Weergaveopties:

• De kunst van het leven met Andrew Greenwood Bekijk details

Van 13:00 tot 15:30 | Wijkcentrum Heyhoef Tilburg (i.s.m. de Bibliotheek Heyhoef)

Wist je dat dansen je weer laat stralen? Dementie is helaas (nog) niet te genezen. Maar met de juiste behandeling kunnen de symptomen en achteruitgang worden geremd. SWITCH2MOVE heeft een speciale methode ontwikkeld, gebaseerd op wetenschappelijke studies. Muziek en beweging worden op een unieke manier gecombineerd, wat leidt tot sociale, fysieke en mentale verbetering.

zo 19 sep

• Schrijfatelier Heyhoef Bekijk details

Van 19:15 tot 21:15 | de Bibliotheek Heyhoef

Schrijfateliers zijn werkplaatsen voor mensen die graag schrijven. Samen schrijven en feedback geven op elkaars werk, zijn de hoofdactiviteiten van een Schrijfatelier.

• De geschiedenis van Tilburgse voetbalverenigingen Bekijk details

Van 19:30 tot 20:45 | online(*)

Op 22 september komen Thijs Kemmeren en Astrid de Beer aan het woord over de geschiedenis van de vele voetbalverenigingen die Tilburg rijk was tot aan 1940. Kemmeren doet momenteel promotieonderzoek naar dit onderwerp. Hij studeerde lichamelijke opvoeding en geschiedenis en heeft grote belangstelling voor de sociaal-maatschappelijke geschiedenis van sport. Samen met een team van Regionaal Archief Tilburg werkt hij aan een uitgebreide inventarisatie van de vele voetbalverenigingen die Tilburg heeft gekend en nog steeds kent.

• Ouders Meet Up: thema faalangst Bekijk details

Van 20:00 tot 21:00 | de Bibliotheek Berkel-Enschot

“Ik kan het niet!” Faalangst komt bij kinderen en volwassenen vaak voor. Kinderen hebben dan het gevoel dat ze alles perfect moeten kunnen en doen, ze alles zonder oefening onder de knie moeten hebben en dat ze geen fouten mogen maken. Dat geeft veel stress en spanning en daarnaast zorgt het ervoor dat de groei en ontwikkeling op sommige gebieden kan stagneren.

• Digi-spreekuur Heyhoef Bekijk details

Van 13:00 tot 14:00 | Elke week | de Bibliotheek Heyhoef

Heb je al enige computerervaring, maar nog moeite om zelfstandig problemen op te lossen op je smartphone, tablet of laptop? Heb je vragen over het internet? Dan is het Digi-Spreekuur iets voor jou!

do 23 sep

• Minecraft Werkplaats Online Bekijk details

Van 15:30 tot 17:00 | online(*)

Speel jij thuis Minecraft op de computer, smartphone of tablet? Dan hebben we goed nieuws het DigiLab-team van de Bibliotheek Midden-Brabant heeft tijdens de lockdown een Minecraftserver en -livestream opgezet. Hier kun je één keer per week een middag meebouwen in onze 'Minecraft Werkplaats'.

vr 24 sep

• Literair Café: Kluun Bekijk details

Van 15:30 tot 17:30 | De Boemerang, Rijperkerkstraat 2

Zondag 26 september is Raymond van de Klundert, beter bekend als Kluun, gast bij Literair Café Reeshof. Hij is bekend van o.a. zijn boeken 'Komt een vrouw bij de dokter' 'DJ' en zijn laatste boek 'Familieopstelling'. Dit laatste boek is door Raymond, als rasechte Tilburger, geschreven in de LocHal! Zijn zus, die een prominente rol speelt in het boek en woonachtig is in de Reeshof, zal ook aanschuiven. Het wordt een echt Tilburgs feestje!

zo 26 sep

• Start cursus cartoon tekenen en illustreren Bekijk details

Van 19:30 tot 22:00 | De Bibliotheek Sant en online(*)

Tijdens de lessen ga je aan de slag met meerdere oefenvormen, waarin je inzichten en vaardigheden leert waarmee je cartoons kunt maken. Zoals bijvoorbeeld typetjes en emoties, vorm -tegenvorm, lijn, enzovoorts. In illustraties behandelen we o.a. decoratieve aspecten in sprookjes en minimalistische illustraties. Men kan ook individueel aan een cartoon werken waarbij er extra begeleiding is. De cursus start op maandag 27 september 2021 om 19.30 uur online.

ma 27 sep

• De geschiedenis van het vrouwenvoetbal in Nederland en de rol van de vrouw in de samenleving Bekijk details

Van 19:30 tot 20:45 | online(*)

Vrouwenvoetbal is populairder dan ooit in Nederland. Het succes van de Oranjeleeuwinnen van de afgelopen jaren heeft ervoor gezorgd dat er steeds meer meisjes en vrouwen zijn gaan voetballen en dat er veel belangstelling is voor de wedstrijden van het nationale vrouwenteam. Dat zorgt niet alleen voor volle stadions, maar ook voor miljoenen tv-kijkers. Profvoetbalster en historica Tessel Middag deed hier onderzoek naar en vertelt hierover tijdens een online bijeenkomst op 28 september. Ze neemt ons mee terug in de tijd en vertelt ook over het vrouwenvoetbal van vandaag de dag.

di 28 sep

• Jeugdschrijfatelier de Schrijffabriek Bekijk details

Van 15:30 tot 16:30 | de Bibliotheek Heyhoef

Dit Jeugdschrijfatelier is opgericht voor kinderen van 8 tot 13 jaar die verhalen willen bedenken en schrijven. Ook het maken van plaatjes bij de verhalen komt aan bod. Onder leiding van Ruud en Ilona van het Schrijfatelier Heyhoef gaan kinderen dit leren. Ester van Zundert, journaliste en oprichtster van Schrijfletters en Kinderpersbureau TilburgJunior zal elke maand een keer aansluiten.

wo 29 sep