Agenda | in de bieb & online

• Voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Heyhoef Bekijk details

Van 09:30 tot 10:00 | de Bibliotheek Heyhoef

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Kom je ook luisteren naar een mooi verhaal?

• Digicafé in de Bibliotheek LocHal Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | FutureLab (Bibliotheek LocHal)

Heb je vragen over je mobiele telefoon, tablet, iPad, laptop, computer en de toepassingen ervan? Of heb je bijv. een smartphone of iPad cadeau gekregen en kom je er zelf niet uit? Geen vraag is te gek voor onze vrijwilligers. Zij helpen je graag verder elke dinsdagochtend.

• Taalcafé voor kinderen Bekijk details

Van 15:30 tot 16:30 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk

Bij het Taalcafé voor kinderen wordt er op een ontspannen manier, spelenderwijs, geoefend met het spreken van de Nederlandse taal. Voor kinderen wiens ouders niet, of niet goed Nederlands spreken is het van belang dat ze hiermee oefenen. Dit doen ze natuurlijk op school, maar het Taalcafé kan hier in de vrije tijd en in vakanties, een aanvulling op zijn.

• Boekenclub: Pride & Paperbacks Bekijk details

Van 20:00 tot 21:00 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

Ontmoet meer jongeren met dezelfde passie voor lezen en bespreek je eigen queer ervaringen. Iedere maand kiest boekenclub Pride & Papberbacks samen een boek met LHBTI+ thema’s/personages. Twee keer per maand komt de groep bij elkaar in de Bibliotheek LocHal om het boek te bespreken, elkaar wat beter te leren kennen en gewoon te kletsen.

• Voorleeshalfuurtje in Udenhout Bekijk details

Van 10:00 tot 10:30 | de Bibliotheek Udenhout

Elke eerste woensdag van de maand is er in de Bibliotheek Udenhout een voorleesuurtje voor peuters. Kom je ook luisteren?

• Voorleesmiddag met Marianne Bekijk details

Van 14:00 tot 14:30 | de Bibliotheek Kaatsheuvel

Elke maand kun je in Bibliotheek Kaatsheuvel luisteren naar de mooiste, grappigste, spannendste verhalen van Marianne. Alle peuters, kleuters en natuurlijk (groot)ouders zijn van harte welkom bij dit leuke voorleesmoment.

• De Tovertuin Bekijk details

Van 15:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Heyhoef

Wil je leren over het verzorgen, groeien, bloeien en oogsten van een moestuin? Ben jij tussen de 8 en 12 jaar, dan is dit 'moestuinproject' echt iets voor jou! Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van gi-ga-groen! Samen gaan we vanaf woensdag 15 juni wekelijks aan de slag in De Tovertuin bij Giardino d’Italia.

• Peuter voorleeshalfuurtje Bekijk details

Van 10:30 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek Goirle

do 07 jul

• Schrijfatelier Wagnerplein Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | de Bibliotheek Wagnerplein

Altijd al eens een eigen verhaal of zelfs een boek willen schrijven? Of heb je al heel veel geschreven en zou je graag feedback willen ontvangen van anderen? Schuif dan aan bij het Schrijfatelier in de Bibliotheek Wagnerplein.

do 07 jul

• Mamalistisch: Ruim je huis (& hoofd) op! Bekijk details

Van 10:00 tot 11:30 | de Bibliotheek Heyhoef

Mamalistisch is er voor (alleenstaande) ouders met schoolgaande kinderen die het ouderschap een boost willen geven. Een fijne methode om op een praktische en sterke manier je ouderschap onder controle te krijgen. Tijdens schooltijd, genietend van een kopje thee/koffie ontmoet je meteen andere ouders uit je wijk.

vr 08 jul

Paginanavigatie