Agenda | in de bieb & online

• Rechtwijzer – telefonisch spreekuur Bekijk details

Van 10:30 tot 12:00 | telefonisch

Zit je in een lastige situatie thuis of met je werk en wil je weten wat je rechten en plichten zijn? Bel dan naar het telefonisch spreekuur Rechtwijzer. De studenten van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys helpen je op weg naar een oplossing.

vr 30 apr

• Belastingspreekuur Bibliotheek Udenhout Bekijk details

Van 09:00 tot 11:30 | de Bibliotheek Udenhout

Vanaf 1 maart kun je weer belastingaangifte doen. Kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken? Belastingexpert Marietrees Broeren helpt je graag. Voor hulp en advies kun je een afspraak maken bij het belastingspreekuur in de bibliotheek. Als de bibliotheken weer open mogen, vindt het spreekuur plaats ín de Bibliotheek. Zijn de bibliotheekdeuren nog gesloten, dan bieden we telefonisch/digitaal hulp of wordt de afspraak verzet. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek en hulp is gratis.

• Leen-je-VoorleesHut tijdens deze meivakantie! Bekijk details

1 mei 2021, 09:00 t/m 9 mei 2021, 17:00 | de Bibliotheek Goirle

Misschien blijven jullie dit jaar dichter bij huis of misschien gaan jullie wel helemaal niet weg? Grote kans dat jullie plannen voor de vakantie helemaal omgegooid zijn. Gelukkig kun je veel doen in eigen land, maar ook ….. in je eigen tuin, zolder of slaapkamer. Wist je dat je bij de Goolse Bibliotheek tijdens de meivakantie een VoorleesHut kunt lenen? Ga op reis in de allerleukste verhalen, gewoon in je eigen tent!

01 mei t/m 09 mei

• Belastingspreekuur Bibliotheek LocHal Bekijk details

Van 12:30 tot 16:00 | de Bibliotheek LocHal

• CoderDojo Online: Virtual Reality in CoSpaces Bekijk details

Van 13:00 tot 15:00 | online(*)

Alles leren over coderen, programmeren en zelf apps en games ontwerpen: nu we even niet samen in de bieb aan de slag kunnen, kun je gewoon vanuit huis meedoen met onze CoderDojo Online. Voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Meld je snel aan en doe mee 1 mei, 5 juni en/of 3 juli!

• Spreekuur e-books Goirle Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Goirle

Ben je in het bezit van een iPad, e-reader of tablet en wil je graag advies over hoe je e-books kunt lezen op dit apparaat? Kom dan naar het spreekuur. Wij vertellen je er alles over zodat je volledig geïnformeerd naar huis gaat.

ma 03 mei

• Young Adult Week: Schrijfworkshop door Cindy Paul en Renée Zonneveld Bekijk details

Van 14:00 tot 16:30 | online(*)

Tijdens deze schrijfworkshop 'Young Adult' leer je hoe je het schrijven van een verhaal aanpakt. Van het begin tot het einde. Je leert over verschillende verhaalstructuren én gaat daarna zelf aan de slag. Onder de vrolijke begeleiding van Cindy Paul en Renée Zonneveld.

ma 03 mei

• Digicafé in Oisterwijk Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | de Bibiotheek Oisterwijk

Heb je hulp nodig bij het oplossen van problemen of vragen rondom de mobiele telefoon, tablet, Ipad, E-reader of laptop? Onze vrijwilliger helpt je, in de Bibliotheek, met bijvoorbeeld het aanmaken van een account, het downloaden van een app of e-book, instellen van je social media account etc.

di 04 mei

• Kindercollege - Corona en je brein: de invloed van online les Bekijk details

5 mei 2021 | Elke week | online (*)

Het afgelopen jaar konden we er niet omheen: we moesten massaal online les volgen. In plaats van voor de klas, gaf de leraar les via de computer. Een hele verandering! Wat is de impact hiervan op het menselijk brein? Wat gebeurt er met je geheugen en concentratie als je opeens online lessen moet volgen? Wetenschappers Marie Postma en Silvy Collin van Tilburg University leggen het uit tijdens hun Kindercollege. Kijk je ook mee?

wo 05 mei

• Spreekuur e-books Berkel-Enschot Bekijk details