Agenda | in de bieb & online

• Wandelgesprekken: geef elkaar een goed gesprek Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | de Bibliotheek Wagnerplein, buiten

De temperaturen stijgen, er komt weer van alles in beweging: de lente staat voor de deur. Wij gaan aan de wandel in het Quirijnstokpark en voeren al lopend (in tweetallen en coronaproof) een goed gesprek. We doen dat op een dialogische manier, we luisteren naar elkaars ervaringen en verlangens die over jou en het thema gaan. We proberen elkaar te begrijpen. We herkennen dingen van elkaar en krijgen ook nieuwe inzichten.

• Walk&Talk online Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | online(*)

Ben je op zoek naar (ander) werk? Daar kan je soms wel wat hulp bij gebruiken. Walk & Talk is voor werkzoekenden in Waalwijk en omgeving. Met de maandelijkse netwerkbijeenkomst biedt de Bibliotheek Midden-Brabant je de kans om op een laagdrempelige manier andere werkzoekenden te ontmoeten, te netwerken en ervaringen te delen. Ook krijg je tips van een deskundige: elke editie is er een andere gastspreker aanwezig die vertelt over succesvol solliciteren.

• Stel jouw vraag bij de LeesTrainer Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | Elke week | online(*)

Ouder(s) en verzorger(s) zijn van harte welkom voor een online bezoek aan aan onze LeesTrainer. Zit je met vragen op het gebied van lezen? Krijg je je kind niet geïnspireerd tot meer leesplezier? Of is er sprake van dyslexie? Of is lezen té makkelijk voor je kind of juist lastig?

• Digi-spreekuur Heyhoef Bekijk details

Van 13:00 tot 14:00 | Elke week | de Bibliotheek Heyhoef

Heb je al enige computerervaring, maar nog moeite om zelfstandig problemen op te lossen op je smartphone, tablet of laptop? Heb je vragen over het internet? Dan is het Digi-Spreekuur iets voor jou!

• Spannend BoekenFestivalletje Ouders Meet Up: thema spannend Bekijk details

Van 19:30 tot 20:30 | de Bibliotheek Udenhout

Spanningen en angsten bij kinderen. Hoe help je je kind als ie nieuwe dingen heel erg spannend vindt? Hoe begeleid je je kind door angsten heen? Kinderen moeten nog leren om te gaan met gevoelens als spanning en angst, daar hebben ze onze hulp als ouders hard bij nodig.

vr 04 jun

• Spannend BoekenFestivalletje: theatervoorstelling Coco kan het! Bekijk details

Van 10:30 tot 11:30 | de Bibliotheek Wagnerplein

"Coco kan het!" muziektheater door Theaterbureau Vanaf 2 gespeeld door Marianne van Houten. De voorstelling werd speciaal gemaakt voor de Nationale Voorleesdagen 2021.

za 05 jun

• Spannend BoekenFestivalletje: theatervoorstelling 'Coco kan het!' Bekijk details

Van 10:30 tot 12:30 | de Bibliotheek Udenhout

Het prentenboek 'Coco kan het' is verkozen tot peuter/kleuterboek van 2021 en gaat over Coco, een jong vogeltje dat wil leren vliegen. Dit is best spannend want tja...., leren vliegen gaat niet altijd vanzelf. Je zit er met je snavel bovenop en gaat lekker meedoen. We gaan ook lekker snuffelen in leuke boeken, speuren door de bieb op zoek naar boeken en schminken in Vogel Grime. Kom je ook kijken naar Theater van Niks & van Alles.

• CoderDojo Online: Virtual Reality in CoSpaces Bekijk details

Van 13:00 tot 15:00 | online(*)

Alles leren over coderen, programmeren en zelf apps en games ontwerpen: nu we even niet samen in de bieb aan de slag kunnen, kun je gewoon vanuit huis meedoen met onze CoderDojo Online. Voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Meld je snel aan en doe mee 1 mei, 5 juni en/of 3 juli!

• Spannend BoekenFestivalletje: voorlezen en workshop tekenen Bekijk details

Van 13:00 tot 15:00 | de Bibliotheek Berkel-Enschot

Marja Meijer leest zaterdag 5 juni voor uit een boek over monsters. Tijdens het voorlezen gaan we ook spannende tekeningen maken die bij het boek horen. Misschien gaan we wel monsters tekenen.

• Inloopspreekuur e-books Goirle Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Goirle

Ben je in het bezit van een iPad, e-reader of tablet en wil je graag advies over hoe je e-books kunt lezen op dit apparaat? Kom dan naar het inloopspreekuur. Wij vertellen je er alles over zodat je volledig geïnformeerd naar huis gaat.

ma 07 jun