Agenda | in de bieb & online

• Voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Hilvarenbeek Bekijk details

Van 10:30 tot 11:00 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Er was eens… een plek voor peuters en kleuters waar ze komen luisteren naar mooie en spannende verhalen. Samen met hun moeder, vader, opa of oma zijn de kinderen welkom om samen te genieten van een leuk boek. Voorlezen is niet alleen gezellig, maar het is ook belangrijk voor de taalontwikkeling van het kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Kom je ook luisteren naar een mooi verhaal?

vr 08 apr

• Logopediespreekuur Hilvarenbeek Bekijk details

Van 11:00 tot 11:30 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Elke tweede vrijdag van de maand is er in de Bibliotheek Hilvarenbeek na afloop van het voorleeshalfuurtje een inloopspreekuur logopedie. Heb je vragen over spraak- en taalontwikkeling, stem, stotteren, luistergerichtheid, auditieve verwerking, woordenschat, zinsbouw, mondmotoriek en adem? Maak dan een afspraak.

vr 08 apr

• In de Werkplaats Heyhoef: Mega Man Maker Bekijk details

Van 12:30 tot 14:00 | de Bibliotheek Heyhoef

In de bibliotheek worden elke maand digitale workshops georganiseerd, waarbij kinderen hun digitale vaardigheden ontwikkelen en hun talent kunnen ontdekken. Meedoen aan de workshops kan in verschillende vestigingen van De Bibliotheek Midden-Brabant. Er wordt steeds met een ander thema gewerkt.

za 09 apr

• Bordspellenmiddag Bekijk details

Van 12:30 tot 16:30 | de Bibliotheek LocHal

Wil jij nieuwe bordspellen leren spelen? Of wil je leren je ouders te verslaan in een spel dat je al kent? Sluit dan aan bij de spellenmiddag op de 2de zondag van de maand in de Bibliotheek LocHal!

zo 10 apr

• Taalcafé Waalwijk: verder op weg met taal Bekijk details

Van 19:00 tot 20:30 | Elke week | Wij(k)dienstencentrum Zanddonk (Willaertpark 2a)

Wil jij graag beter worden in het spreken, lezen, schrijven en begrijpen van de Nederlandse taal? Kom dan naar het wekelijkse Taalcafé!

• Start cursus Googlen, slimmer zoeken op internet Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | de Bibliotheek 't Sant

Op internet staat tegenwoordig echt alles. Maar kun je er de informatie die je zoekt ook vinden? En is die informatie wel betrouwbaar? In deze cursus oefen je met handige zoektips en geavanceerd zoeken, om meer uit het internet te halen en te vinden wat je zoekt. De cursus start maandag 11 april om 19.00 in de Bibliotheek 't Sant.

• Meeleesclub ‘t Sant Bekijk details

Van 19:00 tot 20:30 | Elke week | de Bibliotheek 't Sant

Iedere maandagavond is in Wijkcentrum ’t Sant de meeleesclub voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Van 19.00 tot 20.30 uur is iedere geïnteresseerde vanaf 18 jaar die zichzelf (of iemand in hun omgeving) herkent in onderstaande omschrijving van harte welkom.

• Klik & Tik-training Kaatsheuvel Bekijk details

Van 13:30 tot 15:30 | Elke week | de Bibliotheek Kaatsheuvel

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik en Tik-training.

• Spreekuur rechtwijzer Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | de Bibliotheek 't Sant

Zit je in een lastige situatie thuis of met je werk en wil je weten wat je rechten en plichten zijn? Kom dan naar het spreekuur Rechtwijzer. De studenten van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys helpen je op weg naar een oplossing.

• Filmavond: 'The Peanut Butter Falcon' Bekijk details

Van 19:30 tot 22:00 | de Bibliotheek 't Sant

Elke tweede dinsdag van de maand ben je van harte welkom tijdens de filmavond in wijkcentrum ‘t Sant. Geniet in een prettige omgeving van bijzondere verfilmingen en ontroerende verhalen en praat na afloop samen na over de film onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij.