangen zitten.

• Taalhuisspreekuur 't Sant Bekijk details

Van 09:00 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek 't Sant

Wil je beter Nederlands leren lezen of schrijven? Of wil je misschien beter leren rekenen of met de computer omgaan? Dan is het Taalhuisspreekuur iets voor jou.

• Klik & Tik-training Waalwijk Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Elke week | de Bibliotheek Waalwijk

• Inloopspreekuur CoronaCheck-app Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Wijkcentrum De Spijkerbeemden

Ga je binnenkort op vakantie naar het buitenland, bezoek je een evenement of bepaalde locatie? Grote kans dat je een coronabewijs nodig hebt. Met dit bewijs laat je zien dat je gevaccineerd bent, negatief getest bent op corona of recent al corona hebt gehad. Een coronabewijs maak je met de CoronaCheck-app of via de website coronacheck.nl. In de meeste gevallen heb je daar een DigiD voor nodig. Vind je dit lastig of heb je hier vragen over?

• Klik & Tik-inloopspreekuur 't Sant Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek 't Sant

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik & Tik-training en het Klik & Tik-inloopspreekuur.