Agenda | in de bieb & online

• Letters & Liedjes Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | de Bibliotheek Berkel-Enschot

Met een mooi, spannend of grappig prentenboek duiken we in leuke verhalen en maken we gezellige muziek. Samen lezen, liedjes zingen en bewegen wie wil dat niet. Voorlezen en muziek maken met kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen en muziek maken hebben namelijk een grotere woordenschat. Kom je ook luisteren en meedoen?

• Verhalenbijeenkomst Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | de Bibliotheek Waalwijk

We hebben het allemaal wel eens. Opeens schiet je een verhaal van vroeger te binnen. Maar er is op dat moment niemand om het mee te delen. Hoe mooi zou het zijn, als je dat samen met anderen kan doen? Dat kan nu vanaf vrijdag 20 mei!

• KennisKans: Lerend organiseren Bekijk details

Van 13:15 tot 14:30 | StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal)

Om te kunnen voortbestaan is het van groot belang dat organisaties zich blijven ontwikkelen. Maar hoe leren organisaties? Wat is nodig om patronen te doorbreken? Hoe ontwikkel je als organisatie iets nieuws als meer van hetzelfde niet werkt? Welke condities zijn nodig om te kunnen co-creëren? Op dit soort vragen geeft op vrijdag 20 mei André Wierdsma, auteur en Emeritus hoogleraar 'Organiseren en Co-creëren' bij Nyenrode Business Universiteit het antwoord tijdens deze kennissessie: een inspirerende introductie op lerend organiseren.

Van 15:00 tot 17:00 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Heb je een vraag over het aanvragen van zorgtoeslag? Inburgering? Een rijbewijs verlengen? Studiefinanciering aanvragen? Of een afspraak maken bij de gemeente? Loop dan eens binnen bij het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid op vrijdagmiddag. Djoline van der Heijden helpt je de juiste informatie te vinden, denkt mee of verwijst je door naar de juiste organisatie.

Van 15:30 tot 16:30 | Elke week | de Bibliotheek Waalwijk

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via Internet. Dat is soms lastig. Heb je een vraag over bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, CoronaCheck, belastingen, toeslagen, pensioen of het verlengen van je rijbewijs? Stel je vraag dan aan een van onze speciaal opgeleide bibliotheekmedewerkers. Tijdens het inloopspreekuur Digitale Overheid helpen we je graag op weg, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie. Elke vrijdag ben je welkom met je vragen bij het Informatiepunt Digitale Overheid ín de Bibliotheek.

• Benefietmaaltijd - Afghaanse vrouwen in beeld Bekijk details

Van 18:00 tot 20:30 | Het VerHalenHuis (de Bibliotheek Wagnerplein)

Laat je informeren over de ontwikkelingen in Afghanistan en de Tilburgse actie voor naaiateliers voor Afghaanse vrouwen. Jouw bijdrage komt volledig ten goede aan de naaiateliers in Afghanistan. Kom genieten van een heerlijke Afghaanse maaltijd op vrijdag 20 mei in Het VerHalenHuis!

Van 10:00 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek LocHal

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Heb je een vraag over het aanvragen van zorgtoeslag? Inburgering? Een rijbewijs verlengen? Studiefinanciering aanvragen? Of een afspraak maken bij de gemeente? Loop dan eens binnen bij het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid op zaterdagochtend. Speciaal opgeleide medewerkers helpen je de juiste informatie te vinden, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

• Taalcafé Oisterwijk Bekijk details

Van 11:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk, ingang Lindeplein

Voor iedereen die graag beter Nederlands wil leren spreken én Oisterwijkers die het leuk vinden om nieuwe inwoners hierbij op weg te helpen.

• In de Werkplaats Heyhoef: VR Wereld Bekijk details

Van 12:30 tot 14:00 | de Bibliotheek Heyhoef

In de bibliotheek worden elke maand digitale workshops georganiseerd, waarbij kinderen hun digitale vaardigheden ontwikkelen en hun talent kunnen ontdekken. Meedoen aan de workshops kan in verschillende vestigingen van De Bibliotheek Midden-Brabant. Er wordt steeds met een ander thema gewerkt.

• Open Source Space Bekijk details

Van 13:00 tot 17:00 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere zaterdag kennis maken met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kun je meedoen met leuke projecten waarin je zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.

Paginanavigatie