Agenda | in de bieb & online

• Workshop programmeren in Scratch Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

Speel jij graag games, maar zou je soms willen dat je ze zelf kon maken? Doe dan mee met de workshop Scratch!

• Schrèèfatteljee: schrijven in het Tilburgs [VOL] Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

Et Schrèèfatteljee brengt mensen bij elkaar die in het Tilburgse dialect willen schrijven. In de Bibliotheek LocHal ontmoeten zij elkaar en geven feedback op elkaars werk.

• Schrijfatelier Heyhoef Bekijk details

Van 19:15 tot 21:15 | de Bibliotheek Heyhoef

Schrijfateliers zijn werkplaatsen voor mensen die graag schrijven. Samen schrijven en feedback geven op elkaars werk, zijn de hoofdactiviteiten van een Schrijfatelier.

• Expositie ‘Leev’ hoezee, 125 jaar Willem II’ Bekijk details

12 augustus 2021, 08:00 t/m 30 oktober 2021, 22:00 | StadsBalkon (Bibliotheek LocHal)

Op 12 augustus bestaat Willem II 125 jaar. Dit jubileum zal gedurende het seizoen op passende wijze gevierd worden. Zo opent Willem II die dag de expositie ‘Leev’ hoezee, 125 jaar Willem II’, op het Stadsbalkon van de LocHal. Vanaf 19.00 uur is deze te bezoeken voor publiek. Tijdens de looptijd van de expositie worden verschillende activiteiten georganiseerd met de Bibliotheek LocHal.

12 aug t/m 30 okt

• Stel jouw vraag bij de LeesTrainer Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | de Bibliotheek Goirle

Ouder(s) en verzorger(s) zijn van harte welkom voor een bezoek aan onze LeesTrainer. Zit je met vragen op het gebied van lezen? Krijg je je kind niet geïnspireerd tot meer leesplezier? Of is er sprake van dyslexie? Of is lezen té makkelijk voor je kind of juist lastig?

• Zomertour met Cultuur BSO Studio–T Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | de Bibliotheek Heyhoef

De Bibliotheek Heyhoef gaat ook dit jaar weer op bezoek bij verschillende BSO's in de Reeshof om lekker voor te lezen aan de kinderen. Natuurlijk organiseren we ook twee voorleesmomenten in de Bibliotheek zelf voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Op donderdag 12 en 26 augustus wordt om 10.00 uur voorgelezen in de Schatkamer. Samen met Cultuur BSO Studio-T van Kinderstad maken we van lezen een echt feestje.

• Digi-spreekuur Heyhoef Bekijk details

Van 13:00 tot 14:00 | Elke week | de Bibliotheek Heyhoef

Heb je al enige computerervaring, maar nog moeite om zelfstandig problemen op te lossen op je smartphone, tablet of laptop? Heb je vragen over het internet? Dan is het Digi-Spreekuur iets voor jou!

• Minecraft workshops Bekijk details

Van 14:30 tot 16:00 | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

Kun jij ook geen genoeg krijgen van de Minecraft Werkplaats? En zou je weleens meer willen weten over de verschillende materialen, redstone, of een keer willen spelen in survival mode? Of zou je weleens mee willen Minecraften, maar heb je nog geen ervaring met Minecraft? Doe dan in de zomervakantie mee met de Minecraft workshops in het DigiLab!

vr 13 aug

• Taalcafé Oisterwijk Bekijk details

Van 11:00 tot 12:30 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk, ingang Lindeplein

Voor iedereen die graag beter Nederlands wil leren spreken én Oisterwijkers die het leuk vinden om nieuwe inwoners hierbij op weg te helpen.

za 14 aug

• Taalcafé Waalwijk: verder op weg met taal Bekijk details

Van 19:00 tot 20:30 | Elke week | Wij(k)dienstencentrum Zanddonk (Willaertpark 2a)

Wil jij graag beter worden in het spreken, lezen, schrijven en begrijpen van de Nederlandse taal? Kom dan naar het wekelijkse Taalcafé!

ma 16 aug