Agenda | in de bieb & online

• Voorleeshalfuurtje in Oisterwijk Bekijk details

Van 10:00 tot 10:30 | de Bibliotheek Oisterwijk

Kom je ook luisteren naar een mooi verhaal in de Bibliotheek elke maand op vrijdagochtend? Onze vrijwilligers maken er een gezellig half uurtje van.

vr 15 jul

• Juridisch inloopspreekuur Bekijk details

Van 11:00 tot 13:00 | Elke week | Overlegruimte 0.5 (Bibliotheek LocHal)

Kun jij juridisch advies gebruiken? Tijdens het inloopspreekuur (elke zaterdag) in de Bibliotheek LocHal geven juristen van Jureka gratis juridische ondersteuning op allerlei vlakken.

za 16 jul

• Voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Heyhoef Bekijk details

Van 09:30 tot 10:00 | de Bibliotheek Heyhoef

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Kom je ook luisteren naar een mooi verhaal?

• Digicafé in de Bibliotheek LocHal Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | FutureLab (Bibliotheek LocHal)

Heb je vragen over je mobiele telefoon, tablet, iPad, laptop, computer en de toepassingen ervan? Of heb je bijv. een smartphone of iPad cadeau gekregen en kom je er zelf niet uit? Geen vraag is te gek voor onze vrijwilligers. Zij helpen je graag verder elke dinsdagochtend.

• In de Werkplaats Goirle: Stop-Motion Bekijk details

Van 15:30 tot 17:00 | de Bibliotheek Goirle

In de bibliotheek worden elke maand digitale workshops georganiseerd, waarbij kinderen digitale vaardigheden ontwikkelen en hun talent kunnen ontdekken. Meedoen aan de workshops kan in verschillende vestigingen van De Bibliotheek Midden-Brabant. Er wordt steeds met een ander thema gewerkt. Wat ga jij maken in de Werkplaats?

• Taalcafé voor kinderen Bekijk details

Van 15:30 tot 16:30 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk

Bij het Taalcafé voor kinderen wordt er op een ontspannen manier, spelenderwijs, geoefend met het spreken van de Nederlandse taal. Voor kinderen wiens ouders niet, of niet goed Nederlands spreken is het van belang dat ze hiermee oefenen. Dit doen ze natuurlijk op school, maar het Taalcafé kan hier in de vrije tijd en in vakanties, een aanvulling op zijn.

• Boekenclub: Pride & Paperbacks Bekijk details

Van 20:00 tot 21:00 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

Ontmoet meer jongeren met dezelfde passie voor lezen en bespreek je eigen queer ervaringen. Iedere maand kiest boekenclub Pride & Papberbacks samen een boek met LHBTI+ thema’s/personages. Twee keer per maand komt de groep bij elkaar in de Bibliotheek LocHal om het boek te bespreken, elkaar wat beter te leren kennen en gewoon te kletsen.

• De Tovertuin Bekijk details

Van 15:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Heyhoef

Wil je leren over het verzorgen, groeien, bloeien en oogsten van een moestuin? Ben jij tussen de 8 en 12 jaar, dan is dit 'moestuinproject' echt iets voor jou! Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van gi-ga-groen! Samen gaan we vanaf woensdag 15 juni wekelijks aan de slag in De Tovertuin bij Giardino d’Italia.

wo 20 jul

• Peuter voorleeshalfuurtje Bekijk details

Van 10:30 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek Goirle

do 21 jul

• Schrijverscafé Oisterwijk Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek Oisterwijk

Vind jij schrijven ook zo leuk? Schrijf jij wel eens verhalen, gedichten of blogs? Of wil jij je meer gaan verdiepen in het schrijven? Kom dan eens langs bij ons schrijverscafé.

do 21 jul

Paginanavigatie