Agenda | in de bieb & online

• Digi-spreekuur Heyhoef Bekijk details

Van 13:00 tot 14:00 | Elke week | de Bibliotheek Heyhoef

Heb je al enige computerervaring, maar nog moeite om zelfstandig problemen op te lossen op je smartphone, tablet of laptop? Heb je vragen over het internet? Dan is het Digi-Spreekuur iets voor jou!

• Taalcafé Waalwijk: verder op weg met taal Bekijk details

Van 13:00 tot 14:30 | Elke week | de Bibliotheek Waalwijk

Wil jij graag beter worden in het spreken, lezen, schrijven en begrijpen van de Nederlandse taal? Kom dan naar het wekelijkse Taalcafé!

• Schrijfatelier Wagnerplein Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | de Bibliotheek Wagnerplein

Altijd al eens een eigen verhaal of zelfs een boek willen schrijven? Of heb je al heel veel geschreven en zou je graag feedback willen ontvangen van anderen? Schuif dan aan bij het Schrijfatelier in de Bibliotheek Wagnerplein.

• Klik & Tik-training 't Sant Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | Elke week | de Bibliotheek 't Sant

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik & Tik-training en het Klik & Tik-inloopspreekuur.

• Schrijverscafé Oisterwijk Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek Oisterwijk

Vind jij schrijven ook zo leuk? Schrijf jij wel eens verhalen, gedichten of blogs? Of wil jij je meer gaan verdiepen in het schrijven? Kom dan eens langs bij ons schrijverscafé.

• Popronde terug in De Kennismakerij! Bekijk details

Van 20:00 tot 22:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Vorig jaar werd er een editie overgeslagen, maar 28 oktober staan er weer twee popronde-acts in de Kennismakerij! Muzikaal gezien misschien elkaars tegenpolen, maar in de weidse LocHal zijn PUNTJUDITH. en The Ballet Bombs een perfect match!

do 28 okt

• FilosofieGesprekken: Zingeving in tijden van onzekerheid en eenzaamheid Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | de Bibliotheek Udenhout

In oktober en november 2021 bieden we in een kleine groep alle ruimte om samen te argumenteren en ideeën uit te wisselen. Dat doen we in drie bijeenkomsten, in vervolg op het thema Eenzaamheid van het FilosofiePodium van 30 september jl. met filosoof Marjan Slob.

vr 29 okt

• Hulp bij websites overheid; spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid Bekijk details

Van 15:30 tot 16:30 | Elke week | de Bibliotheek Waalwijk

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Heb je een vraag over het aanvragen van zorgtoeslag? Inburgering? Een rijbewijs verlengen? Studiefinanciering aanvragen? Of een afspraak maken bij de gemeente? Loop dan eens binnen bij het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid. Speciaal opgeleide medewerkers helpen je de juiste informatie te vinden, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

• In de Werkplaats 't Sant: Puppet Pals Bekijk details

Van 15:30 tot 17:00 | de Bibliotheek 't Sant

In de bibliotheek worden elke maand digitale workshops georganiseerd, waarbij kinderen hun digitale vaardigheden ontwikkelen en hun talent kunnen ontdekken. Meedoen aan de workshops kan in verschillende vestigingen van De Bibliotheek Midden-Brabant. Er wordt steeds met een ander thema gewerkt. Wat ga jij maken in de Werkplaats?

• Expositie: ode aan mijn vader, de gastarbeider Bekijk details

23 oktober 2021, 13:00 t/m 31 december 2021, 18:00 | de Bibliotheek Udenhout

Hoewel de voormalige gastarbeiders en hun gezinnen inmiddels echte Tilburgers zijn, ontbreken hun verhalen nog altijd in het materiële en immateriële erfgoed van de stad, zoals museumcollecties, archieven en de verhalenwebsite het Geheugen van Tilburg. In deze verhalenkamer, die tot eind van dit jaar in de Bibliotheek Udenhout is te bezoeken tijdens openingstijden, zijn de voormalige gastarbeiders zelf aan het woord. De verhalen van hun partners en (klein)kinderen komen aan bod komen aan bod in een begeleidend programma. Stadsmuseum Tilburg zal samen met Halima de verhalen gaan ophalen en vastleggen.

23 okt t/m 31 dec