Agenda | in de bieb & online

• Rondje Brabant Presenteert...Interview met Paul van Tongeren Bekijk details

Van 20:00 tot 21:30 | de Bibliotheek Berkel-Enschot

Paul van Tongeren praat over betekenis, levenskunst, de impact van corona, en betrokkenheid bij maatschappelijke ontwikkelingen. Op woensdag 18 mei 2022, als gast tijdens ‘Rondje Brabant Presenteert’ in de Bibliotheek Berkel-Enschot. Hij wordt geïnterviewd door Theo Verbruggen. Je kunt deze avond in de Bibliotheek Berkel-Enschot bijwonen of online volgen via de livestream.

wo 18 mei

• Ouders Meet-Up Online: thema Woede bij kinderen Bekijk details

Van 20:00 tot 21:30 | online(*)

De Bibliotheek organiseert elke maand een Ouders Meet-Up voor ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar. Aan de hand van een thema wordt kennis gedeeld, ervaringen uitgewisseld en inspiratie opgedaan. Samen met Lonneke Sanders en Lucinda Bienert gaan we over de diverse thema’s in gesprek en geven we je tips hoe je als ouders de besproken thema’s het beste kunt aanpakken, samen met je kind. Deze avond staat in het teken van Woede. Daar gaan we samen dieper op in en we delen met elkaar onze ervaringen en tips. Schuif jij ook aan?

wo 18 mei

• Klik & Tik-training Waspik Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Elke week | Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder (de Bibliotheek Waspik)

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik en Tik-training.

• Klik & Tik-training Koningshaven Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Elke week | Wijkcentrum Koningshaven

Wil jij ook minder afhankelijk worden van anderen voor je digitale zaken? Doe dan mee met de Klik & Tik cursus. Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven: bankzaken regelen, een reis boeken, een baan zoeken, tweedehands koopjes, informatie van de woningbouwvereniging, gemeente en overheid.

• Donderdagochtendplein Goirle Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Goirle

Iedere donderdagochtend zitten er verschillende organisaties bij elkaar in de Bibliotheek Goirle om jou verder te helpen. Heb je vragen bijv. over taal, beter leren lezen of rekenen, digivaardigheden, digitale inzichten, leuke uitstapjes of over financiën? Dan kun je deze ochtend terecht met je vragen.

• Voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Wagnerplein Bekijk details

Van 10:00 tot 10:30 | de Bibliotheek Wagnerplein

Elke derde donderdag van de maand is er in de Bibliotheek Wagnerplein een voorleesuurtje voor peuters. Er wordt elke keer voorgelezen uit een mooi kinderboek. En weet je.... je mag zelf ook een beetje meedoen! Iedere maand is er weer een ander thema met leuke attributen of handpopjes die daarbij passen. Kom je ook luisteren?

• Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Heyhoef

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via Internet. Dat is soms lastig. Heb je een vraag over bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, CoronaCheck, belastingen, toeslagen, pensioen of het verlengen van je rijbewijs? Stel je vraag dan aan een van onze speciaal opgeleide bibliotheekmedewerkers. Tijdens het inloopspreekuur Digitale Overheid helpen we je graag op weg, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie. Elke donderdag ben je welkom met je vragen bij het Informatiepunt Digitale Overheid ín de Bibliotheek.

• Klik & Tik-training Haaren Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | Den Domp (de Bibliotheek Oisterwijk)

• Peuter voorleeshalfuurtje Bekijk details

Van 10:30 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek Goirle

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat.

• Digi-spreekuur Heyhoef Bekijk details

Van 13:00 tot 14:00 | Elke week | de Bibliotheek Heyhoef

Heb je al enige computerervaring, maar nog moeite om zelfstandig problemen op te lossen op je smartphone, tablet of laptop? Heb je vragen over het internet? Dan is het Digi-Spreekuur iets voor jou!

Paginanavigatie