Agenda | online activiteiten

Van 16:00 tot 16:15 | online op Facebook en YouTube

In drie online filmpjes gaan we de komende weken alvast toeleven naar dit Pepernotenfeest. In deze korte afleveringen leren kinderen het enige echte ‘Pepernotenlied’, dat Lieve & Louise en de Fanfare speciaal voor het Pepernotenfeest geschreven hebben. Verder gaan we met Janine van Theater Van Niks & Van Alles op zoek naar ‘de letters van de Sint’. Daarbij kun je ontdekken hoe jullie ook het speciale Pepernotenfeest-pakketje in huis kunnen halen, met daarin alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijk Pepernotenfeest online op 2 december.

wo 25 nov

• Online dialoog over persoonlijk verlies Bekijk details

Van 19:00 tot 20:30 | online

Rouwen doen we allemaal. De meesten van ons kennen verlies. Verlies van een dierbare of van iets anders dat waardevol is in ons leven. We proberen erover te praten. Soms valt dat niet mee. Hoe rouw je bijvoorbeeld op anderhalve meter? Daarom houden we rouwdialogen, online, op veilige afstand van elkaar.

do 26 nov

• Wetenschap in de Maak: kijkje in de keuken van jonge onderzoekers Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | online

Kunnen robots je helpen om een nieuwe taal te leren? Hoe kan een land het beste excuses aanbieden? Hoe kun je communiceren met een virtuele avatar? Wat beweegt bedrijven om sociaal te ondernemen? Live vanuit de LocHal streamen we zaterdag 28 november de online talkshow 'Wetenschap in de Maak'. Tijdens dit online event geven jonge onderzoekers van Tilburg University je een uniek kijkje in hun ‘wetenschapskeuken’.

za 28 nov

Van 16:00 tot 16:15 | online op Facebook en YouTube

zo 29 nov

• De Plastic Troep online Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | online

Daag jezelf uit en neem deel aan 'De Plastic Troep', online bijeenkomsten op dinsdag 1 december en 8 december. Tijdens deze avonden leer je alle ins en outs van plastic en recyclen, hoe je je eigen plasticverbruik kunt verminderen en we ondernemen actie tegen een lokaal plasticprobleem.

di 01 dec

Van 14:30 tot 15:00 | online

wo 02 dec

• Online Wikicafé Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | online

Weet jij volgens jou ook veel van een onderwerp? Wil je anderen helpen met al die informatie? Op de eerste donderdag van de maand vindt Wikicafé plaats. Met ondersteuning van echte Wikipedianen, vrijwilligers van Wikipedia, delen de deelnemers hun kennis met elkaar en plaatsen deze op Wikipedia.

do 03 dec

• De Plastic Troep online Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | online

di 08 dec

• Livestream Zin op Zondag: Literaire Talkshow Bekijk details

Van 15:00 tot 17:00 | online

Literaire talkshow waarin presentator Marja Käss deze zondag Judith Visser en Ernest van der Kwast ontvangt en voorstelt aan het publiek. Met muzikale omlijsting door wisselende musici.

zo 13 dec

• KennisMakerijRevue Online: De seizoensafsluiter Bekijk details

Van 19:30 tot 20:00 | Online op bibliotheekmb.nl/kennismakerijrevue

De laatste aflevering van het 2e seizoen van de KennisMakerijRevue is ingericht als de feestelijke seizoensafsluiter. Niet met een online talk, maar met gasten zoals tv-presentator en schrijver Dennis Storm en wethouder Marcelle Hendrickx. Ook nemen we je mee met een kijkje achter de schermen van de KennisMakerijRevue én van de transitie van de Bibliotheek van nu, van wat we voorheen aanduidde met Bibliotheek Nieuwe Stijl