Agenda | in de bieb & online

• In de Werkplaats Hilvarenbeek: Makey Makey en Scratch Bekijk details

Van 14:30 tot 16:00 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

In de bibliotheek worden elke maand digitale workshops georganiseerd, waarbij kinderen hun digitale vaardigheden ontwikkelen en hun talent kunnen ontdekken. Meedoen aan de workshops kan in verschillende vestigingen van De Bibliotheek Midden-Brabant. Er wordt steeds met een ander thema gewerkt.

za 21 mei

• Open Source Space Bekijk details

Van 13:00 tot 17:00 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere zondag kennis maken met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kun je meedoen met leuke projecten waarin je zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.

zo 22 mei

• Klik & Tik-training Moergestel Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Moergestel

Wil jij ook minder afhankelijk worden van anderen voor je digitale zaken? Doe dan mee met de Klik & Tik cursus. Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven: bankzaken regelen, een reis boeken, een baan zoeken, tweedehands koopjes, informatie van de woningbouwvereniging, gemeente en overheid.

• Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek LocHal

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Heb je een vraag over het aanvragen van zorgtoeslag? Inburgering? Een rijbewijs verlengen? Studiefinanciering aanvragen? Of een afspraak maken bij de gemeente? Loop dan eens binnen bij het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid op maandagochtend. Speciaal opgeleide medewerkers helpen je de juiste informatie te vinden, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

• Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via Internet. Dat is soms lastig. Heb je een vraag over bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, CoronaCheck, belastingen, toeslagen, pensioen of het verlengen van je rijbewijs? Stel je vraag dan aan een van onze speciaal opgeleide bibliotheekmedewerkers. Tijdens het inloopspreekuur Digitale Overheid helpen we je graag op weg, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie. Kom naar het spreekuur bij het Informatiepunt Digitale Overheid ín de Bibliotheek Oisterwijk. Dan helpt een bibliotheekmedewerker je graag verder.

ma 23 mei

• Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ in Wijkcentrum Spijkerbeemden Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Wijkcentrum De Spijkerbeemden

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Heb je een vraag over het aanvragen van zorgtoeslag? Inburgering? Een rijbewijs verlengen? Studiefinanciering aanvragen? Of een afspraak maken bij de gemeente? Loop dan eens binnen bij het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid. Speciaal opgeleide medewerkers helpen je de juiste informatie te vinden, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

• Schrijfatelier LocHal [maandag] VOL Bekijk details

Van 19:30 tot 22:00 | de Bibliotheek LocHal

Altijd al eens een eigen verhaal of zelfs een boek willen schrijven? Of heb je al heel veel geschreven en zou je graag feedback willen ontvangen van anderen? Schuif dan aan bij de schrijfatelier in de Bibliotheek LocHal.

• Taalhuisspreekuur Oisterwijk Bekijk details

Van 09:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk

Wil je beter Nederlands leren lezen of schrijven? Of wil je misschien beter leren rekenen of met de computer omgaan? Dan is het Taalhuisspreekuur iets voor jou.

• Voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Heyhoef Bekijk details

Van 09:30 tot 10:00 | de Bibliotheek Heyhoef

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Kom je ook luisteren naar een mooi verhaal?

• Klik & Tik-training Oisterwijk Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk