Agenda | in de bieb & online

• De Minecraft Werkplaats #19: Bouw iets uit je dromen Bekijk details

Van 15:30 tot 17:00 | online(*)

Droom jij ook weleens hele gekke en bijzondere dingen? Misschien gebeuren er in je dromen soms wel dingen die in het echt helemaal niet kunnen, of staan er hele bijzondere bouwwerken in je dromen? Omdat in Minecraft bijna álles mogelijk is, kunnen je hier misschien wel je dromen werkelijkheid laten worden. Bij deze activiteit in de Minecraft Werkplaats gaan we allemaal iets uit onze dromen nabouwen in Minecraft, zodat we straks één grote droomwereld hebben!

vr 23 apr

• Spreekuur e-books Udenhout Bekijk details

Van 15:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Udenhout

Ben je in het bezit van een iPad, e-reader of tablet en wil je graag advies over hoe je e-books kunt lezen op dit apparaat? Kom dan naar het spreekuur. Wij vertellen je er alles over zodat je volledig geïnformeerd naar huis gaat.

di 27 apr

• Kindercollege - Corona en je brein: de invloed van online les Bekijk details

28 april 2021 | Elke week | online (*)

Het afgelopen jaar konden we er niet omheen: we moesten massaal online les volgen. In plaats van voor de klas, gaf de leraar les via de computer. Een hele verandering! Wat is de impact hiervan op het menselijk brein? Wat gebeurt er met je geheugen en concentratie als je opeens online lessen moet volgen? Wetenschappers Marie Postma en Silvy Collin van Tilburg University leggen het uit tijdens hun Kindercollege. Kijk je ook mee?

wo 28 apr

• Rechtwijzer – telefonisch spreekuur Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | telefonisch

Zit je in een lastige situatie thuis of met je werk en wil je weten wat je rechten en plichten zijn? Bel dan naar het telefonisch spreekuur Rechtwijzer. De studenten van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys helpen je op weg naar een oplossing.

wo 28 apr

• Belastingspreekuur Bibliotheek Goirle Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Goirle

Vanaf 1 maart kun je weer belastingaangifte doen. Kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken? Experts van de Formulierenbrigade en Sociale Raadslieden helpen je graag. Voor invulhulp kun je telefonisch een afspraak maken bij het Informatiecafé De Beurs in de Bibliotheek Goirle. De afspraak wordt in overleg ingepland. Tijdens het Informatiecafé krijg je het hele jaar door gratis advies over je persoonlijke financiën en hulp met regelingen en formulieren. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

do 29 apr

• Digi-spreekuur Heyhoef Bekijk details

Van 13:00 tot 14:00 | Elke week | de Bibliotheek Heyhoef

Heb je al enige computerervaring, maar nog moeite om zelfstandig problemen op te lossen op je smartphone, tablet of laptop? Heb je vragen over het internet? Dan is het Digi-Spreekuur iets voor jou!

do 29 apr

• Waalwijk zoekt nieuwe stadsdichter Bekijk details

Van 08:00 tot 18:00

De termijn van de Waalwijkse stadsdichter Joep Trommelen loopt af. Daarom is de gemeente op zoek naar een nieuwe stadsdichter. Iedere inwoner van de gemeente Waalwijk kan tot 1 mei een gedicht insturen en zich daarmee kandidaat stellen. Joep Trommelen: “Wie volgt mij op? Welke poëet in de dop? Doe het niet voor de poen, maar de eeuwige roem. Dus slijp je potlood, vul je vulpen. En zorg ervoor dat straks iedereen jou kent.” Op 9 juni wordt bekend wie de nieuwe stadsdichter wordt.

vr 30 apr

• Rechtwijzer – telefonisch spreekuur Bekijk details

Van 10:30 tot 12:00 | telefonisch

vr 30 apr

• Belastingspreekuur Bibliotheek Udenhout Bekijk details

Van 09:00 tot 11:30 | de Bibliotheek Udenhout

Vanaf 1 maart kun je weer belastingaangifte doen. Kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken? Belastingexpert Marietrees Broeren helpt je graag. Voor hulp en advies kun je een afspraak maken bij het belastingspreekuur in de bibliotheek. Als de bibliotheken weer open mogen, vindt het spreekuur plaats ín de Bibliotheek. Zijn de bibliotheekdeuren nog gesloten, dan bieden we telefonisch/digitaal hulp of wordt de afspraak verzet. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek en hulp is gratis.

za 01 mei

• Leen-je-VoorleesHut tijdens deze meivakantie! Bekijk details

1 mei 2021, 09:00 t/m 9 mei 2021, 17:00 | de Bibliotheek Goirle

Misschien blijven jullie dit jaar dichter bij huis of misschien gaan jullie wel helemaal niet weg? Grote kans dat jullie plannen voor de vakantie helemaal omgegooid zijn. Gelukkig kun je veel doen in eigen land, maar ook ….. in je eigen tuin, zolder of slaapkamer. Wist je dat je bij de Goolse Bibliotheek tijdens de meivakantie een VoorleesHut kunt lenen? Ga op reis in de allerleukste verhalen, gewoon in je eigen tent!

01 mei t/m 09 mei