Agenda | in de bieb & online

• do 29 sep Start cursus Engels niveau B2.3 Bekijk details

Van 19:15 tot 20:45 | de Bibliotheek 't Sant

Deze cursus is een vervolg op cursus B2.2. Je kennis van het Engels wordt uitgebreid met veel aandacht voor luister- en spreekvaardigheid. Uiteraard komen woordenschat en grammatica ook aan bod middels oefeningen en leesopdrachten, al dan niet als huiswerk. De cursus Engels B2.3 van: Marion Bernard-Groen start donderdag 29 september in de Bibliotheek 't Sant om 19.15 uur.

• do 29 sep [geannuleerd] Start cursus Chinese karakters Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek ‘t Sant

Chinese karakters bestaan al duizenden jaren en uit hun vorm kun je veel aflezen over de Chinese cultuur en geest van hun gebruikers. In deze cursus neemt docent Amy Hsiao 80 van deze karakters onder de loep, waarbij je ze leert schrijven en inzicht krijgt in de manier waarop Chinezen leven en denken. De cursus gegeven door Kitty Miao start donderdag 29 september om 19.30 uur bij de Bibliotheek 't Sant.

• do 29 sep Schrijverscafé Oisterwijk Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek Oisterwijk

Vind jij schrijven ook zo leuk? Schrijf jij wel eens verhalen, gedichten of blogs? Of wil jij je meer gaan verdiepen in het schrijven? Kom dan eens langs bij ons schrijverscafé.

• do 29 sep [geannuleerd] Start cursus Frans II Bekijk details

Van 20:25 tot 21:55 | de Bibliotheek 't Sant

'Voyages - nieuw' is een communicatieve methode voor volwassenen met, maar ook zonder enige kennis van de Franse taal. In de cursus, gegeven door Lars Janssen, komen vooral spreken maar ook luisteren, lezen en schrijven aan bod. Verder biedt de methode een blik op de Franse cultuur. De cursus Frans II start op donderdag 29 september in de Bibliotheek 't Sant om 20.25 uur.

• do 29 sep [geannuleerd] Start cursus Duits Bekijk details

Van 20:25 tot 21:55 | de Bibliotheek 't Sant

Je krijgt een basiswoordenschat aangeboden, door Mariusz Arendt, en raakt vertrouwd met een aantal aspecten van de Duitse grammatica. De nadruk ligt op alledaags taalgebruik. Aan het eind van de cursus heb je niveau A1. De cursus start donderdag 29 september in de Bibliotheek 't Sant om 20.25 uur.

• vr 30 sep Voorleeshalfuurtje in Oisterwijk Bekijk details

Van 10:00 tot 10:30 | de Bibliotheek Oisterwijk

Kom je ook luisteren naar een mooi verhaal in de Bibliotheek elke maand op vrijdagochtend? Onze vrijwilligers maken er een gezellig half uurtje van met elke keer een ander thema.

• vr 30 sep Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 13:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Waalwijk

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Heb je een vraag over het aanvragen van zorgtoeslag? Inburgering? Een rijbewijs verlengen? Studiefinanciering aanvragen? Of een afspraak maken bij de gemeente? Loop dan eens binnen bij het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid op vrijdag. Speciaal opgeleide medewerkers helpen je de juiste informatie te vinden, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

• vr 30 sep Open Source Space Bekijk details

Van 13:00 tot 17:00 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere vrijdag kennis maken met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kun je meedoen met leuke projecten waarin je zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.

• vr 30 sep In de Werkplaats: waanzinnige Boomhutten bouwen in Minecraft Bekijk details

Van 15:30 tot 17:00 | de Bibliotheek 't Sant

Van 5 t/m 16 oktober is het Kinderboekenweek! Het thema van dit jaar is Gi-ga-groen, dus dat betekent dat we met de Werkplaats vrijdag 30 september lekker virtueel de natuur in gaan. Je kent vast de boeken over de Waanzinnige Boomhut wel - die ene met héél veel verdiepingen. Als jij een Waanzinnige Boomhut kon maken waarin álles mogelijk was, hoe zou die er dan uit zien? Samen bouwen we in Minecraft een hele stad van Waanzinnige Boomhutten!

• 18 sep t/m 30 sep KennisMakerijRevue Pop Up Expo Bekijk details

18 september 2021, 09:00 t/m 30 september 2022, 17:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Speciaal voor de online talks in de KennisMakerijRevue werden de afgelopen seizoenen illustraties voor de sprekers gemaakt. Ook dit huidige seizoen maakt cabaretière en illustratrice Maya van As weer tekeningen voor deze online reeks voor de Bibliotheek. Dit najaar zijn ze niet alleen online te zien, maar worden de mooiste, grappigste en scherpste tekeningen ook offline tentoongesteld in de KennisMakerij, op de 1e verdieping van de LocHal.

Paginanavigatie