Agenda | online activiteiten

• Wandelroute langs verhaal Jaap Robben Bekijk details

9 maart 2021, 08:00 t/m 16 maart 2021, 20:45 | Tilburg

Van 9 t/m 16 maart kun je via een route langs 25 reclameborden in Tilburg het verhaal Biografie van een Vlieg van Jaap Robben lezen. Ieder reclamebord is een hoofdstuk. Door van hoofdstuk naar hoofdstuk te wandelen of fietsen, kun je het hele verhaal lezen.

09 mrt t/m 16 mrt

• Tilburg drukt zich uit: Brabanders in 19e-eeuws Suriname Bekijk details

Van 19:30 tot 20:45 | online meeting via Zoom, link volgt na inschrijving

In de derde bijeenkomst vertelt onderzoeker Gerard Snikkenburg over zijn betrokkenheid bij het project ‘Mapping Slavery NL’, een project dat het bewustzijn ten aanzien van het slavernijverleden wil vergroten door ontsluiting van de sporen van de Nederlandse slavernijgeschiedenis. Snikkenburg participeert in een landelijk netwerk, maar onderzoekt het slavernijverleden in Noord-Brabant.

di 09 mrt

• Prentenboekenjacht Bekijk details

3 maart 2021, 08:00 t/m 9 maart 2021, 20:30 | Elke week | in je eigen woonplaats/wijk

Vond je de berenjacht ook zo leuk? Dan heb je geluk! We gaan nu namelijk op jacht naar prentenboeken. Goirle, Heyhoef, Hilvarenbeek, Moergestel, Oisterwijk, Tilburg Centrum, 't Sant, Sprang-Capelle, Waalwijk en Waspik organiseren namelijk een heuse Prentenboekenjacht. Kijk op de plattegrond en ga samen op zoek naar zoveel mogelijk prentenboeken in jouw buurt. Je kan natuurlijk ook zelf meedoen, zet een boek voor je raam en pin je locatie op de kaart.

03 mrt t/m 09 mrt

• Prentenboekenjacht Bekijk details

10 maart 2021, 08:00 t/m 16 maart 2021, 20:30 | Elke week | in je eigen woonplaats/wijk

10 mrt t/m 16 mrt

• Rechtwijzer – telefonisch spreekuur Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | telefonisch

Zit je in een lastige situatie thuis of met je werk en wil je weten wat je rechten en plichten zijn? Bel dan naar het telefonisch spreekuur Rechtwijzer. De studenten van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys helpen je op weg naar een oplossing.

wo 10 mrt

• De Minecraft Werkplaats #13: we bouwen een pretpark Bekijk details

Van 15:30 tot 17:00 | online(*)

Vanwege de vele verzoeken herhalen we een thema dat in januari al een keer langs is gekomen: het bouwen van een pretpark. In Minecraft kun je zo’n beetje alles bouwen wat je maar kunt bedenken. Tijdens deze online Minecraft-activiteit gaan we met z’n alleen één groot pretpark maken. Wat moet daar allemaal in komen te staan? Dat bedenk je natuurlijk zelf!

vr 12 mrt

• The Vegan Future Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | online(*)

Vegetarisme en veganisme zijn hot! De vleesvervangers zijn niet aan te slepen en het wordt steeds normaler om plantaardig te eten. Steeds meer mensen realiseren zich dat de (intensieve) veehouderij en het nuttigen van dierlijke producten een enorme ecologische voetafdruk met zich meebrengt. Maar is dat plant-based diet wel zo gezond? Op vrijdagavond 12 maart organiseert het FoodLab in samenwerking met de Partij voor de Dieren Tilburg tijdens de Week Zonder Vlees The Vegan Future.

vr 12 mrt

• De Avond van het Boek: met Marieke Lucas Rijneveld en Hanna Bervoets Bekijk details

Van 20:00 tot 21:30 | online(*)

Schrijvers Marieke Lucas Rijneveld en Hanna Bervoets worden tijdens de Avond van het Boek geïnterviewd door programmamaker Tim den Besten over hun boeken, hun schrijverschap en prijzen. Een bijzonder literaire avond die in het kader van Voorwoord van de Boekenweek online via livestream plaatsvindt.

za 13 mrt

• KennisMakerijRevue: Over onze tijd Bekijk details

Van 14:00 tot 14:30 | online(*)

Op de slotdag van de oorspronkelijke Boekenweek is schrijver Tommy Wieringa te gast in de KenniksMakerijRevue. In plaats van de geplande fysieke lezing in de Bibliotheek Berkel-Enschot geeft hij nu een online talk vanuit de Bibliotheek LocHal over zijn nieuwe werk. Aan de hand van een aantal vragen over een aantal van zijn columns in de bundel ‘Gedachten over onze tijd’ schijnt hij op 14 maart zijn licht over een aantal maatschappelijke thema’s met betrekking tot onze cultuur, onze democratie en onze intellectuele vrijheid. Tommy geeft een indringende analyse van ontregelingen van onze tijd en zet daarmee aan tot verder denken en het zoeken naar oplossingen.

zo 14 mrt

• Rouwcafé Online Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | online(*)

Soms wil je met iemand praten over wat er in je omgaat maar je voelt je alsof je anderen ermee lastig valt. Mensen hebben hun mening klaar, waardoor jij je niet vrij voelt om je helemaal te uiten zoals je zou willen. Dit is een plek waar er ruimte is voor jou met alles wat je tegenkomt bij jouw rouw, zonder taboes. Tijdens deze avond leer je in de verbinding met anderen jezelf beter begrijpen, zodat je steviger in je schoenen staat en kunt vertrouwen op jezelf.

ma 15 mrt