Agenda | in de bieb & online

• Klik & Tik-training Kaatsheuvel Bekijk details

Van 13:30 tot 15:30 | Elke week | de Bibliotheek Kaatsheuvel

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik en Tik-training.

di 29 mrt

• Spreekuur rechtwijzer Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | de Bibliotheek 't Sant

Zit je in een lastige situatie thuis of met je werk en wil je weten wat je rechten en plichten zijn? Kom dan naar het spreekuur Rechtwijzer. De studenten van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys helpen je op weg naar een oplossing.

di 29 mrt

• Taalhuisspreekuur 't Sant Bekijk details

Van 09:00 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek 't Sant

Wil je beter Nederlands leren lezen of schrijven? Of wil je misschien beter leren rekenen of met de computer omgaan? Dan is het Taalhuisspreekuur iets voor jou.

• Klik & Tik-inloopspreekuur 't Sant Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek 't Sant

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik & Tik-training en het Klik & Tik-inloopspreekuur.

• Voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Hilvarenbeek Bekijk details

Van 10:30 tot 11:00 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Er was eens… een plek voor peuters en kleuters waar ze komen luisteren naar mooie en spannende verhalen. Samen met hun moeder, vader, opa of oma zijn de kinderen welkom om samen te genieten van een leuk boek. Voorlezen is niet alleen gezellig, maar het is ook belangrijk voor de taalontwikkeling van het kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Kom je ook luisteren naar een mooi verhaal?

• Inloopspreekuur COC Bekijk details

Van 11:00 tot 13:00 | Elke week | Workshopruimte (Bibliotheek LocHal)

Vrijwilligers van het COC zijn iedere woensdag, in ruimte 0.1 van de Bibliotheek LocHal, beschikbaar voor het beantwoorden van vragen over genderidentiteit en seksuele oriëntatie. Daarnaast bieden zij een luisterend oor of gewoon wat inclusieve en diverse gezelligheid. Iedereen is welkom.

• Digicafé in Tilburg West Bekijk details

Van 13:30 tot 15:30 | Elke week | Wij West (de Bibliotheek 't Sant)

Heb je vragen over de mobiele telefoon, tablet, iPad, laptop, computer en de toepassingen ervan? Of heb je bijv. een smartphone of iPad cadeau gekregen en kom je er zelf niet uit? Geen vraag is te gek voor onze vrijwilligers. Zij helpen je graag verder elke woensdagmiddag.

• Klik & Tik-training 't Sant Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | de Bibliotheek 't Sant

• Jeugdschrijfatelier de Schrijffabriek Bekijk details

Van 15:30 tot 16:30 | de Bibliotheek Heyhoef

Dit Jeugdschrijfatelier is opgericht voor kinderen van 8 tot 13 jaar die verhalen willen bedenken en schrijven. Ook het maken van plaatjes bij de verhalen komt aan bod. Onder leiding van Ruud en Ilona van het Schrijfatelier Heyhoef gaan kinderen dit leren. Ester van Zundert, journaliste en oprichtster van Schrijfletters en Kinderpersbureau TilburgJunior zal elke maand een keer aansluiten.

• Filmcafé Berkel-Enschot: Buiten Is Het Feest Bekijk details

Van 19:30 tot 23:00 | de Bibliotheek Berkel-Enshot in 'Ons Koningsoord'

In het nieuwe filmseizoen biedt het Filmcafé Berkel-Enschot weer een prachtige selectie films. Elke film uit de reeks wordt dit seizoen wederom kort ingeleid door Tim van der Avoird. Om na te praten over de film bent u welkom in de foyer van De Schalm. U kunt dat met uw eigen gezelschap doen, maar ook zijn de inleider en andere organisatoren van het Filmcafé aanwezig om vragen te beantwoorden of voor een nagesprek(je).