Agenda | in de bieb & online

• BoekStartdag Bekijk details

Van 10:00 tot 15:00 | Jeugdafdeling (Bibliotheek LocHal)

Op zaterdag 19 juni vieren wij in de LocHal de landelijke Boekstartdag! Samen met boekjes bezig zijn is gezellig. Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band tussen (groot)ouder en kind. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen.

za 19 jun

• Inloopspreekuur e-books LocHal Bekijk details

Van 13:00 tot 14:00 | de Bibliotheek LocHal

Ben je in het bezit van een iPad, e-reader of tablet en wil je graag advies over hoe je e-books kunt lezen op dit apparaat? Kom dan naar het inloopspreekuur. Wij vertellen je er alles over zodat je volledig geïnformeerd naar huis gaat.

za 19 jun

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | telefonisch

Zit je in een lastige situatie thuis of met je werk en wil je weten wat je rechten en plichten zijn? Bel dan naar het telefonisch spreekuur Rechtwijzer. De studenten van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys helpen je op weg naar een oplossing.

wo 23 jun

• Ouders Meet Up Online: Omgaan met (grote) veranderingen Bekijk details

Van 20:00 tot 21:00 | online (*)

De wereld van kinderen is relatief nog klein maar wordt alsmaar groter. Hun leven kent in de basis al veel veranderingen waar ze continu zich weer op aan moeten passen. Laat staan als er grote dingen veranderen. In het begin is een verandering voor kinderen nog abstract, ze kunnen zich er geen voorstelling van maken. Toch voelen en weten ze wel dat er van alles gaat gebeuren en dat geeft vaak onrust. Door veranderingen kunnen er gevoelens in de war raken. Hoe kun je je kind begeleiden door veranderingen heen?

wo 23 jun

• Digi-spreekuur Heyhoef Bekijk details

Van 13:00 tot 14:00 | Elke week | de Bibliotheek Heyhoef

Heb je al enige computerervaring, maar nog moeite om zelfstandig problemen op te lossen op je smartphone, tablet of laptop? Heb je vragen over het internet? Dan is het Digi-Spreekuur iets voor jou!

do 24 jun

Van 10:30 tot 12:00 | telefonisch

vr 25 jun

• Inloopspreekuur e-books Udenhout Bekijk details

Van 15:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Udenhout

di 29 jun

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | telefonisch

wo 30 jun

• Walk&Talk online Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | online(*)

Ben je op zoek naar (ander) werk? Daar kan je soms wel wat hulp bij gebruiken. Walk & Talk is voor werkzoekenden in Waalwijk en omgeving. Met de maandelijkse netwerkbijeenkomst biedt de Bibliotheek Midden-Brabant je de kans om op een laagdrempelige manier andere werkzoekenden te ontmoeten, te netwerken en ervaringen te delen. Ook krijg je tips van een deskundige: elke editie is er een andere gastspreker aanwezig die vertelt over succesvol solliciteren.

do 01 jul

• CoderDojo Online: Virtual Reality in CoSpaces Bekijk details

Van 13:00 tot 15:00 | online(*)

Alles leren over coderen, programmeren en zelf apps en games ontwerpen: nu we even niet samen in de bieb aan de slag kunnen, kun je gewoon vanuit huis meedoen met onze CoderDojo Online. Voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Meld je snel aan en doe mee 1 mei, 5 juni en/of 3 juli!

za 03 jul