Agenda | in de bieb & online

• Taalcafé Oisterwijk Bekijk details

Van 11:00 tot 12:30 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk, ingang Lindeplein

Voor iedereen die graag beter Nederlands wil leren spreken én Oisterwijkers die het leuk vinden om nieuwe inwoners hierbij op weg te helpen.

za 02 okt

• De Ruimtevaartschool Bekijk details

Van 13:00 tot 15:00 | FutureLab (Bibliotheek LocHal)

De Ruimtevaartschool zorgt voor een unieke reis naar Mars voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar. Zes zondagen komen ze bij elkaar. In die dagen worden ze helemaal klaargestoomd. De deelnemers mogen zich na afloop echte jonge astronauten noemen. Maar dat gaat niet zomaar! Eerst ondergaan zij een fitheidstest, leren ze echte astronautenvoer eten, zelf een raket bouwen én afvuren. Ook ontdekken ze hoe te overleven op een andere planeet.

zo 03 okt

• Start cursus Excel voor beginners Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | De Bibliotheek 't Sant

Wegwijs in Excel 2016 is een eerste kennismaking met dit veelgebruikte programma. In vijf lessen leert Karin Saris je hoe je gegevens makkelijk kunt invoeren, wijzigen en bewaren. Je leert werken met formules en functies om berekeningen te maken én je leert de gegevens op een mooie en overzichtelijke manier te presenteren, bijvoorbeeld in een grafiek. De cursus start maandag 4 oktober in de Bibliotheek 't Sant om 19.00 uur.

• Taalcafé Waalwijk: verder op weg met taal Bekijk details

Van 19:00 tot 20:30 | Elke week | Wij(k)dienstencentrum Zanddonk (Willaertpark 2a)

Wil jij graag beter worden in het spreken, lezen, schrijven en begrijpen van de Nederlandse taal? Kom dan naar het wekelijkse Taalcafé!

• Start cursus Turks 1e jaar Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | De Bibliotheek 't Sant

De praktische lessen van Kevok Funcken hebben als basis het dialoog waarbij nieuwe woordenschat en grammatica aan bod komt. Onderwerpen die we o.a. behandelen zijn: Iets bestellen in een café of restaurant, een gesprek voeren in de winkel, een reservering maken voor een hotel, etc. We verkennen de Turkse cultuur via muziek, kunst, literatuur, film en gastronomie. De cursus start maandag 4 oktober 2021 in de Bibliotheek 't Sant om 19.30 uur.

• Voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Heyhoef Bekijk details

Van 09:30 tot 10:00 | de Bibliotheek Heyhoef

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Kom je ook luisteren naar een mooi verhaal?

• Klik & Tik-training Kaatsheuvel Bekijk details

Van 13:30 tot 15:30 | Elke week | de Bibliotheek Kaatsheuvel

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik en Tik-training.

• Taalhuisspreekuur Wagnerplein Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | de Bibliotheek Wagnerplein

Wil je beter Nederlands leren lezen of schrijven? Of wil je misschien beter leren rekenen of met de computer omgaan? Dan is het Taalhuisspreekuur iets voor jou.

• Start cursus Italiaans A1 Bekijk details

Van 18:45 tot 20:15 | De Bibliotheek 't Sant

Deze beginnerscursus, gegeven door Desiree Vitiello, is voor hen die geen of weinig kennis van het Italiaans hebben. Verschillende grammaticale onderwerpen komen aan bod en we oefenen ons in het spreken van de taal. Wanneer je klaar bent met dit niveau ben je in staat alledaagse uitdrukkingen en elementaire zinnen over concrete behoeften te begrijpen en te gebruiken. Je kunt jezelf en anderen voorstellen en persoonlijke vragen kunnen beantwoorden zoals je woonplaats, mensen die je kent en de dingen die je graag doet. De cursus start dinsdag 5 oktober 2021 in de Bibliotheek 't Sant om 18.45 uur.

• Start cursus Italiaans A2 Bekijk details

Van 20:30 tot 22:00 | De Bibliotheek 't Sant

In de cursus, gegeven door Desiree Vitiello, wordt veel aandacht besteed aan conversatie. Het zich goed kunnen redden in alledaagse situaties d.m.v. het aanscherpen van de al aanwezige kennis, uitbreiding van de woordenschat, grammatica e.d. De cursus is bedoeld voor mensen die al een A1 niveau hebben. De grammatica wordt verder uitgelegd en de spreekvaardigheid wordt geoefend. Heb je elders Italiaans geleerd? Dan is niveaubepaling noodzakelijk. De cursus start dinsdag 5 oktober 2021 in de Bibliotheek 't Sant om 20.30 uur.