Agenda | in de bieb & online

• za 01 okt In de Werkplaats: waanzinnige Boomhutten bouwen in Minecraft Bekijk details

Van 10:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Waalwijk

Van 5 t/m 16 oktober is het Kinderboekenweek! Het thema van dit jaar is Gi-ga-groen, dus dat betekent dat we met de Werkplaats zaterdag 1 oktober lekker virtueel de natuur in gaan. Je kent vast de boeken over de Waanzinnige Boomhut wel - die ene met héél veel verdiepingen. Als jij een Waanzinnige Boomhut kon maken waarin álles mogelijk was, hoe zou die er dan uit zien? Samen bouwen we in Minecraft een hele stad van Waanzinnige Boomhutten!

• za 01 okt Goed boek, goed doel: Books 4 Life Bekijk details

Van 10:30 tot 16:00 | Trappenlandschap (Bibliotheek LocHal)

Op zaterdag 1 oktober is Books 4 Life Tilburg aanwezig in de Bibliotheek LocHal. Je kunt bij hun kraam terecht om tweedehands boeken te kopen. Zij verkopen tweedehands boeken die er dikwijls als nieuw uitzien voor zeer aantrekkelijke prijzen. De opbrengst gaat altijd naar goede doelen.

• za 01 okt Taalcafé Oisterwijk Bekijk details

Van 11:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk, ingang Lindeplein

Voor iedereen die graag beter Nederlands wil leren spreken én Oisterwijkers die het leuk vinden om nieuwe inwoners hierbij op weg te helpen.

• za 01 okt Juridisch inloopspreekuur Bekijk details

Van 11:00 tot 13:00 | Elke week | Overlegruimte 0.5 (Bibliotheek LocHal)

Kun jij juridisch advies gebruiken? Tijdens het inloopspreekuur (elke zaterdag) in de Bibliotheek LocHal geven juristen van Jureka gratis juridische ondersteuning op allerlei vlakken.

• za 01 okt De Grote Bordspellendag Bekijk details

Van 11:00 tot 16:00 | GameLab (Bibliotheek LocHal)

Spellen spelen is van allen tijden en voor alle leeftijden! Het is een geweldige manier om te verbinden, samen te werken en nieuwe skills te ontdekken. Om spellen liefhebbers en bibliotheek bezoekers te verbinden organiseert het GameLab zaterdag 1 oktober De Grote Bordspellendag!

• za 01 okt Open Source Space Bekijk details

Van 13:00 tot 17:00 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere zaterdag kennis maken met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kun je meedoen met leuke projecten waarin je zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.

• za 01 okt Stoepplantjes onderzoek Ga je mee op onderzoek? Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Jeugdafdeling (Bibliotheek LocHal)

Op zaterdag 1 & zondag 2 oktober vindt de tiende editie van het Weekend van de Wetenschap plaats. Aan dit weekend is altijd een publieksonderzoek verbonden. Dit jaar is dat het Stoepplantjes onderzoek. Bij dit onderzoek worden stoepplantjes in kaart gebracht. Ook de Bibliotheek LocHal doet mee. En we vragen jouw hulp!

• za 01 okt Familievoorstelling GI-GA-GROEN door: Theater Van Niks & van Alles Bekijk details

Van 14:30 tot 15:30 | Ontmoetingscentrum ’t Plein, Tongerloplein 1 in Udenhout

Ineke en Janine zijn twee zussen met heel uiteenlopende karakters en hele uiteenlopende gewoonten. Ineke en Janine slapen bij elkaar op één slaapkamer. Janine's kamer was al groen en nu is papa ook Ineke's kamer aan het opknappen. De toekomstige kleur?....precies.....GROEN! GI GA GROEN!

• za 01 okt Stadskas013 opening (VOL) Bekijk details

Van 18:45 tot 21:30 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Maak een zonsondergangsconcert mee op het Stadsbalkon van de LocHal! Zo wordt op zaterdagavond 1 oktober Stadskas013 officieel geopend. Uitkijkend over Tilburg, te midden van het groen, en met o.a. een voordracht van stadsdichter Rodgairo Dalnoot en de performance van DockZuid.

• zo 02 okt Kinderboekenweek in het Witte Kasteel Bekijk details

Van 11:00 tot 12:00 | Het Witte Kasteel

De Kinderboekenweek 2022 heeft als thema ‘Gi-ga-groen’ en wordt in oktober gehouden. De natuur is overal om ons heen en daarom organiseert de Bibliotheek een gezellig voorleesmoment in het kader van dit thema op zondag 2 oktober in het Witte Kasteel. Kom en luister mee naar het verhaal van Fien & Teun!

Paginanavigatie