Weergaveopties:

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Jeugdafdeling (Bibliotheek LocHal)

Heb je iets gekocht en ben je daar ontevreden over? Ga je scheiden? Heb je problemen met de gemeente? Of wil je misschien je geldzaken op orde krijgen en af van de schulden? Kom dan naar het gratis juridisch spreekuur Rechtwijzer!

wo 24 apr

• Muzikale talkshow Notenkrakers Bekijk details

Van 20:30 tot 23:00 | Paradox (Telegraafstraat 62, Tilburg)

Zoals elk jaar besteedt de april-editie van de muzikale talkshow Notenkrakers aandacht aan het naderende songfestival. Notenkrakers’ eigen popdeskundige John van Uden analyseert weer alle kanshebbers en schijnt zijn licht over opmerkelijke ‘randverschijnselen’. Maar er is meer. Nu de Nederlandse inzending Duncan Lawrence een Tilburgs tintje heeft, zou deze stad tijdens het songfestival eigenlijk massaal met hem mee moeten leven. Dat is althans het idee van enkele Tilburgse ondernemers en zij vonden een gewillig oor bij D66-raadslid Bas Verberk. Op donderdag 25 april gaan presentatoren Marc en Paul Geerts in Paradox met hem in gesprek.

do 25 apr

wo 01 mei

• Schrijfatelier Berkel-Enschot Bekijk details

Van 09:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Berkel-Enschot

Altijd al eens een eigen verhaal of zelfs een boek willen schrijven? Of heb je al heel veel geschreven en zou je graag feedback willen ontvangen van anderen? Schuif dan aan bij het Schrijfatelier in de Bibliotheek Berkel-Enschot!

do 02 mei

• Voorleeshalfuurtje in Berkel-Enschot Bekijk details

Van 10:00 tot 10:30 | de Bibliotheek Berkel-Enschot

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Elke eerste woensdag van de maand is er in de Bibliotheek Berkel-Enschot een voorleeshalfuurtje voor peuters. Kom je ook luisteren?

• Rondleiding Koningsoord Bekijk details

Van 11:00 tot 12:00 | Ons Koningsoord (de Bibliotheek Berkel-Enschot)

Op woensdag 8 mei 2019 van 11.00 tot 12.00 uur vindt de volgende rondleiding plaats in de voormalige abdij Onze Lieve Vrouw van Koningsoord van de zusters Trappistinnen.

• Training: Sterker naar de brugklas! Bekijk details

Van 15:30 tot 17:00 | de Bibliotheek Berkel-Enschot

De overstap van de basisschool naar de middelbare school kan best spannend zijn. Er veranderen allerlei dingen: nieuwe vrienden, nieuw gebouw, elk uur een ander docent etc. In de 'Sterk naar de brugklas!’-training wordt de leerling uit groep 8 op deze overstap voorbereid. Hierdoor wordt de start op de middelbare school makkelijker, want een goed begin is het halve werk!

• Filosofische avond Bekijk details

Van 20:00 tot 21:30 | Ons Koningsoord Berkel-Enschot (Kerkzaal)

Op donderdag 9 mei is er weer een filosofische avond gepland in de Bibliotheek Berkel-Enschot.

do 09 mei

wo 15 mei