Agenda | in de bieb & online

• Jeugd leesclub Bekijk details

Van 16:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Wagnerplein

Connect2Jeugd organiseert vanaf februari een vrolijke leesclub in de Bibliotheek Wagnerplein. In de werkplaats van de bieb kunnen basisschoolleerlingen aansluiten om lekker samen te lezen.

• Schrijfatelier Heyhoef Bekijk details

Van 19:15 tot 21:15 | de Bibliotheek Heyhoef

Schrijfateliers zijn werkplaatsen voor mensen die graag schrijven. Samen schrijven en feedback geven op elkaars werk, zijn de hoofdactiviteiten van een Schrijfatelier.

• Fontys for Society: openbare colleges Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

In de hedendaagse wereld ben je nooit uitgeleerd. Een leven lang nieuwsgierig blijven, is dan ook geen keuze meer, maar een must. Fontys is als kennispartner actief in de regio om de professionals van de toekomst op te leiden. We willen onze kennis niet alleen delen met onze studenten, maar ook met jou. In toegankelijke openbare colleges gaan onze docenten, studenten en lectoren in op actuele ontwikkelingen en thema’s. Dat levert je niet alleen kennis en informatie op, maar ook verrassende inzichten.

• Klik & Tik-training Waspik Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Elke week | Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder (de Bibliotheek Waspik)

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik en Tik-training.

• Klik & Tik-training Koningshaven Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Elke week | Wijkcentrum Koningshaven

Wil jij ook minder afhankelijk worden van anderen voor je digitale zaken? Doe dan mee met de Klik & Tik cursus. Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven: bankzaken regelen, een reis boeken, een baan zoeken, tweedehands koopjes, informatie van de woningbouwvereniging, gemeente en overheid.

• Donderdagochtendplein Goirle Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Goirle

Iedere donderdagochtend zitten er verschillende organisaties bij elkaar in de Bibliotheek Goirle om jou verder te helpen. Heb je vragen bijv. over taal, beter leren lezen of rekenen, digivaardigheden, digitale inzichten, leuke uitstapjes of over financiën? Dan kun je deze ochtend terecht met je vragen.

• Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Heyhoef

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via Internet. Dat is soms lastig. Heb je een vraag over bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, CoronaCheck, belastingen, toeslagen, pensioen of het verlengen van je rijbewijs? Stel je vraag dan aan een van onze speciaal opgeleide bibliotheekmedewerkers. Tijdens het inloopspreekuur Digitale Overheid helpen we je graag op weg, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie. Elke donderdag ben je welkom met je vragen bij het Informatiepunt Digitale Overheid ín de Bibliotheek.

• Peuter voorleeshalfuurtje Bekijk details

Van 10:30 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek Goirle

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat.

• Digi-spreekuur Heyhoef Bekijk details

Van 13:00 tot 14:00 | Elke week | de Bibliotheek Heyhoef

Heb je al enige computerervaring, maar nog moeite om zelfstandig problemen op te lossen op je smartphone, tablet of laptop? Heb je vragen over het internet? Dan is het Digi-Spreekuur iets voor jou!

• Taalcafé Waalwijk: verder op weg met taal Bekijk details

Van 13:00 tot 14:30 | Elke week | de Bibliotheek Waalwijk

Wil jij graag beter worden in het spreken, lezen, schrijven en begrijpen van de Nederlandse taal? Kom dan naar het wekelijkse Taalcafé!

Paginanavigatie