Weergaveopties:

• Building the future Bekijk details

Van 13:00 tot 16:00 | de Bibliotheek LocHal

Vette Tech! In de LocHal kun je tijdens de High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag 25 mei duiken in allerlei coole tech activiteiten.

za 25 mei

• KennisPlaats Vesper Bekijk details

Van 20:00 tot 22:00 | Ons Koningsoord (Bibliotheek Berkel-Enschot)

Hey ondernemer, heb jij lef? Laat je inspireren door de ervaringsverhalen van andere ondernemers met lef en kom naar de inspiratieavond van Kennisplaats Vesper op dinsdag 28 mei om 20.00 uur in Ons Koningsoord te Berkel-Enschot.

di 28 mei

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Jeugdafdeling (Bibliotheek LocHal)

Heb je iets gekocht en ben je daar ontevreden over? Ga je scheiden? Heb je problemen met de gemeente? Of wil je misschien je geldzaken op orde krijgen en af van de schulden? Kom dan naar het gratis juridisch spreekuur Rechtwijzer!

wo 29 mei

• Training: Sterker naar de brugklas! Bekijk details

Van 15:30 tot 17:00 | de Bibliotheek Berkel-Enschot

De overstap van de basisschool naar de middelbare school kan best spannend zijn. Er veranderen allerlei dingen: nieuwe vrienden, nieuw gebouw, elk uur een ander docent etc. In de 'Sterk naar de brugklas!’-training wordt de leerling uit groep 8 op deze overstap voorbereid. Hierdoor wordt de start op de middelbare school makkelijker, want een goed begin is het halve werk!

wo 29 mei

• Schrijfatelier Berkel-Enschot Bekijk details

Van 09:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Berkel-Enschot

Altijd al eens een eigen verhaal of zelfs een boek willen schrijven? Of heb je al heel veel geschreven en zou je graag feedback willen ontvangen van anderen? Schuif dan aan bij het Schrijfatelier in de Bibliotheek Berkel-Enschot!

do 30 mei

• Voorleeshalfuurtje in Berkel-Enschot Bekijk details

Van 10:00 tot 10:30 | de Bibliotheek Berkel-Enschot

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Elke eerste woensdag van de maand is er in de Bibliotheek Berkel-Enschot een voorleeshalfuurtje voor peuters. Kom je ook luisteren?

• Bildung in onderwijs: maakt lezen gelukkiger? Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Op woensdag 5 juni vindt in de Bibliotheek LocHal een interactieve lezing plaats over Bildung in het onderwijs. Sandra Verbruggen - projectleider van Bildung Brabant en verbonden aan de Bildung Academie in Amsterdam - geeft de lezing. Daarnaast delen een aantal sprekers uit het onderwijs hun ervaringen over Bildung in hun organisatie.

• Voorstelling 'Het mysterie van Museum Mauzz!’ Bekijk details

Van 13:30 tot 14:30 | Ons Koningsoord (Trappistinnentuin 77, Berkel-Enschot)

De Bibliotheek Berkel-Enschot, Cultureel Centrum De Schalm en Stichting Expo organiseren samen op zaterdag 8 juni een voorstelling vol mysteries.

za 08 jun

wo 12 jun