Agenda | in de bieb & online

• Hulp bij websites overheid; spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek LocHal

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Heb je een vraag over het aanvragen van zorgtoeslag? Inburgering? Een rijbewijs verlengen? Studiefinanciering aanvragen? Of een afspraak maken bij de gemeente? Loop dan eens binnen bij het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid op maandag en zaterdagochtend. Speciaal opgeleide medewerkers helpen je de juiste informatie te vinden, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

• Taalcafé Oisterwijk Bekijk details

Van 11:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk, ingang Lindeplein

Voor iedereen die graag beter Nederlands wil leren spreken én Oisterwijkers die het leuk vinden om nieuwe inwoners hierbij op weg te helpen.

• Juridisch inloopspreekuur Bekijk details

Van 11:00 tot 13:00 | Elke week | Overlegruimte 0.4 (Bibliotheek LocHal)

Kun jij juridisch advies gebruiken? Tijdens het inloopspreekuur (elke zaterdag) in de Bibliotheek LocHal geven juristen van Jureka gratis juridische ondersteuning op allerlei vlakken.

• Workshop Striptekenen Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Workshopruimte (Bibliotheek LocHal)

Wil jij de kunst van het strip maken leren van de allerbelangrijkste man in stripboekenland? Op zaterdag 30 oktober komt de Stripmaker des Vaderlands (Herman Roozen) naar Tilburg om jou de fijne kneepjes van het vak te leren. Advies over je eigen strip? Hoe maak ik een goed verhaal? Kan ik ook Donald Duck tekenen? Hij weet het allemaal. Dus pak je tekenspullen en kom naar de LocHal!

• Coderdojo Hilvarenbeek Bekijk details

Van 14:30 tot 16:30 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Je kunt goed overweg met je computer of je smartphone. Je bezoekt veel websites, speelt games, struint op social media… Maar, heb je er wel eens aan gedacht om zelf dingen te produceren? En dan bedoelen we niet het schrijven van blogs of het maken van YouTube filmpjes, maar bijvoorbeeld zelf een website bouwen of een game ontwikkelen. Iedere Coderdojo is er een ander thema.

• Samen lezen en zingen – voorlezen in twee talen Bekijk details

Van 09:15 tot 10:00 | Ouderkamer De Dirigent, MFA De Dirigent (de Bibliotheek Wagnerplein)

De Bibliotheek Wagnerplein organiseert samen met de Ouderkamer De Dirigent voorlezen in verschillende talen. Op 4 oktober zijn we van start gegaan met voorlezen in twee talen voor peuters en kleuters en hun ouders. Het initiatief werd heel erg enthousiast ontvangen. Op maandag 1 november gaan we weer "Samen lezen en zingen", Deze keer in 't Somalisch en Nederlands.

• Workshop Verkopen op Marktplaats Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Workshopruimte (Bibliotheek LocHal)

Online winkelen is van nu. Het is makkelijk. Het is snel. Als je weet hoe het moet. Wil jij ook een kast verkopen op Marktplaats? Of een tweedehands fiets kopen op Marktplaats? Je wilt wel veilig kopen en verkopen: Is de verkoper op Marktplaats te vertrouwen? Hoe kan ik op een veilige manier betalen? Ook wanneer je zelf iets via Marktplaats gaat verkopen, wil je dat op een veilige en slimme manier doen. En goed, zodat je het ook echt verkoopt. Leer het allemaal tijdens een de workshop (6 bijeenkomsten) die maandag 1 november begint.

Van 10:00 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek LocHal

• Digi-spreekuur Hilvarenbeek Bekijk details

Van 13:30 tot 15:30 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Heb je vragen over de computer, e-reader, mobiel, tablet, iPad en de toepassingen ervan? Of heb je problemen met je mobiele toestel en kom je er zelf niet uit? Kom naar het Digi-spreekuur! In samenwerking met KBO (Katholieke Bond voor Ouderen) worden je vragen beantwoord en zoeken we samen naar een oplossing.

• Digi-spreekuur Goirle Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Goirle

We leven in een snelle wereld waar, mede door technologische ontwikkelingen, het gebruik van media een steeds grotere rol speelt. We skypen, whatsappen, hebben een profiel op sociale media als Facebook. We regelen zelfs onze boodschappen en overheidstaken online. Kennis over hoe we met deze media om moeten gaan, is dan ook een voorwaarde geworden voor deelname aan de samenleving. Heb je hier vragen over kom dan naar onze Digi-spreekuur.