Agenda | in de bieb & online

• Schrijfatelier Heyhoef Bekijk details

Van 19:15 tot 21:15 | de Bibliotheek Heyhoef

Schrijfateliers zijn werkplaatsen voor mensen die graag schrijven. Samen schrijven en feedback geven op elkaars werk, zijn de hoofdactiviteiten van een Schrijfatelier.

• Ouders Meet Up: thema faalangst Bekijk details

Van 20:00 tot 21:00 | online(*)

“Ik kan het niet!” Faalangst komt bij kinderen en volwassenen vaak voor. Kinderen hebben dan het gevoel dat ze alles perfect moeten kunnen en doen, ze alles zonder oefening onder de knie moeten hebben en dat ze geen fouten mogen maken. Dat geeft veel stress en spanning en daarnaast zorgt het ervoor dat de groei en ontwikkeling op sommige gebieden kan stagneren.

• De geschiedenis van Tilburgse voetbalverenigingen Bekijk details

Van 19:30 tot 20:45 | online(*)

Op 22 september komen Thijs Kemmeren en Astrid de Beer aan het woord over de geschiedenis van de vele voetbalverenigingen die Tilburg rijk was tot aan 1940. Kemmeren doet momenteel promotieonderzoek naar dit onderwerp. Hij studeerde lichamelijke opvoeding en geschiedenis en heeft grote belangstelling voor de sociaal-maatschappelijke geschiedenis van sport. Samen met een team van Regionaal Archief Tilburg werkt hij aan een uitgebreide inventarisatie van de vele voetbalverenigingen die Tilburg heeft gekend en nog steeds kent.

• Start cursus Frans IV [geannuleerd] Bekijk details

Van 15:40 tot 17:10 | de Bibliotheek 't Sant

Voyages - nieuw is een communicatieve methode voor volwassenen met, maar ook zonder enige kennis van de Franse taal. In de cursus, gegeven door Lars Janssen, komen vooral spreken maar ook luisteren, lezen en schrijven aan bod. Verder biedt de methode een blik op de Franse cultuur. De cursus Frans IV start op woensdag 22 september in de Bibliotheek 't Sant om 15.40 uur.

• Klik & Tik-training 't Sant Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | de Bibliotheek 't Sant

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik & Tik-training en het Klik & Tik-inloopspreekuur.

• Voorlezen met Marianne Bekijk details

Van 15:00 tot 15:30 | de Bibliotheek Loon op Zand

Elke maand kun je in Bibliotheek Loon op Zand luisteren naar de mooiste, grappigste, spannendste verhalen van Marianne. Alle peuters, kleuters en natuurlijk (groot)ouders zijn van harte welkom bij dit leuke voorleesmoment.

• Start cursus Frans III [geannuleerd] Bekijk details

Van 14:00 tot 15:30 | de Bibliotheek 't Sant

Voyages - nieuw is een communicatieve methode voor volwassenen met, maar ook zonder enige kennis van de Franse taal. In de cursus, gegeven door Lars Janssen, komen vooral spreken maar ook luisteren, lezen en schrijven aan bod. Verder biedt de methode een blik op de Franse cultuur. De cursus Frans III start op woensdag 22 september in de Bibliotheek 't Sant om 14.00 uur.

• Spoorlezen Bekijk details

Van 14:30 tot 15:00 | Elke week | Jeugdafdeling (Bibliotheek LocHal)

Kom luisteren naar leuke, lieve, grappige, stoere, spannende verhalen, versjes en liedjes. Iedere week een nieuw voorleesavontuur uit de Spoorleeslocomotief'. Iedere woensdagmiddag voor de kinderen van 3 t/m 6 jaar.

• Start cursus Engels voor beginners [geannuleerd] Bekijk details

Van 11:30 tot 13:00 | De Bibliotheek 't Sant

Deze cursus is bedoeld voor de ECHTE beginners die voorheen nooit eerder of nauwelijks Engels hebben geleerd. We beginnen bij de basis en oefenen vooral het luisteren en spreken in dagelijkse situaties. Het tempo in de lessen wordt aangepast aan het niveau van de deelnemers. De cursus Engels A0 van Marion Bernard-Groen start woensdag 22 september in de Bibliotheek 't Sant om 11.30 uur.

• Klik & Tik-training Hilvarenbeek Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven: bankzaken regelen, een reis boeken, een baan zoeken, tweedehands koopjes, informatie van de woningbouwvereniging, gemeente en overheid.

do 23 sep