Agenda | in de bieb & online

• Schrijfatelier Heyhoef Bekijk details

Van 19:15 tot 21:15 | de Bibliotheek Heyhoef

Schrijfateliers zijn werkplaatsen voor mensen die graag schrijven. Samen schrijven en feedback geven op elkaars werk, zijn de hoofdactiviteiten van een Schrijfatelier.

• Rechtwijzer – telefonisch spreekuur Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | telefonisch

Zit je in een lastige situatie thuis of met je werk en wil je weten wat je rechten en plichten zijn? Bel dan naar het telefonisch spreekuur Rechtwijzer. De studenten van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys helpen je op weg naar een oplossing.

• Informatie Digitale Overheid: inloopspreekuur CoronaCheck-app Bekijk details

Van 13:00 tot 14:00 | de Bibliotheek LocHal

Ga je binnenkort op vakantie naar het buitenland, bezoek je een evenement of bepaalde locatie? Grote kans dat je een coronabewijs nodig hebt. Met dit bewijs laat je zien dat je gevaccineerd bent, negatief getest bent op corona of recent al corona hebt gehad. Een coronabewijs maak je met de CoronaCheck-app of via de website coronacheck.nl. In de meeste gevallen heb je daar een DigiD voor nodig. Vind je dit lastig of heb je hier vragen over?

wo 28 jul

• Workshop Storytelling: Welk verhaal heb jij van voetbal in Tilburg? Bekijk details

Van 10:00 tot 12:30 | online(*)

Leev’ Hoezee! Voetbalclub Willem II viert dit najaar het 125-jarig jubileum. Tijd om eens terug te kijken naar het Tilburgs voetbalverleden. Het TijdLab (de Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) organiseert de driedelige workshop voetbalverhalen. In Tilburg waren en zijn er nog steeds talloze voetbalverenigingen en waarschijnlijk zijn er veel verhalen te vertellen.

• Voorlezen door voorleeskampioen Sam Wolfs Bekijk details

Van 11:30 tot 12:30 | de Bibliotheek Oisterwijk

Sam is dit jaar voorleeskampioen van Oisterwijk geworden en is daarna tot de landelijke finale gekomen. In de vakantie komt Sam in de Bibliotheek Oisterwijk vertellen hoe dat is gegaan en ze komt voorlezen! Kom je ook luisteren? Je mag Sam ook vragen stellen.

• Zomervoorlezen op locatie Bekijk details

Van 10:30 tot 11:30 | Annanina’s Rust

Er was eens... een plek voor peuters en kleuters waar ze komen luisteren naar mooie en spannende verhalen. Samen met hun moeder, vader, opa of oma zijn de kinderen welkom om samen te genieten van een leuk boek. Voorlezen is niet alleen gezellig, maar het is ook belangrijk voor de taalontwikkeling van het kind. Kom je ook luisteren naar een mooi verhaal op een bosrijke en sprookjesachtige locatie? Hier leest Yvonne voor uit een mooi boek uit onze bieb-collectie.

• Klik & Tik-training Waalwijk Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Elke week | de Bibliotheek Waalwijk

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik en Tik-training.

• Voorleeshalfuurtje voor peuters en kleuters Bekijk details

Van 10:30 tot 11:00 | de Bibliotheek Oisterwijk

Deze zomer wordt er op woensdagochtend in de Bibliotheek Oisterwijk uit verschillende kinderboeken voorgelezen voor peuters en kleuters. Omdat voorlezen leuk, leerzaam en gezellig is!

• Klik & Tik-inloopspreekuur 't Sant Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | Elke week | de Bibliotheek 't Sant

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik & Tik-training en het Klik & Tik-inloopspreekuur.

• Zomerleesfeest Waalwijk Bekijk details

Van 10:00 tot 10:30 | de Bibliotheek Waalwijk

Op woensdag 28 juli is er een Zomerleesfeest om 10.00 uur in de Bibliotheek Waalwijk. Marianne gaat voorlezen uit het prentenboek van het jaar: “Coco kan het!”, geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen. Na het verhaal zal er voor de kinderen een lekkere versnapering klaar staan.