Agenda | in de bieb & online

• Klik & Tik-training Waspik Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Elke week | Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder (de Bibliotheek Waspik)

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik en Tik-training.

• Klik & Tik-training Hilvarenbeek Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven: bankzaken regelen, een reis boeken, een baan zoeken, tweedehands koopjes, informatie van de woningbouwvereniging, gemeente en overheid.

• Donderdagochtendplein Goirle Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Goirle

Iedere donderdagochtend zitten er verschillende instanties bij elkaar in de Bibliotheek Goirle om jou verder te helpen. Heb je vragen bijv. over taal, beter leren lezen of rekenen, digivaardigheden of over financiën? Dan kun je deze ochtend terecht met je vragen.

• Stel jouw vraag bij de LeesTrainer Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | de Bibliotheek Goirle

Ouder(s) en verzorger(s) zijn van harte welkom voor een bezoek aan onze LeesTrainer. Zit je met vragen op het gebied van lezen? Krijg je je kind niet geïnspireerd tot meer leesplezier? Of is er sprake van dyslexie? Of is lezen té makkelijk voor je kind of juist lastig?

• Walk&Talk Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | de Bibliotheek Waalwijk

Ben je op zoek naar (ander) werk? Dan kun je daar misschien wel wat hulp bij gebruiken. Walk & Talk is voor werkzoekenden in Waalwijk en omgeving. Tijdens de maandelijkse netwerkbijeenkomst ontmoet je op een laagdrempelige manier andere werkzoekenden en kun je netwerken en ervaringen delen. Ook krijg je tips van een deskundige: Deze maand is financieel en juridisch-expert Djoline van der Heijden van DJF Advies te gast met tips over geldzaken bij baanverlies. Ben je erbij donderdag 4 november?

• Digi-spreekuur Heyhoef Bekijk details

Van 13:00 tot 14:00 | Elke week | de Bibliotheek Heyhoef

Heb je al enige computerervaring, maar nog moeite om zelfstandig problemen op te lossen op je smartphone, tablet of laptop? Heb je vragen over het internet? Dan is het Digi-Spreekuur iets voor jou!

• Taalcafé Waalwijk: verder op weg met taal Bekijk details

Van 13:00 tot 14:30 | Elke week | de Bibliotheek Waalwijk

Wil jij graag beter worden in het spreken, lezen, schrijven en begrijpen van de Nederlandse taal? Kom dan naar het wekelijkse Taalcafé!

• [vol] Tilburgse kloosterwandelingen Bekijk details

Van 13:15 tot 16:30 | TijdLab (Bibliotheek LocHal)

Neem op 14 oktober, 4 november en 2 december deel aan een kloosterwandeling waarbij kunstenaar Judith Kuijpers je meeneemt voor een bezoek aan de Zusters van Liefde aan de Oude Dijk. Onderweg laat ze je kennismaken met haar werk voor en met de Zusters van Liefde.

• Informatiebijeenkomst leesclub Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Oisterwijk

Hou je van lezen en wil je graag je leeservaringen delen? Dat kan in een leesclub. Je ontmoet nieuwe mensen en praat samen over de boeken. De Bibliotheek organiseert in samenwerking met Senia op 4 november een informatiebijeenkomst.

• Taalhuisspreekuur Waalwijk Bekijk details

Van 15:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Waalwijk

Wil je beter Nederlands leren lezen of schrijven? Of wil je misschien beter leren rekenen of met de computer omgaan? Dan is het Taalhuisspreekuur iets voor jou. Het Taalhuis biedt hulp op maat aan iedereen - mensen voor wie Nederlands de tweede taal is, maar zeker ook aan mensen met Nederlands als moedertaal.