Agenda | in de bieb & online

• Inloopspreekuur CoronaCheck-app Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Wijkcentrum De Spijkerbeemden

Ga je binnenkort op vakantie naar het buitenland, bezoek je een evenement of bepaalde locatie? Grote kans dat je een coronabewijs nodig hebt. Met dit bewijs laat je zien dat je gevaccineerd bent, negatief getest bent op corona of recent al corona hebt gehad. Een coronabewijs maak je met de CoronaCheck-app of via de website coronacheck.nl. In de meeste gevallen heb je daar een DigiD voor nodig. Vind je dit lastig of heb je hier vragen over?

• Taalcafé Waalwijk: verder op weg met taal Bekijk details

Van 19:00 tot 20:30 | Elke week | Wij(k)dienstencentrum Zanddonk (Willaertpark 2a)

Wil jij graag beter worden in het spreken, lezen, schrijven en begrijpen van de Nederlandse taal? Kom dan naar het wekelijkse Taalcafé!

• Rouwcafé Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal)

Soms wil je met iemand praten over wat er in je omgaat maar je voelt je alsof je anderen ermee lastig valt. Mensen hebben hun mening klaar, waardoor jij je niet vrij voelt om je helemaal te uiten zoals je zou willen. Dit is een plek waar er ruimte is voor jou met alles wat je tegenkomt bij jouw rouw, zonder taboes. Tijdens deze avond leer je in de verbinding met anderen jezelf beter begrijpen, zodat je steviger in je schoenen staat en kunt vertrouwen op jezelf.

• Taalhuisspreekuur Oisterwijk Bekijk details

Van 09:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk

Wil je beter Nederlands leren lezen of schrijven? Of wil je misschien beter leren rekenen of met de computer omgaan? Dan is het Taalhuisspreekuur iets voor jou.

• Voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Heyhoef Bekijk details

Van 09:30 tot 10:00 | de Bibliotheek Heyhoef

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Kom je ook luisteren naar een mooi verhaal?

• Digicafé in Oisterwijk Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | de Bibiotheek Oisterwijk

Heb je hulp nodig bij het oplossen van problemen of vragen rondom de mobiele telefoon, tablet, Ipad, E-reader of laptop? Onze vrijwilliger helpt je, in de Bibliotheek, met bijvoorbeeld het aanmaken van een account, het downloaden van een app of e-book, instellen van je social media account etc.

• Klik & Tik-training Oisterwijk Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk

Wil jij ook minder afhankelijk worden van anderen voor je digitale zaken? Doe dan mee met de Klik & Tik cursus. Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven: bankzaken regelen, een reis boeken, een baan zoeken, tweedehands koopjes, informatie van de woningbouwvereniging, gemeente en overheid.

• Klik & Tik-training Kaatsheuvel Bekijk details

Van 13:30 tot 15:30 | Elke week | de Bibliotheek Kaatsheuvel

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik en Tik-training.

• Spreekuur stamboomonderzoek Bekijk details

Van 13:30 tot 15:30 | de Bibliotheek Goirle

Benieuwd naar je familiestamboom? Maar geen idee hoe je hieraan moet beginnen? Of ben je al bezig met je stamboom en weet je niet hoe je verder moet? Wil je weten waar je bidprentjes/ foto’s/ huwelijks- en geboorteaktes vindt? Of hoe je stambomen kan combineren?

• Taalhuisspreekuur Wagnerplein Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | de Bibliotheek Wagnerplein