Agenda | in de bieb & online

• Digicafé in Tilburg West Bekijk details

Van 13:30 tot 15:30 | Elke week | Wij West (de Bibliotheek 't Sant)

Heb je vragen over de mobiele telefoon, tablet, iPad, laptop, computer en de toepassingen ervan? Of heb je bijv. een smartphone of iPad cadeau gekregen en kom je er zelf niet uit? Geen vraag is te gek voor onze vrijwilligers. Zij helpen je graag verder elke woensdagmiddag.

• Voorleesmiddag met Marianne Bekijk details

Van 14:00 tot 14:30 | de Bibliotheek Kaatsheuvel

Elke maand kun je in Bibliotheek Kaatsheuvel luisteren naar de mooiste, grappigste, spannendste verhalen van Marianne. Alle peuters, kleuters en natuurlijk (groot)ouders zijn van harte welkom bij dit leuke voorleesmoment.

• Klik & Tik-training 't Sant Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | de Bibliotheek 't Sant

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik & Tik-training en het Klik & Tik-inloopspreekuur.

• Spoorlezen Bekijk details

Van 14:30 tot 15:00 | Elke week | Jeugdafdeling (Bibliotheek LocHal)

Kom luisteren naar leuke, lieve, grappige, stoere, spannende verhalen, versjes en liedjes. Iedere week een nieuw voorleesavontuur uit de Spoorleeslocomotief'. Iedere woensdagmiddag voor de kinderen van 3 t/m 6 jaar.

• Vrouwtje Wiep vertelt in de Bibliotheek Waalwijk Bekijk details

Van 15:00 tot 15:30 | de Bibliotheek Waalwijk

Elke maand kun je in Bibliotheek Waalwijk luisteren naar de mooiste, grappigste, spannendste verhalen van Vrouwtje Wiep. Alle peuters, kleuters en natuurlijk (groot)ouders zijn van harte welkom bij dit leuke voorleesmoment.

• Lezing: Bevrijd van de Vergetelheid Bekijk details

Van 15:00 tot 16:00 | Tijdlab (Bibliotheek LocHal)

Op woensdag 18 mei organiseert het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) een lezing over de vele Tilburgse oorlogsslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Astrid de Beer, projectleider Bronnen en gebruikers bij Regionaal Archief Tilburg, leidt een project waarbij een onderzoeksgroep zoveel mogelijk informatie verzamelt over de 753 slachtoffers uit de oorlog. Op deze manier probeert dit team deze mensen een gezicht te geven.

• Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 16:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Heb je een vraag over het aanvragen van zorgtoeslag? Inburgering? Een rijbewijs verlengen? Studiefinanciering aanvragen? Of een afspraak maken bij de gemeente? Loop dan eens binnen bij het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid op woendagmiddag. Speciaal opgeleide medewerkers helpen je de juiste informatie te vinden, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

• Jeugd leesclub Bekijk details

Van 16:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Wagnerplein

Connect2Jeugd organiseert vanaf februari een vrolijke leesclub in de Bibliotheek Wagnerplein. In de werkplaats van de bieb kunnen basisschoolleerlingen aansluiten om lekker samen te lezen.

• Schrijfatelier Heyhoef Bekijk details

Van 19:15 tot 21:15 | de Bibliotheek Heyhoef

Schrijfateliers zijn werkplaatsen voor mensen die graag schrijven. Samen schrijven en feedback geven op elkaars werk, zijn de hoofdactiviteiten van een Schrijfatelier.

• Fuckup Nights Tilburg #8: Met falen en opstaan! Bekijk details

Van 19:30 tot 22:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Succes komt je niet zomaar aanwaaien. Dat gaat met falen en opstaan. Begrijpelijk dat verhalen over behaald succes vaak van de daken worden geschreeuwd, maar waarom de onvermijdelijke struggles, verkeerde beslissingen en bad practices niet even luid delen? Kom luisteren naar deze verhalen op woensdag 18 mei!

Paginanavigatie