Agenda | in de bieb & online

• Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ in Wijkcentrum Spijkerbeemden Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Elke week | Wijkcentrum De Spijkerbeemden

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Heb je een vraag over het aanvragen van zorgtoeslag? Inburgering? Een rijbewijs verlengen? Studiefinanciering aanvragen? Of een afspraak maken bij de gemeente? Loop dan eens binnen bij het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid. Speciaal opgeleide medewerkers helpen je de juiste informatie te vinden, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

• Klik & Tik-inloopspreekuur 't Sant Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek 't Sant

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik & Tik-training en het Klik & Tik-inloopspreekuur.

• Voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Hilvarenbeek Bekijk details

Van 10:45 tot 11:15 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Er was eens… een plek voor peuters en kleuters waar ze komen luisteren naar mooie en spannende verhalen. Samen met hun moeder, vader, opa of oma zijn de kinderen welkom om samen te genieten van een leuk boek. Voorlezen is niet alleen gezellig, maar het is ook belangrijk voor de taalontwikkeling van het kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Kom je ook luisteren naar een mooi verhaal?

• Inloopspreekuur COC Bekijk details

Van 11:00 tot 13:00 | Elke week | Workshopruimte (Bibliotheek LocHal)

Vrijwilligers van het COC zijn iedere woensdag, in ruimte 0.1 van de Bibliotheek LocHal, beschikbaar voor het beantwoorden van vragen over genderidentiteit en seksuele oriëntatie. Daarnaast bieden zij een luisterend oor of gewoon wat inclusieve en diverse gezelligheid. Iedereen is welkom.

• Spreekuur e-books Waalwijk Bekijk details

Van 13:00 tot 14:00 | de Bibliotheek Waalwijk

Ben je in het bezit van een iPad, e-reader of tablet en wil je graag advies over hoe je e-books kunt lezen op dit apparaat? Kom dan naar het spreekuur. Wij vertellen je er alles over zodat je volledig geïnformeerd naar huis gaat.

• Digicafé in Tilburg West Bekijk details

Van 13:30 tot 15:30 | Elke week | Wij West (de Bibliotheek 't Sant)

Heb je vragen over de mobiele telefoon, tablet, iPad, laptop, computer en de toepassingen ervan? Of heb je bijv. een smartphone of iPad cadeau gekregen en kom je er zelf niet uit? Geen vraag is te gek voor onze vrijwilligers. Zij helpen je graag verder elke woensdagmiddag.

• Klik & Tik-training 't Sant Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | de Bibliotheek 't Sant

• Spoorlezen Bekijk details

Van 14:30 tot 15:00 | Elke week | Jeugdafdeling (Bibliotheek LocHal)

Kom luisteren naar leuke, lieve, grappige, stoere, spannende verhalen, versjes en liedjes. Iedere week een nieuw voorleesavontuur uit de Spoorleeslocomotief'. Iedere woensdagmiddag voor de kinderen van 3 t/m 6 jaar.

• Voorlezen door voorleesopa Ruud Bekijk details

Van 15:00 tot 15:30 | de Bibliotheek Loon op Zand

In de Bibliotheek Loon op Zand kun je komen luisteren naar de mooiste, grappigste, spannendste verhalen van voorleesopa Ruud. Alle peuters, kleuters en natuurlijk (groot)ouders zijn van harte welkom bij dit leuke voorleesmoment.

• Jeugdschrijfatelier de Schrijffabriek Bekijk details

Van 15:30 tot 16:30 | de Bibliotheek Heyhoef

Dit Jeugdschrijfatelier is opgericht voor kinderen van 8 tot 13 jaar die verhalen willen bedenken en schrijven. Ook het maken van plaatjes bij de verhalen komt aan bod. Onder leiding van Ruud en Ilona van het Schrijfatelier Heyhoef gaan kinderen dit leren. Ester van Zundert, journaliste en oprichtster van Schrijfletters en Kinderpersbureau TilburgJunior zal elke maand een keer aansluiten.

Paginanavigatie