Agenda | in de bieb & online

• Juridisch inloopspreekuur Bekijk details

Van 11:00 tot 13:00 | Elke week | Overlegruimte 0.5 (Bibliotheek LocHal)

Kun jij juridisch advies gebruiken? Tijdens het inloopspreekuur (elke zaterdag) in de Bibliotheek LocHal geven juristen van Jureka gratis juridische ondersteuning op allerlei vlakken.

za 09 jul

• Digicafé in de Bibliotheek LocHal Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | FutureLab (Bibliotheek LocHal)

Heb je vragen over je mobiele telefoon, tablet, iPad, laptop, computer en de toepassingen ervan? Of heb je bijv. een smartphone of iPad cadeau gekregen en kom je er zelf niet uit? Geen vraag is te gek voor onze vrijwilligers. Zij helpen je graag verder elke dinsdagochtend.

• Inloopspreekuur voor jongeren Bekijk details

Van 13:00 tot 17:00 | de Bibliotheek Goirle

Werken, studeren, geld, zorgen… We lopen allemaal wel eens tegen dingen aan waarbij je een beetje hulp kunt gebruiken. Jongeren die er zelf even niet uitkomen of op zoek zijn naar een luisterend oor, kunnen tijdens het inloopspreekuur gratis hulp of advies vragen aan Emmie van Gestel.

• Taalcafé voor kinderen Bekijk details

Van 15:30 tot 16:30 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk

Bij het Taalcafé voor kinderen wordt er op een ontspannen manier, spelenderwijs, geoefend met het spreken van de Nederlandse taal. Voor kinderen wiens ouders niet, of niet goed Nederlands spreken is het van belang dat ze hiermee oefenen. Dit doen ze natuurlijk op school, maar het Taalcafé kan hier in de vrije tijd en in vakanties, een aanvulling op zijn.

• Filmavond: Nomadland Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | Het VerHalenhuis (de Bibliotheek Wagnerplein)

In het filmprogramma van het VerHalenHuis ‘Taste of identity’ maken we kennis met andere culturen in films waarin ons voedsel een rol speelt. Films rondom identiteit en diversiteit die ons uitnodigen om over door te praten. Op deze avond wordt de film Nomadland uit 2020. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om in de toekomst de ‘Sustainable Development Goals (SDG's)’ te noemen bij onze films. Doelstellingen vastgesteld door de Verenigde Naties waaraan aangesloten landen in 2030 willen voldoen. Bij deze film hoort SDG 1 - Geen armoede.

• Voorleeshalfuurtje in Goirle Bekijk details

Van 10:30 tot 11:00 | de Bibliotheek Goirle

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat.

• De Tovertuin Bekijk details

Van 15:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Heyhoef

Wil je leren over het verzorgen, groeien, bloeien en oogsten van een moestuin? Ben jij tussen de 8 en 12 jaar, dan is dit 'moestuinproject' echt iets voor jou! Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van gi-ga-groen! Samen gaan we vanaf woensdag 15 juni wekelijks aan de slag in De Tovertuin bij Giardino d’Italia.

• Workshop klimaat meten, bouw je eigen meetstation Bekijk details

Van 18:00 tot 22:00 | FutureLab (Bibliotheek LocHal)

Tijdens deze workshops bouw je je eigen meetstation. Je soldeert je eigen printplaat en zet je eigen kap in elkaar. Natuurlijk niet zonder hulp, maar onder deskundige begeleiding vanuit de LoRa-community. Het meetstation meet op dit moment temperatuur en luchtvochtigheid.

• Peuter voorleeshalfuurtje Bekijk details

Van 10:30 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek Goirle

do 14 jul

• In de Werkplaats Oisterwijk: Scratch Bekijk details

Van 15:30 tot 17:00 | de Bibliotheek Oisterwijk

In de bibliotheek worden elke maand digitale workshops georganiseerd, waarbij kinderen digitale vaardigheden ontwikkelen en hun talent kunnen ontdekken. Meedoen aan de workshops kan in verschillende vestigingen van De Bibliotheek Midden-Brabant. Er wordt steeds met een ander thema gewerkt. Wat ga jij maken in de Werkplaats?

do 14 jul

Paginanavigatie