Agenda | in de bieb & online

• De Boekentafel: werk & tips van Sinan Çankaya Bekijk details

Van 12:30 tot 14:30 | Het VerHalenHuis (de Bibliotheek Wagnerplein)

Op dinsdag 24 mei gaat collectioneur Leonoor van Dam in ‘de Boekentafel’ verder in gesprek over het boek ‘Mijn ontelbare identiteiten’ van Sinan Çankaya. We praten tijdens deze bijeenkomst door over het boek en de thema’s die hierin naar voren komen. Daarnaast vertelt Leonoor deze avond over de twee favoriete boeken van Sinan Çankaya; ‘De vreemdeling’ van Albert Camus en ‘Terug naar Reims’ van Didier Eribon. Wat maakt deze boeken zo interessant?

• Open Source Space Bekijk details

Van 13:00 tot 17:00 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere dinsdag kennis maken met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kun je meedoen met leuke projecten waarin je zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.

• Klik & Tik-training Kaatsheuvel Bekijk details

Van 13:30 tot 15:30 | Elke week | de Bibliotheek Kaatsheuvel

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik en Tik-training.

• Spreekuur Dementieconsulenten Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | de Bibliotheek LocHal

Het is heel normaal om zo nu en dan iets te vergeten. Dat doen we allemaal. Vergeetachtigheid kan echter ook een teken zijn van (beginnende) dementie. Of het gevolg van een andere hersenaandoening. Vergeetachtigheid brengt hierdoor vaak onzekerheid of angst met zich mee. Vooral als je wat ouder wordt. Heb je vragen over vergeetachtigheid, (beginnende) dementie) of zaken die hiermee te maken hebben? Dan ben je welkom bij het inloopspreekuur Dementieconsulenten.

• Taalcafé voor kinderen Bekijk details

Van 15:30 tot 16:30 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk

Bij het Taalcafé voor kinderen wordt er op een ontspannen manier, spelenderwijs, geoefend met het spreken van de Nederlandse taal. Voor kinderen wiens ouders niet, of niet goed Nederlands spreken is het van belang dat ze hiermee oefenen. Dit doen ze natuurlijk op school, maar het Taalcafé kan hier in de vrije tijd en in vakanties, een aanvulling op zijn.

• Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 16:00 tot 18:00 | Elke week | de Bibliotheek Goirle

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Heb je een vraag over het aanvragen van zorgtoeslag? Inburgering? Een rijbewijs verlengen? Studiefinanciering aanvragen? Of een afspraak maken bij de gemeente? Loop dan eens binnen bij het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid op dinsdagmiddag. Speciaal opgeleide medewerkers helpen je de juiste informatie te vinden, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

• College: Optimisme of pessimisme - waarmee komen we verder? Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Als je het nieuws leest, ontstaat al snel het beeld dat het slecht gaat met de wereld. Rasoptimist en evolutionair psycholoog Henk Verhoeven bekijkt de ontwikkelingen graag door een positieve bril. Technofilosoof Rens van de Vorst meent juist dat een pessimistische visie op de wereld verbeteringen in gang zet. In een interessant openbaar college bieden ze hun publiek inzichten om hun levensvisie aan te scherpen. Dit openbaar college vindt plaats op dinsdag 24 mei in de Bibliotheek LocHal.

• Boekenclub: Pride & Paperbacks Bekijk details

Van 20:00 tot 21:00 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

Ontmoet meer jongeren met dezelfde passie voor lezen en bespreek je eigen queer ervaringen. Iedere maand kiest boekenclub Pride & Papberbacks samen een boek met LHBTI+ thema’s/personages. Twee keer per maand komt de groep bij elkaar in de Bibliotheek LocHal om het boek te bespreken, elkaar wat beter te leren kennen en gewoon te kletsen.

• Taalhuisspreekuur 't Sant Bekijk details

Van 09:00 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek 't Sant

Wil je beter Nederlands leren lezen of schrijven? Of wil je misschien beter leren rekenen of met de computer omgaan? Dan is het Taalhuisspreekuur iets voor jou.

wo 25 mei

• Klik & Tik-training Waalwijk Bekijk details