Agenda | in de bieb & online

• do 29 sep Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via Internet. Dat is soms lastig. Heb je een vraag over bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, belastingen, toeslagen, pensioen of het verlengen van je rijbewijs? Stel je vraag dan aan een van onze speciaal opgeleide bibliotheekmedewerkers. Tijdens het inloopspreekuur Digitale Overheid helpen we je graag op weg, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie. Kom naar het spreekuur bij het Informatiepunt Digitale Overheid ín de Bibliotheek Oisterwijk. Dan helpt een bibliotheekmedewerker je graag verder.

• do 29 sep Open Source Space: Linux Advies Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere donderdag kennis maken en hulp krijgen met betrekking tot Linux en andere open source software. Wil jij overstappen op een open source besturingssysteem als Linux? Heb je vragen over het gebruiken van open source software? Op donderdagmiddag staan we in de Open Source Space klaar voor al jouw Linuxvragen.

• do 29 sep Taalhuisspreekuur Waalwijk Bekijk details

Van 15:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Waalwijk

Wil je beter Nederlands leren lezen of schrijven? Of wil je misschien beter leren rekenen of met de computer omgaan? Dan is het Taalhuisspreekuur iets voor jou. Het Taalhuis biedt hulp op maat aan iedereen - mensen voor wie Nederlands de tweede taal is, maar zeker ook aan mensen met Nederlands als moedertaal.

• do 29 sep Start cursus Frans I Bekijk details

Van 18:45 tot 20:15 | de Bibliotheek 't Sant

'Voyages - nieuw' is een communicatieve methode voor volwassenen met, maar ook zonder enige kennis van de Franse taal. In de cursus, gegeven door Lars Janssen, komen vooral spreken maar ook luisteren, lezen en schrijven aan bod. Verder biedt de methode een blik op de Franse cultuur. De cursus Frans I start op donderdag 29 september in de Bibliotheek 't Sant om 18.45 uur.

• do 29 sep Start cursus Pools Bekijk details

Van 18:45 tot 20:15 | de Bibliotheek 't Sant

Deze cursus, gegeven door Mariusz Arendt, is voor absolute beginners en voor degenen die een geringe kennis van de Poolse taal hebben. Gedurende deze cursus leer je de basis van het Pools. In eerste instantie raak je vertrouwd met de specifieke klank van deze vreemde taal en leer je de uitspraak en intonatie. In een rustig tempo maak je kennis met de fundamentele regels van het Pools en leer je de spelling. De cursus start donderdag 29 september in de Bibliotheek 't Sant om 18.45 uur.

• do 29 sep Schrijfatelier Wagnerplein Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | de Bibliotheek Wagnerplein

Altijd al eens een eigen verhaal of zelfs een boek willen schrijven? Of heb je al heel veel geschreven en zou je graag feedback willen ontvangen van anderen? Schuif dan aan bij het Schrijfatelier in de Bibliotheek Wagnerplein.

• do 29 sep Start cursus Basis Windows 10 en 11 Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | de Bibliotheek LocHal

De basis van de computer is Windows, waarbinnen alle andere programma’s werken. Leer de standaard functionaliteit en instellingsmogelijkheden van je Windows computer kennen. Heb je Windows 10 of 11, dan biedt deze cursus je de mogelijkheid om dit besturingssysteem beter te leren kennen. De cursus onder leiding van Karin Saris start donderdag 29 september om 19.00 uur in de Bibliotheek LocHal.

• do 29 sep Start cursus Engels niveau B2.3 Bekijk details

Van 19:15 tot 20:45 | de Bibliotheek 't Sant

Deze cursus is een vervolg op cursus B2.2. Je kennis van het Engels wordt uitgebreid met veel aandacht voor luister- en spreekvaardigheid. Uiteraard komen woordenschat en grammatica ook aan bod middels oefeningen en leesopdrachten, al dan niet als huiswerk. De cursus Engels B2.3 van: Marion Bernard-Groen start donderdag 29 september in de Bibliotheek 't Sant om 19.15 uur.

• do 29 sep Start cursus Chinese karakters Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek ‘t Sant

Chinese karakters bestaan al duizenden jaren en uit hun vorm kun je veel aflezen over de Chinese cultuur en geest van hun gebruikers. In deze cursus neemt docent Amy Hsiao 80 van deze karakters onder de loep, waarbij je ze leert schrijven en inzicht krijgt in de manier waarop Chinezen leven en denken. De cursus gegeven door Kitty Miao start donderdag 29 september om 19.30 uur bij de Bibliotheek 't Sant.

• do 29 sep Schrijverscafé Oisterwijk Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek Oisterwijk

Vind jij schrijven ook zo leuk? Schrijf jij wel eens verhalen, gedichten of blogs? Of wil jij je meer gaan verdiepen in het schrijven? Kom dan eens langs bij ons schrijverscafé.

Paginanavigatie