Agenda | in de bieb & online

• do 29 sep [geannuleerd] Start cursus Duits Bekijk details

Van 20:25 tot 21:55 | de Bibliotheek 't Sant

Je krijgt een basiswoordenschat aangeboden, door Mariusz Arendt, en raakt vertrouwd met een aantal aspecten van de Duitse grammatica. De nadruk ligt op alledaags taalgebruik. Aan het eind van de cursus heb je niveau A1. De cursus start donderdag 29 september in de Bibliotheek 't Sant om 20.25 uur.

• vr 30 sep Voorleeshalfuurtje in Oisterwijk Bekijk details

Van 10:00 tot 10:30 | de Bibliotheek Oisterwijk

Kom je ook luisteren naar een mooi verhaal in de Bibliotheek elke maand op vrijdagochtend? Onze vrijwilligers maken er een gezellig half uurtje van met elke keer een ander thema.

• vr 30 sep Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 13:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Waalwijk

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Heb je een vraag over het aanvragen van zorgtoeslag? Inburgering? Een rijbewijs verlengen? Studiefinanciering aanvragen? Of een afspraak maken bij de gemeente? Loop dan eens binnen bij het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid op vrijdag. Speciaal opgeleide medewerkers helpen je de juiste informatie te vinden, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

• vr 30 sep Open Source Space Bekijk details

Van 13:00 tot 17:00 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere vrijdag kennis maken met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kun je meedoen met leuke projecten waarin je zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.

• vr 30 sep In de Werkplaats: waanzinnige Boomhutten bouwen in Minecraft Bekijk details

Van 15:30 tot 17:00 | de Bibliotheek 't Sant

Van 5 t/m 16 oktober is het Kinderboekenweek! Het thema van dit jaar is Gi-ga-groen, dus dat betekent dat we met de Werkplaats vrijdag 30 september lekker virtueel de natuur in gaan. Je kent vast de boeken over de Waanzinnige Boomhut wel - die ene met héél veel verdiepingen. Als jij een Waanzinnige Boomhut kon maken waarin álles mogelijk was, hoe zou die er dan uit zien? Samen bouwen we in Minecraft een hele stad van Waanzinnige Boomhutten!

• 18 sep t/m 30 sep KennisMakerijRevue Pop Up Expo Bekijk details

18 september 2021, 09:00 t/m 30 september 2022, 17:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Speciaal voor de online talks in de KennisMakerijRevue werden de afgelopen seizoenen illustraties voor de sprekers gemaakt. Ook dit huidige seizoen maakt cabaretière en illustratrice Maya van As weer tekeningen voor deze online reeks voor de Bibliotheek. Dit najaar zijn ze niet alleen online te zien, maar worden de mooiste, grappigste en scherpste tekeningen ook offline tentoongesteld in de KennisMakerij, op de 1e verdieping van de LocHal.

• vr 30 sep Spreekuur regeling tegemoetkoming ondersteuningsfonds Bekijk details

Van 18:30 tot 19:30 | de Bibliotheek Heyhoef

Door de hoge energieprijzen komen steeds meer inwoners van gemeente Tilburg in financiële nood. Daarom zette Ondersteuningsfonds Tilburg (TOF) de maatwerkoplossing Hoge Energierekening op. De maatwerkoplossing is speciaal bedoeld voor de groep mensen die voorheen de maandelijkse vaste lasten wél kon betalen, maar nu in de knel komt. Zij krijgen, indien toegekend, een financiële vergoeding passend bij de eigen situatie. Kom hiervoor naar het spreekuur op vrijdagavond.

• vr 30 sep Pubquiz Adventure: social Friday @ GameLab Bekijk details

Van 19:00 tot 22:00 | GameLab (Bibliotheek LocHal)

Het GameLab organiseert in samen met R-Newt, Stichting Avondje Uit, Young Pride en Checkpoint! De Social Friday @ GameLab: Pubquiz Adventure. Een gratis social gaming activiteit voor jongeren die van spel en games houden op vrijdag 30 september. Neem je vrienden mee, ontmoet nieuwe mensen en leer de bibliotheek op een unieke manier kennen!

• vr 30 sep Crazy 88 Bekijk details

Van 19:30 tot 22:00 | Tavenu

Vrijdagavond 30 september organiseert Tavenu een Crazy88. Samen met andere jongeren die aanwezig zijn die avond ga je 88 leuke en soms wat gekke opdrachten uitvoeren. Denk daarbij aan iemand uit je groepje mummificeren of loop de polonaise. De activiteit start om 19.30 bij Jongerencentrum Tavenu. Van te voren kun je mee koken en eten bij Tavenu. Wil je meedoen? Je kunt onze activiteit vinden via www.socialfriday.nl en zoeken naar de locatie Waalwijk.

• za 01 okt [wordt verplaatst] Stadsnatuur documentaire: 'Jos' Bekijk details

1 oktober 2022 | StadsBalkon (Bibliotheek LocHal)

De ecologische opgaven waar we als mens nu voor staan hoeven we niet allemaal zelf op te lossen. We kunnen andere soorten in staat stellen daaraan mee te werken. In deze debuut eco-doc van filmmaker Henk van den Doel, laat Jos Willemsen ons zien hoe wij mensen onszelf weer kunnen inzetten als datgeen wij in de diepste essentie zijn: een nuttige soort.

Paginanavigatie