Agenda | in de bieb & online

• Spreekuur rechtwijzer Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | de Bibliotheek 't Sant

Zit je in een lastige situatie thuis of met je werk en wil je weten wat je rechten en plichten zijn? Kom dan naar het spreekuur Rechtwijzer. De studenten van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys helpen je op weg naar een oplossing.

• Spreekuur rechtwijzer Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Workshopruimte (Bibliotheek LocHal)

• Spreekuur Dementieconsulenten Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | de Bibliotheek LocHal

Het is heel normaal om zo nu en dan iets te vergeten. Dat doen we allemaal. Vergeetachtigheid kan echter ook een teken zijn van (beginnende) dementie. Of het gevolg van een andere hersenaandoening. Vergeetachtigheid brengt hierdoor vaak onzekerheid of angst met zich mee. Vooral als je wat ouder wordt. Heb je vragen over vergeetachtigheid, (beginnende) dementie) of zaken die hiermee te maken hebben? Dan ben je welkom bij het inloopspreekuur Dementieconsulenten.

• Taalcafé voor kinderen Bekijk details

Van 15:30 tot 16:30 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk

Bij het Taalcafé voor kinderen op dinsdagmiddag wordt er op een ontspannen manier, spelenderwijs, met de Nederlandse taal geoefend.

• [geannuleerd] Start cursus Schrijvend op verhaal komen Bekijk details

Van 19:30 tot 22:00 | de Bibliotheek Waspik

Het doel van deze cursus creatief en autobiografisch (dagboek)schrijven is om je op weg te helpen naar fragmenten van jouw levensverhaal. De cursus start dinsdag 2 november om 19.30 uur in de Bibliotheek Waspik.

• Start cursus Neuro-linguïstisch programmeren Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek LocHal

Wil je een boost geven aan je persoonlijke ontwikkeling? Wil je effectiever kunnen communiceren of meer grip op je emoties? Wil je inzicht in je eigen denkprocessen en die van een ander, gemakkelijker je doelen kunnen bereiken? NLP biedt een breed scala aan methodieken die de onderliggende principes duidelijk maken en geeft handvaten om ze toe te passen. In deze training, gegeven door Jos Verbunt, leer je de essenties van NLP op een zeer praktische manier. Met veel oefeningen en inspirerende theorie. Alles toepasbaar zowel zakelijk als privé. De cursus start dinsdag 2 november 2021 in de Bibliotheek LocHal om 19.30 uur.

• Schrijfatelier LocHal [dinsdag] VOL Bekijk details

Van 19:30 tot 22:00 | de Bibliotheek LocHal

Altijd al eens een eigen verhaal of zelfs een boek willen schrijven? Of heb je al heel veel geschreven en zou je graag feedback willen ontvangen van anderen? Schuif dan aan bij het Schrijfatelier in de Bibliotheek LocHal.

• Workshop KennisPlaats Vesper: VerSterk Jezelf Bekijk details

Van 20:00 tot 21:30 | de Bibliotheek Berkel-Enschot

Hoe doe je dat, jezelf versterken? Moet je hiervoor naar de sportschool, meer bewegen en gezond eten … ? Dat in ieder geval ook, maar we gaan ervan uit dat je dat al voor een groot deel doet. Met VerSterk Jezelf bedoelen wij heel andere dingen, namelijk werken aan je draagkracht, je veerkracht, je zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Klinkt abstract en makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom hebben wij een workshop ontwikkeld om je hierbij te helpen.

• Start cursus Astrologie beginners en licht gevorderden Bekijk details

Van 20:00 tot 22:00 | de Bibliotheek LocHal

Astrologie is een prachtige wetenschap uit oude bron en modern inzetbaar, o.a. als een mooie eye-opener bij vragen en wensen. Praktisch toepasbaar pedagogisch, psychologisch en geneeskundig. Het vak heeft niets te maken met zoiets als Astro-tv of kijken in glazen bollen. Het is een mooie oude techniek om ons energiepatroon te leren kennen. Start dinsdag 2 november om 20.00 uur in de Bibliotheek LocHal

• Taalhuisspreekuur 't Sant Bekijk details

Van 09:00 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek 't Sant

Wil je beter Nederlands leren lezen of schrijven? Of wil je misschien beter leren rekenen of met de computer omgaan? Dan is het Taalhuisspreekuur iets voor jou.

wo 03 nov