Agenda | in de bieb & online

• wo 08 mrt Voorleeshalfuurtje in Berkel-Enschot Bekijk details

Van 10:00 tot 10:30 | de Bibliotheek Berkel-Enschot

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Eens per maand op woensdag is er in de Bibliotheek Berkel-Enschot een voorleeshalfuurtje voor peuters. Kom je ook luisteren?

• wo 08 mrt Digi-spreekuur de Bibliotheek Wagnerplein Bekijk details

Van 10:00 tot 11:30 | de Bibliotheek Wagnerplein

Elke tweede woensdag van de maand zijn in de Bibliotheek Wagnerplein digi-spreekuren. Voor iedereen, die al enige computerervaring heeft, maar graag geholpen wil worden met praktische vragen op digitaal gebied of met de app van de online Bibliotheek.

• wo 08 mrt Vrouwtje Wiep vertelt in de Bibliotheek Sprang-Capelle Bekijk details

Van 15:00 tot 15:30 | de Bibliotheek Sprang-Capelle

Elke maand kun je in de Bibliotheek Sprang-Capelle luisteren naar de mooiste, grappigste, spannendste verhalen van Vrouwtje Wiep. Alle peuters, kleuters en natuurlijk (groot)ouders zijn van harte welkom bij dit leuke voorleesmoment.

• wo 08 mrt Voorlezen door voorleesopa Ruud Bekijk details

Van 15:00 tot 15:30 | de Bibliotheek Loon op Zand

In de Bibliotheek Loon op Zand kun je komen luisteren naar de mooiste, grappigste, spannendste verhalen van voorleesopa Ruud. Alle peuters, kleuters en natuurlijk (groot)ouders zijn van harte welkom bij dit leuke voorleesmoment.

• wo 08 mrt Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 16:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Heb je een vraag over het aanvragen van zorgtoeslag? Inburgering? Een rijbewijs verlengen? Studiefinanciering aanvragen? Of een afspraak maken bij de gemeente? Loop dan eens binnen bij het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid op woensdag-middag. Speciaal opgeleide medewerkers helpen je de juiste informatie te vinden, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

• wo 08 mrt Workshop klimaat meten, bouw je eigen meetstation Bekijk details

Van 18:00 tot 22:00 | FutureLab (Bibliotheek LocHal)

Tijdens deze workshops bouw je je eigen meetstation. Je soldeert je eigen printplaat en zet je eigen kap in elkaar. Natuurlijk niet zonder hulp, maar onder deskundige begeleiding vanuit de LoRa-community. Het meetstation meet op dit moment temperatuur en luchtvochtigheid.

• wo 08 mrt Schrijfatelier Heyhoef Bekijk details

Van 19:30 tot 21:15 | de Bibliotheek Heyhoef

Schrijfateliers zijn werkplaatsen voor mensen die graag schrijven. Samen schrijven en feedback geven op elkaars werk, zijn de hoofdactiviteiten van een Schrijfatelier.

• do 09 mrt 'Taal met Thee' Nederlands leren spreken voor anderstaligen Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Elke week | 't Podium, Gelderstraat 7 (de Bibliotheek Hilvarenbeek)

Bij 'Taal met Thee' leer je beter Nederlands spreken op een laagdrempelige manier. Je praat met elkaar over gewone dagelijkse dingen. Bijvoorbeeld over het nieuws, de supermarkt of een bezoek aan de huisarts. Als het thema het toestaat, ga je ook op excursie, bijvoorbeeld naar de Molen de Doornboom in Hilvarenbeek.

• do 09 mrt Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Heyhoef

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via Internet. Dat is soms lastig. Heb je een vraag over bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, CoronaCheck, belastingen, toeslagen, pensioen of het verlengen van je rijbewijs? Stel je vraag dan aan een van onze speciaal opgeleide bibliotheekmedewerkers. Tijdens het inloopspreekuur Digitale Overheid helpen we je graag op weg, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie. Elke donderdag ben je welkom met je vragen bij het Informatiepunt Digitale Overheid ín de Bibliotheek.

• do 09 mrt Digi-spreekuur Heyhoef Bekijk details

Van 13:00 tot 14:00 | Elke week | de Bibliotheek Heyhoef

Heb je al enige computerervaring, maar nog moeite om zelfstandig problemen op te lossen op je smartphone, tablet of laptop? Heb je vragen over het internet? Dan is het Digi-Spreekuur iets voor jou!

Paginanavigatie