Weergaveopties:

• wo 05 apr Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 16:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Heb je een vraag over het aanvragen van zorgtoeslag? Inburgering? Een rijbewijs verlengen? Studiefinanciering aanvragen? Of een afspraak maken bij de gemeente? Loop dan eens binnen bij het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid op woensdag-middag. Speciaal opgeleide medewerkers helpen je de juiste informatie te vinden, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

• do 06 apr 'Taal met Thee' Nederlands leren spreken voor anderstaligen Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Elke week | 't Podium, Gelderstraat 7 (de Bibliotheek Hilvarenbeek)

Bij 'Taal met Thee' leer je beter Nederlands spreken op een laagdrempelige manier. Je praat met elkaar over gewone dagelijkse dingen. Bijvoorbeeld over het nieuws, de supermarkt of een bezoek aan de huisarts. Als het thema het toestaat, ga je ook op excursie, bijvoorbeeld naar de Molen de Doornboom in Hilvarenbeek.

• do 06 apr Start online cursus Je factuur op orde Bekijk details

Van 19:00 tot 20:00 | online(*)

Nihal Vogels neemt je in 1 uur online mee in de wereld van betaalde facturaties en het verdelen van je inkomsten over de diverse potjes die je als ondernemer “rijk” kunt zijn op donderdagavond 6 april vanaf 19.00 uur. Hiermee voorkom je dat financiële stress ervaart, omdat je de ontvangen betalingen al uitgegeven hebt! Met andere woorden: Wat zet je opzij voor de Belastingdienst, bij elk betaalde factuur?

• do 06 apr Start cursus literaire basistechnieken Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | de Bibliotheek LocHal

Deze cursus, gegeven door Peter Joziasse, is voor iedereen die zijn of haar verhaal wil vertellen. Wij willen de schrijver in jou de kans geven die verhalen aan de hand van onderwerpen en opdrachten te kunnen weergeven zodat jouw lezer een levendig beeld krijgt van hetgeen jij wilt vertellen. De cursus start donderdag 6 april in de Bibliotheek LocHal om 19.00 uur.

• wo 12 apr Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 16:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Hilvarenbeek

• do 13 apr 'Taal met Thee' Nederlands leren spreken voor anderstaligen Bekijk details

• vr 14 apr Voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Hilvarenbeek Bekijk details

Van 10:45 tot 11:15 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Er was eens… een plek voor peuters en kleuters waar ze komen luisteren naar mooie en spannende verhalen. Samen met hun moeder, vader, opa of oma zijn de kinderen welkom om samen te genieten van een leuk boek. Voorlezen is niet alleen gezellig, maar het is ook belangrijk voor de taalontwikkeling van het kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Kom je ook luisteren naar een mooi verhaal?

• ma 17 apr Start cursus Googlen, slimmer zoeken op internet Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | de Bibliotheek 't Sant

Op internet staat tegenwoordig echt alles. Maar kun je er de informatie die je zoekt ook vinden? En is die informatie wel betrouwbaar? In deze cursus oefen je met handige zoektips en geavanceerd zoeken, om meer uit het internet te halen en te vinden wat je zoekt. De cursus onder leiding van Karin Saris start maandag 17 april om 19.00 uur in de Bibliotheek 't Sant.

• wo 19 apr Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 16:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Hilvarenbeek

• do 20 apr 'Taal met Thee' Nederlands leren spreken voor anderstaligen Bekijk details

Paginanavigatie