Agenda | in de bieb & online

• Taalcafé Waalwijk: verder op weg met taal Bekijk details

Van 13:00 tot 14:30 | Elke week | de Bibliotheek Waalwijk

Wil jij graag beter worden in het spreken, lezen, schrijven en begrijpen van de Nederlandse taal? Kom dan naar het wekelijkse Taalcafé!

• Open Source Space Bekijk details

Van 13:00 tot 17:00 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere donderdag kennis maken met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kun je meedoen met leuke projecten waarin je zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.

• Klik & Tik-training Hilvarenbeek Bekijk details

Van 13:30 tot 15:30 | Elke week | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven: bankzaken regelen, een reis boeken, een baan zoeken, tweedehands koopjes, informatie van de woningbouwvereniging, gemeente en overheid.

• [tijdelijk geannuleerd] Taalhuisspreekuur Hilvarenbeek Bekijk details

Van 13:30 tot 15:30 | Elke week | Cultureel Centrum Elckerlyc

Wil je beter leren lezen en schrijven? Of wil je misschien beter leren rekenen of met de computer omgaan? Dan is de Inloop van het Taalhuis Hilvarenbeek iets voor jou.

• Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via Internet. Dat is soms lastig. Heb je een vraag over bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, CoronaCheck, belastingen, toeslagen, pensioen of het verlengen van je rijbewijs? Stel je vraag dan aan een van onze speciaal opgeleide bibliotheekmedewerkers. Tijdens het inloopspreekuur Digitale Overheid helpen we je graag op weg, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie. Kom naar het spreekuur bij het Informatiepunt Digitale Overheid ín de Bibliotheek Oisterwijk. Dan helpt een bibliotheekmedewerker je graag verder.

• Leerwerkloket Bekijk details

Van 14:00 tot 20:00 | de Bibliotheek LocHal

In de tijd waarin we nu leven wordt duidelijk dat werk en de arbeidsmarkt veranderen. Meer dan ooit is het noodzakelijk om stil te staan bij je eigen ontwikkeling. Heb jij vragen, stuit je op problemen of wil je raad? Wij kunnen je hierbij (gratis) helpen!

• Taalhuisspreekuur Waalwijk Bekijk details

Van 15:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Waalwijk

Wil je beter Nederlands leren lezen of schrijven? Of wil je misschien beter leren rekenen of met de computer omgaan? Dan is het Taalhuisspreekuur iets voor jou. Het Taalhuis biedt hulp op maat aan iedereen - mensen voor wie Nederlands de tweede taal is, maar zeker ook aan mensen met Nederlands als moedertaal.

• Klik & Tik-training 't Sant Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | Elke week | de Bibliotheek 't Sant

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik & Tik-training en het Klik & Tik-inloopspreekuur.

• Informatiebijeenkomst leesclub Filosofie Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | de Bibliotheek Oisterwijk

Hou je van filosoferen, dan hou je waarschijnlijk ook van lezen. Dé combinatie om bij een leesclub te gaan. Hier kun je ook nog eens je ervaringen met anderen delen. Op donderdag 19 mei houdt Senia, in de Bibliotheek, een voorlichtingsbijeenkomst met het thema Filosofie.

• Schrijverscafé Oisterwijk Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek Oisterwijk

Vind jij schrijven ook zo leuk? Schrijf jij wel eens verhalen, gedichten of blogs? Of wil jij je meer gaan verdiepen in het schrijven? Kom dan eens langs bij ons schrijverscafé.

Paginanavigatie