Agenda | in de bieb & online

• di 04 okt Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 16:00 tot 18:00 | Elke week | de Bibliotheek Goirle

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Heb je een vraag over het aanvragen van zorgtoeslag? Inburgering? Een rijbewijs verlengen? Studiefinanciering aanvragen? Of een afspraak maken bij de gemeente? Loop dan eens binnen bij het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid op dinsdagmiddag. Speciaal opgeleide medewerkers helpen je de juiste informatie te vinden, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

• di 04 okt [vol] Start cursus Italiaans voor beginners Bekijk details

Van 18:45 tot 20:15 | de Bibliotheek 't Sant

Deze beginnerscursus, gegeven door Ineke Gijzen-Kleemans, is voor hen die geen of weinig kennis van het Italiaans hebben. Verschillende grammaticale onderwerpen komen aan bod en we oefenen ons in het spreken van de taal. Wanneer je klaar bent met dit niveau ben je in staat alledaagse uitdrukkingen en elementaire zinnen over concrete behoeften te begrijpen en te gebruiken. Je kunt jezelf en anderen voorstellen en persoonlijke vragen kunnen beantwoorden zoals je woonplaats, mensen die je kent en de dingen die je graag doet. De cursus start dinsdag 4 oktober in de Bibliotheek 't Sant om 18.45 uur.

• di 04 okt Lezing: leren duidelijk zijn voor je hond Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | de Bibliotheek Waalwijk

Na lang wikken en wegen hebben je besloten om een hond te nemen en eindelijk daar is hij!Ook vrienden en familie met een hond heb je om advies gevraagd en eigenlijk leek het nogal eenvoudig om een hond in huis te hebben. Helaas gaat het niet helemaal zoals de bedoeling was Daarom is er op dinsdag 4 oktober een lezing over hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw hond naar je luistert en hoe je een fijne sociale huisgenoot krijgt.

• di 04 okt Schrijfatelier LocHal [dinsdag] VOL Bekijk details

Van 19:30 tot 22:00 | de Bibliotheek LocHal

Altijd al eens een eigen verhaal of zelfs een boek willen schrijven? Of heb je al heel veel geschreven en zou je graag feedback willen ontvangen van anderen? Schuif dan aan bij het Schrijfatelier in de Bibliotheek LocHal.

• di 04 okt Visuele overtuigingskracht: werk aan de optimalisatie van je persoonlijke kapitaal! Bekijk details

Van 20:00 tot 21:30 | Ons Koningsoord (de Bibliotheek Berkel-Enschot)

Vanaf nu bepaal jij hoe jij gezien wilt worden. In de komende reeks van 4 inspiratieavonden gaan we vanuit verschillende oogpunten in op de vraag: Hoe presenteer je jezelf offline en online? Deze eerste inspiratieavond op dinsdag 4 oktober met Anke van Luijt zal in het teken staan van Visuele overtuigingskracht: werk aan de optimalisatie van je persoonlijke kapitaal!

• di 04 okt Verderland: van tegeltuin naar jungle Bekijk details

Van 20:00 tot 21:30 | de Bibliotheek LocHal

Wil jij je tuin budgetvriendelijk vergroenen en heb je daar hulp bij nodig? Kom naar Verderland in Stadskas013 én maak kans een gratis ticket te winnen om in 6 maanden naar een groene oase te worden gecoacht door natuurtuinboekschrijfster Katja Staring van de tuin Verderland.

• di 04 okt Start cursus Italiaans 2 voor gevorderden Bekijk details

Van 20:30 tot 22:00 | de Bibliotheek 't Sant

In de cursus, gegeven door Ineke Gijzen-Kleemans, wordt veel aandacht besteed aan conversatie. Het zich goed kunnen redden in alledaagse situaties d.m.v. het aanscherpen van de al aanwezige kennis, uitbreiding van de woordenschat, grammatica e.d. De cursus is bedoeld voor mensen die al een A1 niveau hebben. De grammatica wordt verder uitgelegd en de spreekvaardigheid wordt geoefend. Heb je elders Italiaans geleerd? Dan is niveaubepaling noodzakelijk. De cursus start dinsdag 4 oktober in de Bibliotheek 't Sant om 20.30 uur.

• 05 okt t/m 28 okt Maak een kunstwerk of een verhaal/gedicht over een fantasiewezen en doe mee aan de wedstrijd! Bekijk details

5 oktober 2022 t/m 28 oktober 2022 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Joepie! VNMH bestaat 30 jaar!!! Wat een mijlpaal! Voor VNMH natuurouders de aanleiding om met de Bibliotheek Hilvarenbeek de handen in elkaar te slaan tijdens de Kinderboekenweek 2022 GI-GA GROEN!

• wo 05 okt Taalhuisspreekuur 't Sant Bekijk details

Van 09:00 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek 't Sant

Wil je beter Nederlands leren lezen of schrijven? Of wil je misschien beter leren rekenen of met de computer omgaan? Dan is het Taalhuisspreekuur iets voor jou.

• wo 05 okt Klik & Tik-training Waalwijk Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Elke week | de Bibliotheek Waalwijk

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik en Tik-training.

Paginanavigatie