Agenda | in de bieb & online

• Peuter voorleeshalfuurtje Bekijk details

Van 10:30 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek Goirle

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat.

• Digi-spreekuur Heyhoef Bekijk details

Van 13:00 tot 14:00 | Elke week | de Bibliotheek Heyhoef

Heb je al enige computerervaring, maar nog moeite om zelfstandig problemen op te lossen op je smartphone, tablet of laptop? Heb je vragen over het internet? Dan is het Digi-Spreekuur iets voor jou!

• Taalcafé Waalwijk: verder op weg met taal Bekijk details

Van 13:00 tot 14:30 | Elke week | de Bibliotheek Waalwijk

Wil jij graag beter worden in het spreken, lezen, schrijven en begrijpen van de Nederlandse taal? Kom dan naar het wekelijkse Taalcafé!

• [tijdelijk geannuleerd] Taalhuisspreekuur Hilvarenbeek Bekijk details

Van 13:30 tot 15:30 | Elke week | Cultureel Centrum Elckerlyc

Wil je beter leren lezen en schrijven? Of wil je misschien beter leren rekenen of met de computer omgaan? Dan is de Inloop van het Taalhuis Hilvarenbeek iets voor jou.

• Oertijd in het DigiLab: stel al je vragen aan een dino-expert Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

Ben jij helemaal gek op dinosauriërs en zou jij het liefst alles willen weten over de oertijd? Dan zit je in juni goed bij het DigiLab. Kom op donderdagen langs om al jouw dinovragen aan een paleontoloog te stellen en ontdek hoe onze 3D-printers echte fossielen kunnen kopiëren.

• Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via Internet. Dat is soms lastig. Heb je een vraag over bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, CoronaCheck, belastingen, toeslagen, pensioen of het verlengen van je rijbewijs? Stel je vraag dan aan een van onze speciaal opgeleide bibliotheekmedewerkers. Tijdens het inloopspreekuur Digitale Overheid helpen we je graag op weg, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie. Kom naar het spreekuur bij het Informatiepunt Digitale Overheid ín de Bibliotheek Oisterwijk. Dan helpt een bibliotheekmedewerker je graag verder.

• Schrijverscafé Oisterwijk Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek Oisterwijk

Vind jij schrijven ook zo leuk? Schrijf jij wel eens verhalen, gedichten of blogs? Of wil jij je meer gaan verdiepen in het schrijven? Kom dan eens langs bij ons schrijverscafé.

• Juridisch inloopspreekuur Bekijk details

Van 11:00 tot 13:00 | Elke week | Overlegruimte 0.5 (Bibliotheek LocHal)

Kun jij juridisch advies gebruiken? Tijdens het inloopspreekuur (elke zaterdag) in de Bibliotheek LocHal geven juristen van Jureka gratis juridische ondersteuning op allerlei vlakken.

za 02 jul

• Kindercollege & workshops: Robots Bekijk details

Van 14:00 tot 15:30 | Trappenlandschap (Bibliotheek LocHal)

Robots, je komt ze overal tegen en ze worden steeds slimmer. Mensen bepalen wat robots moeten doen, door ze te programmeren en formules (algoritmes) te maken. Wil je daar meer over weten? Kom dan op zaterdag 2 juli naar de Bibliotheek LocHal. Je krijgt dan een Kindercollege van professor Ton Wilthagen van Tilburg University. Hij vertelt ook over zijn nieuwe kinderboek Roosbot. Daarna ga je zelf aan de slag met een van de drie leuke workshops. Kies jij voor stop-motion, robots programmeren of bouw je zelf een robotarm?

za 02 jul

• Rouwcafé Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal)

Soms wil je met iemand praten over wat er in je omgaat maar je voelt je alsof je anderen ermee lastig valt. Mensen hebben hun mening klaar, waardoor jij je niet vrij voelt om je helemaal te uiten zoals je zou willen. Dit is een plek waar er ruimte is voor jou met alles wat je tegenkomt bij jouw rouw, zonder taboes. Tijdens deze avond leer je in de verbinding met anderen jezelf beter begrijpen, zodat je steviger in je schoenen staat en kunt vertrouwen op jezelf.

ma 04 jul

Paginanavigatie