Agenda | in de bieb & online

• do 29 sep Digi-spreekuur Heyhoef Bekijk details

Van 13:00 tot 14:00 | Elke week | de Bibliotheek Heyhoef

Heb je al enige computerervaring, maar nog moeite om zelfstandig problemen op te lossen op je smartphone, tablet of laptop? Heb je vragen over het internet? Dan is het Digi-Spreekuur iets voor jou!

• do 29 sep Taalcafé Waalwijk: verder op weg met taal Bekijk details

Van 13:00 tot 14:30 | Elke week | de Bibliotheek Waalwijk

Wil jij graag beter worden in het spreken, lezen, schrijven en begrijpen van de Nederlandse taal? Kom dan naar het wekelijkse Taalcafé!

• do 29 sep Marktactie in de maand van de basisvaardigheden Bekijk details

Van 13:00 tot 17:00 | Marktkraam op de Lind

Lezen, schrijven, rekenen, digitaal vaardig zijn….het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen die hier moeite mee hebben ervaren vaak schaamte en proberen het te verbergen. Maar het komt overal voor, onder alle lagen van de bevolking en in alle gemeentes. Ook in de gemeente Oisterwijk. Het is jammer dat hier nog zo’n taboe op heerst want het is op te lossen. Als je niet goed kunt lezen of schrijven loop je tegen allerlei obstakels aan en dat kan heel frustrerend zijn. Maar het is niet nodig; het Taalhuis en de Bibliotheek kunnen je helpen.

• do 29 sep [geannuleerd] Start cursus Frans V Bekijk details

Van 14:00 tot 15:30 | de Bibliotheek 't Sant

'Voyages - nieuw' is een communicatieve methode voor volwassenen met, maar ook zonder enige kennis van de Franse taal. In de cursus, gegeven door Lars Janssen, komen vooral spreken maar ook luisteren, lezen en schrijven aan bod. Verder biedt de methode een blik op de Franse cultuur. De cursus Frans V start op donderdag 29 september in de Bibliotheek 't Sant om 14.00 uur.

• do 29 sep Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via Internet. Dat is soms lastig. Heb je een vraag over bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, belastingen, toeslagen, pensioen of het verlengen van je rijbewijs? Stel je vraag dan aan een van onze speciaal opgeleide bibliotheekmedewerkers. Tijdens het inloopspreekuur Digitale Overheid helpen we je graag op weg, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie. Kom naar het spreekuur bij het Informatiepunt Digitale Overheid ín de Bibliotheek Oisterwijk. Dan helpt een bibliotheekmedewerker je graag verder.

• do 29 sep Open Source Space: Linux Advies Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere donderdag kennis maken en hulp krijgen met betrekking tot Linux en andere open source software. Wil jij overstappen op een open source besturingssysteem als Linux? Heb je vragen over het gebruiken van open source software? Op donderdagmiddag staan we in de Open Source Space klaar voor al jouw Linuxvragen.

• do 29 sep Taalhuisspreekuur Waalwijk Bekijk details

Van 15:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Waalwijk

Wil je beter Nederlands leren lezen of schrijven? Of wil je misschien beter leren rekenen of met de computer omgaan? Dan is het Taalhuisspreekuur iets voor jou. Het Taalhuis biedt hulp op maat aan iedereen - mensen voor wie Nederlands de tweede taal is, maar zeker ook aan mensen met Nederlands als moedertaal.

• do 29 sep Chain Reaction - domino in de Bibliotheek! Bekijk details

Van 17:30 tot 20:00 | de Bibliotheek Udenhout

Op donderdagavond 29 september organiseert de Bibliotheek Midden-Brabant in samenwerking met jongerenwerkorganisatie R-Newt een Chain Reaction. De activiteit staat centraal voor gezelligheid, samenkomen en verbinding in het kader van de Week tegen Eenzaamheid.

• do 29 sep [geannuleerd] Start cursus Frans I Bekijk details

Van 18:45 tot 20:15 | de Bibliotheek 't Sant

'Voyages - nieuw' is een communicatieve methode voor volwassenen met, maar ook zonder enige kennis van de Franse taal. In de cursus, gegeven door Lars Janssen, komen vooral spreken maar ook luisteren, lezen en schrijven aan bod. Verder biedt de methode een blik op de Franse cultuur. De cursus Frans I start op donderdag 29 september in de Bibliotheek 't Sant om 18.45 uur.

• do 29 sep Start cursus Pools Bekijk details

Van 18:45 tot 20:15 | de Bibliotheek 't Sant

Deze cursus, gegeven door Mariusz Arendt, is voor absolute beginners en voor degenen die een geringe kennis van de Poolse taal hebben. Gedurende deze cursus leer je de basis van het Pools. In eerste instantie raak je vertrouwd met de specifieke klank van deze vreemde taal en leer je de uitspraak en intonatie. In een rustig tempo maak je kennis met de fundamentele regels van het Pools en leer je de spelling. De cursus start donderdag 29 september in de Bibliotheek 't Sant om 18.45 uur.

Paginanavigatie